Celý Západ je ovládnut bankovním systémem

Vladimír Balhar
27. 2. 2017
Je to zajímavé, je to tak, v podstatě celý svět s výjimkou Ruska a Číny je ovládnut bankovním systémem. Vlády skoro celého světa bankovní systém vůbec nekontrolují, stačí se podívat na tzv. Českou národní banku, což je uskupení, které se ve své činnosti vůbec neohlíží na zájmy českého státu a potřeby jeho obyvatel. Tak je tomu skoro všude. Potřebujete ke svému životu Českou národní banku? No, jistě že ne. Pouze si ze svých daní platíte někoho, kdo je řízen odjinud.


Víte vlastně, co jsou to peníze? No nevíte, ono to neví ani věhlasní ekonomové, neb veškerá pojednání o penězích jsou pouze hory keců.

Víte vlastně, jak funguje úrok, a jaký je jeho vliv na ekonomiku? No nevíte, ono to neví ani věhlasní ekonomové, neb veškerá pojednání o úroku prostě nejsou. O úroku je zakázáno bádat.

Potřebujete ke svému životu banky? Kupodivu nepotřebujete. Stačí vám pouze platební systém. Něco jako pošta pro peníze. Nic víc nepotřebujete. No a to nemusí být banka.

Zhodnocují banky peníze? To se vracíme na začátek, nikdo přesně neví, co jsou to peníze. Lze je tedy vůbec zhodnocovat? Je možné zhodnocovat vodu, či vzduch? Jak se zhodnocují peníze?

Vždyť přece vám již dávno musí být jasné, že banky žádné vklady nezhodnocují. To je reklamní lež, to zhodnocování peněz. Banky vaše, na účtu uložené peníze nezhodnocují, to je nesmysl. Na účtu máte stále stejnou částku, takže vaše banka vaše peníze nikomu nepůjčila, ani nikterak nepřibyly, protože to nejde.

Účetnictví banky si představte jako excelovský sešit, kde jednotlivé listy jsou účty klientů, i váš účet je pouhý list.

Banky dneška jsou pouze informační systém. Všechny banky jsou propojeny, takže na západě je v podstatě jenom jedna banka, jenom jeden sešit s miliardami listů. To je celé.

Myslím, že celý sešit by měl být lehce dostupný státním orgánům. Tak jak stát strká svůj zvědavý rypáček do účetnictví podnikatelů formou EET, měl by mít možnost čuchat rypáčkem i v účetnictví bank. Bankovní EET. Ovšem politik, který začne hovořit o kontrole bank, popřípadě rovnou o zdanění, rychle dopolitikuje. Popřípadě uhyne na zajímavou chorobu.

Joj, to by bylo na světě hned jasno. Ale nesmí se to, banky vytvořily pojem bankovní tajemství.

Joj, to by bylo na světě hned jasno, kdo se živí nepoctivě, kdo kolik komu ukradl. Kdo se tomu bude nejvíc bránit? No přece zloději, co mají v bankách ulito.

Ono je to tak, jak kdysi říkal můj profesor na střední škole. Kdo lže, ten krade. Kdo krade, ten má. A kdo má, je ctěn a vážen.