Šokující ukrajinské úřední materiály ukazují, že obyvatelé Oděsy i Charkova jsou výrazně proruští, a nechtějí ani do NATO, ani do EU, ale do celní unie s Ruskem, Běloruskem a Kazachstánem, nebo rovnou do BRICS. Do armády ovšem nechce 82 až 84% Ukrajinců napříč celou zemí!

(1) Přes veškeré úsilí kyjevského režimu se ukazuje, že Oděsa je stále ruským městem, a jeho obyvatelé nechtějí vstupovat ani do NATO ani do EU. (Ukrajinský průzkum veřejného mínění.)

Michael Svatoš
Michael Svatoš

Obyvatelé Oděsy nepodporují ani vstup Ukrajiny do EU (51% ), ani do NATO (57% nepodporuje). V následujících grafech vidíte jak Ukrajinci podporují vstup země do EU (graf 2) a do NATO (graf 1). Krom Oděsy se ukazuje, že ani obyvatelé Charkova a dalších měst na východní Ukrajině nejsou výhradními podporovateli Zelenského priorit. Ukrajinci, kteří v průzkumu vyjádřili svou ochotu sloužit zemi v nynější válce jsou jasná menšina, podle oblastí od 14% do 18%. (Podrobně:  zde, a zde.)


Šokující průzkum veřejného mínění na Ukrajině. Povšimněte si – Zelená barva vstup do EU, Tmavě šedá vstup do jiné organizace (BRICS) a Fialová barva podpora vstupu Ukrajiny do Celní Unie s Ruskem a Běloruskem a Kazachstánem!

(2) Zpráva o zničení Poltavy. (Ukrajinský státní materiál)

Poltavská oblast Ukrajiny a hlavně její hlavní město Poltava (279 tisíc obyvatel) se nachází podle nejnovějšího ukrajinského úředního materiálu v katastrofickém stavu. Už před Putinovou invazí byly celá místní energetická infrastruktura i zásobování teplem v naprosto dezolátním a havarijním stavu, doslova těsně před úplným vydrancováním své živostnosti. Prováděly se pouze nejnutnější opravy. Tato sovětská infrastruktura v ukrajinském havarijním stavu nedokázala celé desetiletí vyprodukovat žádný zisk, ze kterého by se dala provádět nějaká plánovaná údržba, revitalizace nebo modernizace.  (Strany 4 a 5.)

Putinovy letošní raketové útoky tuto poltavskou infrastrukturu dorazily. Tento měsíc bylo při revizi zjištěno, že 50 až 75% vší poltavské energetické infrastruktury je kompletně zničeno!  (Strana 6 nahoře.)   Poltava se dá velikostí i počtem bytů na sídlištích přirovnat k Ostravě (284 tisíc obyvatel), ve které by ovšem nefungovala ani jedna domovní centrální kotelna, ani jedna veřejná teplárna, a všechny rozvaděče elektřiny a trafo-stanice by byly totálně zničeny. Dodávky vody by byly omezeny pouze na nejnutnější minimum, a elektřina by se ve městě zapínala jen střídavě pro jednu, dvě čtvrti, a toliko na svícení a nabíjení mobilů. Vzhledem ke zničení celé Ukrajinské energetické infrastruktury bude možné v letních měsících uspokojit poptávku po elektřině v Poltavě jejím dovozem pouze na 50 až 75%. Nejhorší situace nastane při poklesu teplot, protože nebude možné do Poltavy dopravit další větší množství elektřiny. (Strana 6). V takovém městě se zima civilizovaně přežít nedá a budete mít štěstí, když neumrznete, nebo Vás neskolí běžné zimní chřipky, angíny a zápaly plic.

Ekonomika Poltavy je děsivá. Na vyprodukování 1 milionu Hřiven HDP je zapotřebí vynaložit po přepočtu 59.2 tuny paliv. (v originále textu: до рівня 59,2 т у. п./млн грн) Pro srovnání – podle ČSÚ už v roce 2005 spotřebovala česká ekonomika k vytvoření 1 milionu CZK HDP jen 23.8 tuny paliv. Po přepočtu na kurzové rozdíly mezi Hřivnou a CZK to vychází na pouhé 13.3 tuny paliv, které by ČR v roce 2005 potřebovala na vytvoření HDP ve výši hodnoty současného 1 milionu hřiven. Město Poltava tak nyní spotřebuje 4 krát více energií a paliv pro svůj průmysl, obchod i pro zabezpečení spotřeby svých obyvatel, než je běžné v ČR. Jakékoli přesušení dodávek energií do města, proto bude tamní obyvatele bolet několikanásobně. Spotřeba elektřiny průmyslem a obchodem je přitom ve městě 56%. Po vypnutí veškerého průmyslu i obchodu tak budou musel Poltavané snížit svoji spotřebu elektřiny až o 19%, vyplývá z materiálu. Zničené teplárny a veřejné kotelny zásobovaly 85.7% obyvatel města teplem! Tuto spotřebu tepla bude takřka nemožné před zimou nahradit. Poltava ani před válkou nesplňovala ukrajinské normy na efektivitu centrálního vytápění budov. Vedení města proto vypracovalo plán na likvidaci následků Putinova ostřelování, a ten má být splněn už v roce 2030!!! V plánu se ovšem nepočítá, že Putin bude nová zařízení likvidovat stejně usilovně jako zničil stará.

