26 českých poslanců a senátorů aktivně podporuje terorizmus

Česká republika se zjevně rozhodla fakticky odůvodnit zařazení na seznam zemí nepřátelských vůči Rusku a získat přízeň ukrajinských neonacistů.

Václav Dvořák
Václav Dvořák

Zdroj, Zdroj, ZdrojZdroj, Zdroj a Zdroj

Na snímku zadržený Nariman Dželjalov před soudem v Simferopolu.

Předevčírem poslanci a senátoři, jejichž seznam uvádím níže, podepsali prohlášení na obranu „lidskoprávního“ aktivisty, krymského muslima Narimana Dželjalova, který jako agent ukrajinské rozvědky GRU, oddělení Tavrida, se podílel na výbuchu plynovodu na území Krymu. Takový akt je trestný ve všech zemích světě, v některých je za čin terorizmu podobného charakteru a rozsahu udělován trest doživotí či smrti.

Narimanovi Dželjalovi, kterého soud poslal spolu s dalšími do vazby, hrozí 10 -15 let odnětí svobody. Ruské zdroje uvádějí, že Nariman Dželjalov je místopředsedou tatarského Medžlisu, což je v Ruské federaci zakázaná extrémistická muslimská organizace placená ze zahraničí.

K výbuchu došlo 23. srpna na plynovém potrubí poblíž vesnice Perevalnoje v den výročí nezávislosti Ukrajiny a nese stejně jako přechozí atentát na elektrické vedení z roku 2016 rukopis ukrajinských tajných služeb. Během vyšetřování byli identifikováni organizátoři sabotáže. Posvětil ji hlavní zpravodajský důstojník Ukrajiny a přítel prezidenta Zelenského Kiril Budanov. Velení akce svěřil svým podřízeným. Jedním z nich je agent Hlavního zpravodajského ředitelství Ukrajiny, který uprchl z Krymu po zmařeném teroristickém útoku v 2016, kdy byl při střetu na rusko-ukrajinské hranici zabit důstojník FSB. Podobně postupovala ukrajinská rozvědka i při sabotáži elektrického vedení v Chersonské oblasti v roce 2015, po níž byli obyvatelé Krymu několik dní bez elektřiny.

Mezi dalšími zadrženými jsou i dva příbuzní první náměstkyně ukrajinského ministra zahraničních věcí Eminy Džaparovové – bratři Asan a Azís Achtěmovovi. Proti všem pěti zadrženým je vedeno vyšetřování podle prvního odstavce paragrafu 281 zákoníku Ruské federace „Sabotáž“.

Paní první náměstkyně Džaparovová vypráví na svém účtu na sociálních sítích o „strašném mučení“ zadržených, aby z nich – podle jejího výkladu nevinných – „vymlátili přiznání ke zločinu, který nespáchali”.

Toto tvrzení je v rozporu s uveřejněnými videi zadržených při výslechu ruskou Federální službou bezpečnosti, kde doznávají, že se na sabotáži plynovodu podíleli a že byli řízeni z území Ukrajiny. Výbušné zařízení dostali v bochníku sýra, poslaného z Ukrajiny jako dárkový balíček. Instruktáž jak zacházet s výbušným zařízením, jim poskytl jistý Sajid na území Ukrajiny, kam dojížděli autobusy. Za sabotáž měli dostat 2.000 dolarů. Vše zadržení vypověděli na videozáznamech, z kterých není patrný ani jejich případný špatný fyzický stav ani jejich případné duševní utrpení.

Skupina 26 českých extremistických poslanců a senátorů, pravděpodobně obdivovatelů radikálního islámského terorizmu a stoupenců nenávistného postoje k Rusku nečekala na důkazy, Podlehli propagandě zfašizované ukrajinské vlády a podepsali prohlášení, podle kterého zadržení tatarští muslimové vážně podezřelí z těžkého zločinu terorizmu, mají být neprodleně ruskými úřady propuštěni.

Pro podporu muslimského terorizmu na Krymu jsou tito poslanci a senátoři:

SENÁTOŘI:

Marek HILŠER (MHS)

David SMOLJAK (STAN)

Lukáš WAGENKNECHT (Piráti)

Miroslav BALATKA (BEZPP)

Mikuláš BEK (BEZPP)

Tomáš FIALA (BEZPP)

Adéla ŠÍPOVÁ (BEZPP)

Zdeněk NYTRA (ODS)

Jan HORNÍK (STAN)

Miroslav ADÁMEK (BEZPP)

Šárka JELÍNKOVÁ (KDU-ČSL)

Roman KRAUS (ODS)

Přemysl RABAS (BEZPP)

