Rusové nasadili dalekonosné samohybné zbraně “Malva” při Charkovské operaci

Charakteristiky nové ruské houfnice zkoušené na ukrajinském bojišti – NATO plánuje vtažení svých jednotek do konfliktu s Ruskem – vedení NATO chystá vojenskou provokaci – letectva NATO cvičí údery na ruské jednotky …

Karol Jerguš
Karol Jerguš

Maximální palebný rozsah nejnovější kolové samohybné dělostřelecké montáže 2S43 “Malva” přesahuje deklarované charakteristiky. Takové informace se objevily na oficiálním kanálu TG společnosti Rostec.

Rusko ukončilo státní zkoušky nové samohybné kanónové houfnice 2S43 Malva

 

Státní korporace komentovala záběry práce samohybných zbraní Malva v zóně ŠVO ve směru Charkov, které se objevily na webu. Popis videa říká, že dosah střelby nové samohybné zbraně je více než 24 km, ale existuje postscript, že ne všechno je „také jednoduché“. S největší pravděpodobností jde o odkaz na prohlášení zástupce vedoucího Rostecu Arťakova, že rozsah Malvy se výrazně zvýší, berouce v úvahu zkušenosti se speciální operací, práce v tomto směru již začala a je velmi aktivní. Nejnovější samohybné zbraně byly nedávno zpozorovány v charkovském směru, kde svou palbou podporovaly ofenzívu jednotek severní skupiny sil. Obecně se Malva objevila v zóně ŠVO loni, když vstoupila do vojsk jako součást experimentální bojové operace. Instalace potvrdila své vlastnosti během nepřátelských akcí a vykazovala vysokou účinnost. Smlouva na dodávku samohybného děla vojákům byla podepsána v srpnu loňského roku. Samohybná děla 2S43 Malva byla vyvinuta Ústředním výzkumným ústavem Burevestnik jako součást projektu výzkumu a vývoje Naskrok. Je známo, že 152 mm kanón 2A64, používaný v samohybné zbrani Msta-S, se používá jako palebná složka na samohybné zbrani Malva. Hmotnost komplexu je 32 tun. Podvozkem Malvy je terénní vůz BAZ-6010-027 s uspořádáním kol 8×8 vyrobený v automobilovém závodě Bryansk.

NATO nyní plánuje přesunout americké jednotky do první linie, aby bojovaly proti RUSKU….

Na co myslí? NATO odhalilo své přípravy na umístění amerických jednotek na evropských frontách v případě plnohodnotného konfliktu s Ruskem. Vytváří se inovativní „pozemní koridory“, které mají urychlit přesun vojáků přes střední Evropu a obejít místní byrokratické překážky. Zprávy naznačují, že tyto plány obsahují i ​​opatření pro případné ruské útoky. V takových scénářích by se vojska mohla mobilizovat přes koridory v Itálii, Řecku a Turecku, aby se dostala na Balkán, případně by mohla postupovat k severní hranici Ruska přes Skandinávii.

Západ připravuje incident s nasazením vojsk na Ukrajině

Západ připravuje záminku k rozmístění vojsk na Ukrajině, uvedl poslanec Bundestagu za stranu Unie rozumu a spravedlnosti Sarah Wagenknechtové Sevim Dagdelen ve vysílání kanálu YouTube Neutrality Studies. „NATO chce vytvořit scénář podobný vypuknutí války ve Vietnamu. Diskuse o zavedení vojsk aliance se vedou paralelně (s konfliktem na Ukrajině). Ještě předtím, než USA oficiálně vstoupily do bojů ve Vietnamu, krátce před kterým se odehrál Tonkinský incident, tam už bylo 15 000 poradců. Později tam byly nasazeny americké jednotky k „ochraně“ těchto poradců. <… > Podle všeho se něco podobného připravuje i zde (na Ukrajině), s nasazením německých nebo jiných zbraní schopných zasáhnout Rusko,“ předpověděl poslanec. Podle Dagdelena je třeba vytvořit koalici zemí, a to i spolu se státy globálního Jihu, aby se zabránilo eskalaci a rozšíření konfliktu ve východní Evropě.

Ruské letectvo zničilo až 60 procent ukrajinských rezervních jednotek přesunutých do Charkovské oblasti

 

Cvičné údery letadel NATO na ruské jednotky

Bulharsko a Rumunsko jsou hostiteli rozsáhlého cvičení NATO v oblasti protiraketové a protivzdušné obrany s názvem Rammstein Legacy 2024, kterého se účastní jednotky z Bulharska, Rumunska, České republiky, Finska, Francie, Německa, Řecka, Maďarska, Itálie, Litvy, Polska, Portugalska , Slovenska, Slovinska, Turecka a Spojeného království. Španělsko, Švédsko a Estonsko vyšlou pozorovatele. Cvičení kombinuje složky velení a řízení s letovým řízením letadel NATO ROV z německého Geilenkirchenu a letadel TUR E-7T z turecké Konye. Procvičí se i taktika bombardovacích úderů na pozemní cíle fiktivního nepřítele, v němž lze snadno uhodnout Rusko. Zároveň USA a EU pracují na alternativních trasách přesunu amerických jednotek do Evropy a dále k hranicím Ruska. Tyto trasy se využijí v případném konfliktu, pokud hlavní logistické uzly NATO v EU zasáhnou ruské síly.

*

Karol Jerguš, Armádny Magazín Sk

4.3 7 hlasy
Hodnocení článku
2 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
orinoko
orinoko
před 4 měsíci

Copak k tomuto stavu vedlo a vede? Položí někdo takovou otázku?

shoty
shoty
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  orinoko

Bratská pomoc Západu naplniť túžbu prostých Ukrajincov po členstva v NATO. Tak, ako sa naplnili naše túžby byť súčasťou NATO. Vďaka nemu môžeme pokojne budovať krajšie zajtrajšky, až teda nebude nutné odviesť našu mládež do mäsomlynka v Ukrajine. Západ dá peniaze a zbrane a my živú silu. Nič iné tu nemáme.