Ukrajinské ozbrojené síly opustily své pozice ve městě Časov Jar a začaly posilovat charkovský směr

Vojenský zpravodaj Kotenok informoval o stažení ukrajinských ozbrojených sil z Chasov Jar

Ruská speciální operace na Ukrajině

Ukrajinské ozbrojené síly opustily zesílenou obranu ve městě Časov Jar a převedly ji směrem k Charkovu. Informuje o tom vojenský zpravodaj Jurij Kotěnok.

„Ukrajinské ozbrojené síly z Časov Jaru ustupují v kontaktu s útočnými jednotkami ruských výsadkových sil. <…> Posílení obrany nepřítele v této oblasti bylo odstraněno a přeneseno na Charkovský směr. Zbývající síly nestačí udržet městské čtvrti,“ napsal Kotěnok na svém kanálu Telegram.

Již dříve vyšlo najevo, že v oblastech Černigov a Sumy na Ukrajině byl vyhlášen nálet. Taková data poskytují online mapy ukrajinského ministerstva pro digitální transformaci. Ukrajinský televizní kanál „Public“ informoval o explozích v Nikolajevu. V oblasti přitom nebyl vyhlášen žádný letecký poplach.

Anna Klimova,  URA.ru, na horním snímku příslušníci ukrajinské 45. brigády po ústupu od Časov Jaru posilují obranu před Charkovem

*

Na podporu Nové Republiky je určen účet ve Fio-bance: 2300 736 297 / 2010

Pokud se rozhodnete přispět, napište do zprávy příjemci, že se jedná o dar.

Překlady Nové Republiky jsou volně šiřitelné.

*

4.3 13 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Ludvik
Ludvik
před 1 měsícem

Солдаты ВСУ в учебном лагере
Средний возраст 55 лет. Фраза «деды воевали» обретает новый смысл.
t.me/socedinstvo/23390

views

Jun 9 at 07:54

Naše budoucnost? “Skvělé”…

orinoko
orinoko
před 1 měsícem

Tak prý ukroboti poškodili ruský SU57 na zemi daleko za frontou. Pokud je to pravda, tak to už hranicí s blbostí a neschopnosti.

danny
danny
před 1 měsícem

Asi to bude pravda. Dalo se to čekat. Naše SMI půl roku papouškují své západní vzory (a ještě to vylepšují naši “ukrajinisté”, “rusisté” a jiná “analytici) o klíčovém opěrném a logistickém centru, o který budou Ukrajinci bojovat do posledního a kde si (konečně!) Rusové vylámou zuby. Ale před několika dny najednou jde o naprosto bezvýznamné hnízdo, jehož… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  danny

Možná se bude jednat o novou vojenskou doktrínu co vymyslel náš skvělý politolog a odborník na vojenskou strategii Vlastislávek Bříza. “Utíkáme, ale vyhráváme” No není ten chlapec Boží? Snad jen škoda, že “úvahy” toho blba musím platit.

cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  danny

Rusové si nemohou vylámat zuby mají vícero způsobů jak zlikvidovat nacistickou obranu. Na obrázkách v článku pod tím jsou vyfoceni vojáci bandery. Volkssturm na dobových záběrech též odhodlaně pochodoval s panzerfaustama a pak přijeli Ruské tanky a hromadně se vzdali.