Vrabel: Kauza Vrbětice mi připomíná Hitlerovu záminku k napadení Polska

Policie ČR včera uzavřela vyšetřování dvou výbuchů v muničních skladech ve Vrběticích z roku 2014. Podle detektivů za explozí stojí speciální agenti ruské rozvědky. Žádné důkazy, které by rozptýlily veškeré pochybnosti kolem kauzy, představeny veřejnosti nebyly.

Co stojí za snahou oživit tuto kauzu? Kanál NeČT24 se ptal předsedu hnutí Plán Česká republika na 1. místě! Ladislava Vrabela.

Vrabel: Již od zveřejnění „výsledků šetření“ kauzy Vrbětice můžeme vidět, že jde o uměle vytvořenou záminku k šíření protiruských nálad. Je to podobné, jako když Hitler přesvědčoval Němce, že v Sudetech Češi napadají Němce, nebo to samé následně s Poláky v Polsku. V Polsku, jak známo, Hitler zašel tak daleko, že nechal převlečené vojáky zaútočit na Němce, aby vytvořil záminku k napadení Polska. Kauza Vrbětice mi trochu připomíná ten druhý Hitlerův případ. Ten polský.

Premiér Fiala prohlásil, že výsledky vyšetřování potvrzuji, že zahraniční politika jeho vlády je správná a že ti, kteří doporučují, abychom se s Ruskem zkoušeli nějak domluvit, to nemyslí s ČR dobře. Může být kauza použita k diskreditaci opozice a kritiků pomoci Ukrajině?

Již od dubna 2022 se snažím přesvědčit lidi, aby se postavili na odpor tomuto režimu, který nám bere svobodu a táhne nás do války. Za necelý měsíc vyhlásíme druhou mírovou iniciativu. Tentokrát Mezinárodní mírovou iniciativu a budeme požadovat zastavení bojů, vytvoření mírových jednání a nastavení bezpečnostních záruk pro budoucnost. Chceme, aby tuto mezinárodní mírovou iniciativu podpořili lidé na Václavském náměstí 1. června na veřejném shromáždění. Lidé si myslí, že se válka Čechům nemůže přihodit, ale až se tak stane, bude pozdě. Skoro to vypadá, jako by ztratili pud sebezáchovy.

Jediná správná cesta je MÍR. A pakliže je to k dosažení míru nezbytné, tak je třeba požadovat rozpuštění parlamentu a vypsání nových voleb. A to je možné jen, pokud tohle bude požadovat většina občanů. Proto je třeba, aby lidé přestali předstírat, že se jich politika netýká, že jsou moc nóbl na to jít na ulici na veřejné shromáždění a začali myslet na zachování holého života. Fiala neblafuje. Už dva roky jsme ve válce. Zatím se rozmisťují zbraně a vojáci, utváří politická a vojenská spojenectví a průmysl, zdravotnictví a armáda pomalu, potichu přesedlává na válečný stav.

*

Ladislav Vrabel, 42tcen.com

3.8 10 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
16 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
kutnohorsky
kutnohorsky
před 13 dny

Jak je to dlouho, čtrnáct dnů, kdy jsem tu psal, že Hitler měl záminku Glivice, Američanům k napadení Iráku stačila ampulka s jedem, který se při otevření vypařil a Fiala bude mít jako důvod k napadení Ruska Vrbětice…

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 13 dny

Vrbetice je jen dalsi dil nekonecneho serialu : “My svati proti ostatnim dabelskym”..Nevim,ktery z dilu byl lepsi.Nejjedovatejsi latkou otraveni krecci a nebo ti bezdomovci z tri mesice nevyvezenych popelnic .Ani ten dil o otravenych slipickach jednoprocentni “Putinovi konkurence” nebyl spatny…Pak tu mame nase nejodvaznejsi,ktere honil agent s olejem na procisteni a museli se schovavat v “bunkrech”…Ani si… Číst vice »

jara
jara
před 13 dny

Na seznamu vyšel dnes článek o jakýchsi teroristických aktech, které připravuje Rusko v zemích záp.Evropy a taky u nás. Prý to Rusové dělají už desítky let. Prý varují tajné služby (neuvedeno které). Je vidět, že návštěva Fialy a spol v Langley se už začíná zhmotňovat. Něco ti hoši chystají. Prý to budou výbuchy, požáry apod., které… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 13 dny