Pro dnešek vše. V úterý příští týden budeme s Petrem Hájkem na Protiproudu rozebírat novinky o válce na Ukrajině, tak krom analýz pro pořad připravuji i zajímavé novinky. Na většinu mailů tak odpovím až ve středu. Nicméně můžete mi poslat, co Vás k tématu nejvíc zajímá. Maily čtu, ač nemám čas odpovědět hned. Děkuji za ně i za podporu.  Kdo analýzy čte, prosím zvažte možnost darem podpořit jejich pokračování. Těm, kdo přispěli moc děkuji. Na konci textu každé analýzy je zveřejněn účet pro dary. Mějte se krásně.

*

Michael Svatoš, MaP2014

 

3.5 13 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
13 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem

No jo, ale Rusko musí dobýt Charkov a Oděsu. Takže pak bude muset zabíjet vlastní lidi.

tomaskova
tomaskova
před 1 měsícem

Chtěla bych srdečně poblahopřát Dr. Davidovi k novému zvolení do EP. Je jediný, kdo se za nás bije jako lev a nejde jen po korýtku. Jsem ráda, že můj kroužek pomohl.

spartak
spartak
před 1 měsícem

Pan Svatoš píše neotřelé články tak jako Vidlák a za to dík.Gratuluji doktoru Davidu k znovuzvolení,kroužkování je kouzelné .

heriot
heriot
před 1 měsícem

Mne by tedy moc zajímalo, jestli Svatoš čte, čí spíše, jestli vůbec chápe materiály, které sem bez ladu a skladu hází. Co jako má být na tomto průzkumu šokujícího ? Že respondenti nepodporují “Zelenského priority” ? To by mělo být v Oděse, Charkově, vždy ruských městech, snad naprosto samozřejmé. Vždyť je to… Číst vice »

orinoko
orinoko
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  heriot

Tendencni výklady nejsou specialitou Svatoše, to jsou pravidla Zápachu. Je ale s podivem, že to mnozi tak nadšeně zobou.

Praded
Praded
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  heriot

No to je tím, že Zelenina a jeho kamarila hledá jak z hoven ven. Přitom stačilo, aby splnil co ve volbách na post prezidenta slíbil. Zachovat banderistan může chtít jen zdegenerovaný parazit.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem

Mě by jen zajímalo, proč Rusové ničí přednostně elektrickou infrastrukturu a stále dodávají Ukrajincům ropu a plyn. Tuhle se Zelenský dokonce rozčiloval, že neplní stanovené dodávky. To, že to dělají kvůli občanům Ukrajiny už neberu. Ať je to, jak je to, občané Ukrajiny Zelenského ve velkém počtu doma stále podporují. Zastavení přísunu… Číst vice »

tomaskova
tomaskova
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Proč ukři dostávají ropu a plyn? Přeci proto, že hlavouni ve vedoucích funkcích Gazpromu jsou trockisté. Až je vyrazí a dají tam své lidi, bude mít Zelebuben po žížalách.

orinoko
orinoko
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  tomaskova

Vážně? A Lef TrocKYJ přitom bije o mříže. Kdyby gosudar chtěl, tak nechá obsadit roury armádou a Miller může žalovat na lamparne. Jestli někdo má vliv, tak sourucenstvi oligarchu.

Naposledy upraveno před 1 měsícem uživatelem orinoko
Praded
Praded
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Mě by zajímalo jak jí Rusku platí, v eurech nebo doláčích?

cablik
cablik
před 1 měsícem

To se nedivím kdo chce diktát EU a jejich šílené ideologie vcucnutí do EU a NATO = světovláda USA do židovského pekla nechceme.

Praded
Praded
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

Přečtěte si na Zvědavci: Kterou cestou se vydáš, bílí muži. Hlavně komentáře jsou skutečně výživné a komentář Trevor, je velmi zajímavý.

cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Praded

Přesně tak pane kolego já sem to četl a dal jsem sem odkaz článek je pro nás děsivý.