Šance na vítězství v prezidentských volbách ve Francii má Marine Le Pen velké a to i přes to, že jí všechny velké průzkumy ve druhém kole nedávají moc nadějí.

Radek Rozvoral
28.3. 201 Rukojmí
Její prohra ve druhém kole je ale jen spíše přáním všech probruselských eurohujerů a papalášů, kterým již teď, tedy měsíc před prvním kolem francouzských prezidentských voleb naskakuje husí kůže na celém těle. Proto se i všechny velké průzkumy veřejného mínění snaží v lidech vyvolat dojem, že bude její prohra v druhém kole drtivá.



Jak se ale volby blíží, začínají se pomaličku ozývat i hlasy, které dávají předsedkyni Národní fronty šanci na vítězství i ve druhém kole (o tom, že vyhraje první kolo, zřejmě už nikdo nepochybuje), které proběhne začátkem května. Naposledy se v tomto směru vyjádřil šéf MarketStrats group Goldman Sachs Bobby Vedral, který k tomu s odkazem na souvislost se šokujícím vítězstvím Donalda Trumpa ve Spojených státech napsal: „Politická korektnost nutí lidi v průzkumech lhát. Respondenti v mnoha případech nechtějí přiznat, že by Le Pen volili. Ona má šanci ve druhém kole uspět a bylo by hodně naivní předpokládat, že se tak skutečně nemůže stát.“
Marine Le Pen, jejíž Národní fronta prosazuje hlavně boj proti nelegální imigraci, vystoupení ze společné evropské měny, vystoupení z Evropské unie, zakotvení důchodového věku na 60 let, podpoření sociálně znevýhodněných a budování nezávislé Francie má ale ještě další trumf v rukávu. Tím velkým trumfem je takzvané „tvrdé jádro“ voličů, které podle výzkumu agentury Ifop je u jejího největšího konkurenta Emmanuela Macrona pouze 36%. A, kolik má Marine Le Pen? Celých 81% voličů si je jistých, že jí bude volit! Pokud se k tomu ještě připočtou dosud rekordní čísla deklarované neúčasti voličů pohybující se kolem 34%, vypadá výsledek druhého kola spíše pro francouzskou vlastenku.
Vítězství Marine Le Pen ve francouzských prezidentských volbách bude tím nejkrásnějším dárkem k nedávnému 60. výročí podpisu Římských smluv, jež byly jedním ze základů pozdější evropské integrace, která postupně přerostla dnes již v nereformovatelný levicově-centralistický projekt (ne)fungující na bázi všemožných regulací, přerozdělování a neskutečné byrokracie vnucující všem členským státům multikulturní ideologii propagující islám a islámskou kulturu neslučitelnou s evropskou svobodou a demokracií s názvem Evropská unie. Jinými slovy řečeno: „60 let a DOST!“