Miliony našich mužů budou bojovat v první linii na ukrajinské frontě a budou při šturmu křičet “pomstíme Vrbětice”. Čechy se mi zdají přecpané, skoro o sebe zákopáváme. Když tedy několik milionů Čechů najde svůj hrob na ukrajinských stepích, nic tak hrozného se nestane. Pozůstálé bude těšit vědomí, že jejich blízcí zemřeli v boji za svobodu… Číst vice »

jara
jara
před 13 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

.. a jak již dříve uvedl náš pan generální přezident, on bude na tyto hrdiny hrdý.. nějaký ten věnec a čestná stráž. Kde jsou ty časy, kdy panovníci museli do bitvy jít se svou armádou a bojovat tam jako rovný s rovným s nepřátelským bojovníkem. Historie nás učí, že mnoho jich to nepřežilo, což ale… Číst vice »

cablik
cablik
před 13 dny

Jo jasně prostě Vrbětice byl jen zinscenovaný podvod protože o tohle by opravdový agenti neměli zájem. To nic nemění na faktu že nemůžeme podporovat novodobé nacistické válečníky.

Vendol
Vendol
před 13 dny

Pokud něco tvrdí BIS, zcela zásadně tomu nevěřím. BIS prostě důvěryhodná a hodnověrná není.Nezapomenu, jak její šéf, podpraporčík Michal Čoudelka, před několika lety nutil tehdejšího ministra školství ke změně textů učebnic dějepisu, aby více vyhovovaly Američanům. Tehdy jsem pochopil, že je BIS tragikomická tajtrdlíkárna, nikoli seriózní zpravodajská služba. To ostatně pouze… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 13 dny
Odpověď uživateli  Vendol

Mýlíte se, pan Čoudelka byl nedávno povýšen samotným p-rezidentem do hodnosti nadpraporčíka.

kolokol
kolokol
před 13 dny

Kdopa to zase vytáhl Vrabela z klobouku? Vrbětice jsou asi tak Glaiwice jako já arcijáhen – řekl by Azazelo. Strašení válkou z druhé strany. Kdopa by asi šel z Lanžhota do zákopů na Ukrajině? To mi tedy povězte, pane Vrabele! My tu v Lanžhotě budeme tak akorát okopávat řepu. A to i těm, kteří by přišli… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 13 dny
Odpověď uživateli  kolokol

A to se mínusák ani nezmůže na elementární kritiku? Aby jeden mohl rozvinout diskusi?

SunTzu
SunTzu
před 13 dny
Odpověď uživateli  kolokol

Odpovědí k diskusi jsou citáty Wericha:

„Jestliže se člověk hádá s blbcem víc jak půl minuty, hádají se už dva blbci.“

 „Nejhorší srážka v životě, je srážka s blbcem. Blbce nikdy neusvědčíte z blbství. Z takové srážky, vyjdete vždycky jako největší blbec pod sluncem.“

kolokol
kolokol
před 13 dny
Odpověď uživateli  SunTzu

Já se opravdu nechci hádat. A už vůbec ne se SunTzu, jsem jen obyčejný zvoneček. Jen bych od takového velikána čekal cosi vlastního, ne laciné opisování od Wericha.

Primak
Primak
před 13 dny
Odpověď uživateli  kolokol

A to se musí při mínusech podávat hlášení proč a zač a hned rozvést diskuzi? A že tahat z klobouku smí jen někdo a jen když o to požádá na lampárně?
My přece nechceme, aby se z klobouku tahalo jen hala bala, některé máme rádi, některé né.

kolokol
kolokol
před 13 dny
Odpověď uživateli  Primak

No, rozumějte. Když dá někdo +, je zřejmé, že tak nějak povšechně dává najevo souhlas s příspěvkem. Když dá -, není hnedle jasno, co všechno se mu na příspěvku nelíbí. A rozhodně to dává větší příležitost k diskusi, než takové plusko. Tak jsem se pokusil něco podnítit. Marně, nevadí. Já osobně mínusy jen… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 13 dny
Odpověď uživateli  jara

Já jsem to téma sice odlehčil, ale takový přístup považuji za správný. Nač zesilovat rezonanci tak profláklého případu jako jsou Vrbětice? A jen dávám najevo, jak se k tomu stavíme my Lanžhoťané a jak by se k tomu měli postavit i mnozí další. To by byla správná odpověď na informační rozruch, který tady dělají různí… Číst vice »