Trumpovo vítězství je zadostiučiněním. Pokud by Donald Trump skutečně chtěl pomoci americkému lidu v souladu se svými předvolebními sliby, musel by vyčistit všechna patra amerického chléva tak, jak to dělá Vladimir Putin v Rusku.

Geo
10. 11. 2016 Eurasia24

 Zadostiučiněním je ale Trumpovo vítězství především pro všechny, kteří si nepřáli válečnou katastrofu. Pojídači lidských srdcí v Sýrii, šílenci z fašisticko-oligarchické džungle na Ukrajině a další „prozápadní demokraté“ se těšili na vítězství Clintonové. Jejich motor protiruské nenávisti teď chcípl, ocitají se ve stavu nejistoty.

Vítězství Donalda Trumpa nemůže být špatnou zprávou pro jakéhokoliv normálního člověka, který si v našich končinách přeje klid a mír. Otázka je, co bude v samotných Státech: i když ve Washingtonu nemají americkou ambasádu, studentů, umělců a „zástupců menšin“ je za mořem víc než dost.

Ať už americké volby řídil volič, osud nebo někdo jiný, dopadly pro svět poměrně dobře. V amerických prezidentských volbách plných peněz, osobního profitu a partikulárních zájmů je systémově nemožné hledat ryzí dobro. V tomto případě ale byla koncentrace válkychtivosti, zášti a pokrytectví na straně Clintonové tak evidentní, že i Trump – Američan, jehož největším zájmem jsou money – působí jako jednooký vedle slepé. Nebude to nadlouho, ale u každého obyčejného člověka se musel dostavit pocit zadostiučinění. A ne jednoho.

Zadostiučinění třeba z toho, jak trapně teď působí všichni ti, kteří před volbami manipulovali s veřejností ve světě i u nás. Řeč je o falzifikátorech průzkumů veřejného mínění a zaplacených pisálcích všeho druhu.

„Zatím jsem (v USA) nikoho, kdo by Trumpovi fandil, nepotkal.“ No nezní to teď megatrapně? Takto se snažili Bakalovi lidé z Atuálně.cz. To jen namátkou – podobně mimózních blafů byly jen u nás stovky a ve světě miliony.

Zadostiučiněním je ale Trumpovo vítězství především pro všechny, kteří si nepřáli válečnou katastrofu. Pojídači lidských srdcí v Sýrii, šílenci z fašisticko-oligarchické džungle na Ukrajině a další „prozápadní demokraté“ se těšili na vítězství Clintonové. Jejich motor protiruské nenávisti teď chcípl, ocitají se ve stavu nejistoty.

Naopak – s naprostou jistotou lze očekávat změnu chování „elit“, které se začínají přizpůsobovat situaci. A to stejně odporně, jako to dělali na přelomu 80. a 90. let mladí kádři v celé střední a východní Evropě, deroucí se tehdy na „lukrativní“ stranická místa, dnes zastávající vlivné posty ve veřejných institucích s globalistickou agendou – a těšící se na vítězství Hillary Clintonové.

Hlavně si nezavřít vrátka, viďte, pane Dlouhý? Vaše slova po „kritice“ Trumpova zvolení zněla moc hezky: „Vítězství Donalda Trumpa v amerických prezidentských volbách je vzpourou chudých Američanů proti bílým elitám, které obrazně řečeno ‘žraly a ještě u toho mlaskaly’, a to i myšlenkově. Na rozdíl od jiných politiků si ale nemyslím, že je Trump řešením.“

A jestlipak vy jste měl, pane Dlouhý, tu vaši papulku, pěkně kulatou, důkladně zavřenou při večeři po jednání Trilaterální komise nebo na některém z opulentních rautů Goldman Sachs?

Někteří si už nadělali do kalhot a „rétoriku mění“ urychleně hned teď, někteří opatrně našlapují a prohlašují mnohoznačné žvásty jako ten výše a někteří vyčkávají. Stát se totiž může cokoliv.

Zatímco v FBI se sice „náhle objevil rozum“, nikdo teď neví, zda lze zbytky podobného „rozumu“ najít i v kancelářích amerických zpravodajských služeb a Pentagonu. To se ukáže už v blízkých týdnech a měsících. A už vůbec nemá smysl spekulovat o tom, co Mr. Trump a – Fed.

Spojené státy sice nemají americkou ambasádu, ale umělců, studentů a „zástupců menšin“ dá onen pověstný „někdo“ dohromady bez problémů víc než dost. Co teď asi tak dělá třeba „miliardář a filantrop maďarského původu“?

Pokud by Donald Trump skutečně chtěl pomoci americkému lidu v souladu se svými předvolebními sliby, musel by vyčistit všechna patra amerického chléva tak, jak to dělá Vladimir Putin v Rusku.

Jenže ruský prezident už více než patnáct roků (včetně premiérského období) uklízí bordel nahromaděný nejméně za stejnou dobu, započatou gigantickou krádeží s PR brandem „Perestrojka“ – a stále není u konce.

Že by si Trump poradil za jedno nebo dvě funkční období se špínou usazenou za mnohá desetiletí americké vlády jedné strany, ať už si v daný moment tato partaj říká republikánská nebo demokratická? Je to nemožné, i kdyby Vladimira Putina svými schopnostmi násobně převyšoval, jakože tomu je nejspíš přesně naopak.

Ale to zas tak nevadí. Podstatné je, že doma bude mít Donald Trump tolik práce, že na svět může coby americký prezident zapomenout. To pro miliardy lidí na celé planetě opravdu není špatná zpráva.

P.S. Znovu se ukazuje, jak správnou a prozíravou volbou Čechů byl Miloš Zeman. Jen idiot mu může mít za zlé, že na nás nikdo nemíří a nebude mířit raketami z Východu, ba ani ze Západu.