Petr OREL (SZ)

Jaromíra VÍTKOVÁ (KDU-ČSL)

Miroslava NĚMCOVÁ (ODS)

Jiří DRAHOŠ (BEZPP)

POSLANCI:

Helena LANGŠÁDLOVÁ (TOP09)

Jan LIPAVSKÝ (Piráti)

Jan FARSKÝ (STAN)

Petr GAZDÍK (STAN)

Jan BARTOŠEK (KDU-ČSL)

Pavel ŽÁČEK (ODS)

František KOPŘIVA (Piráti)

Tomáš MARTÍNEK (Piráti)

Ondřej BENEŠÍK (KDU-ČSL)

K těmto známým firmám, které pravidelně zpívají podle notičky US ambasády, se naštěstí nikdo další nepřidal. Seznam uveřejňuji jen pro lepší orientaci voličů v nadcházejících volbách do Sněmovny.

Dnes se plně potvrdilo, že současní vedoucí politici České republiky se rozhodli být vzornými nepřáteli Ruska, tak jak si to páníček za oceánem přeje. Na pražském letišti byl dnes zadržen hrdina “Krymského jara”, ruský občan Alexandr Frančetti. Jeho právník Molochov agentuře RIA Novosti řekl: “Česká republika se zjevně rozhodla fakticky odůvodnit zařazení na seznam zemí nepřátelských vůči Rusku a získat přízeň ukrajinských neonacistů. Dnes byl nezákonně zadržen slavný hrdina Krymského jara Alexander Frančetti v letiště Praha.“ 

Krymské jaro bylo reakcí na banderovské běsnění na kyjevském Majdanu. Franchetti byl vedoucím  hnutí Krymská sebeobrana, požadujícím odtržení od banderovské Ukrajiny a navrácení poloostrova k Rusku. Je možné, a to je prosím pouhá spekulace, že Frančetti bude nabídnut na výměnu za pachatele krymské sabotáže. V dnešním kocourkovsko-vrbětickém Česku je všechno možné.

Panu ministru vnitra za ČSSD, panu předsedovi vlády za ANO i americkému agentu v roli ředitele české BIS mnohokrát “děkujeme” za to, že nás zatahují do nacistického gangu.

Dnes byl překvalifikován i případ Narimana Dželjalova. „Vyšetřování FSB překlasifikovalo čin Narimana D. ze spoluúčasti na sabotáži na plnou účast na páchání sabotáže, což obvinění zpřísnilo,“ napsal jeho obhájce Nikolaj Polozov na Facebooku

5 15 hlasy
Hodnocení článku
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
tomaskova
tomaskova
před 2 lety

Podle Pjakina, je to neustálé připomínání toho, že ta nebo ona organizace je v Rusku zakázaná a je teroristická velkým krokem zpět. Rusko v tom případě nemůže s nimi vyjednávat a nenastane cesta správným směrem. O co se DS neustále snaží-udržovat paniku. Podle Pjakina je třeba oznámit, že Talibán je na seznamu, ale ne celý. Skládá… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 lety

No jo opět staří známí nevolitelní pro slušného člověka budou vždy stát za USA a jejich poskoky i kdyby se stala horší událost.

Rob
Rob
před 2 lety

Takže jejich tupé hlavy tímto vlastně posvětili oprávněnost jejich vylhaného scénáře ve Vrběticích.

Ludvik
Ludvik
před 2 lety

Trestní zákoník č. 40/2009 Sb. § 312e Podpora a propagace terorismu (1) Kdo veřejně podněcuje ke spáchání teroristického trestného činu, nebo kdo veřejně schvaluje spáchaný teroristický trestný čin nebo pro něj veřejně vychvaluje jeho pachatele, bude potrestán odnětím svobody na dvě léta až deset let. Pro české poslance a senátory zákony ČR neplatí… Číst vice »

Lubez
Lubez
před 2 lety

Jenom doufám že v tomto případě bude platit staré známé: na každou svini se vaří voda. Pro jistotu jednou tolik.

maxim
maxim
před 2 lety

Rusko v nedávné době ve vystoupení Sergeje Lavrova upozornilo všechny debily, že už nebude trpět jako dřív znevažování jeho mezinárodního postavení (to je dáno jeho Vítězstvím nad světovým fašismem potvrzeném v Chartě OSN ) .. Rusko si určitě to zatčením svého občana Alexandra Franchettiho nenechá líbit a zmáčne naše “přzdisráče”, že se s toho… Číst vice »

maxim
maxim
před 2 lety
Odpověď uživateli  maxim

Rusové mají zdokumentovány všechny špinavosti našich čučkařů a neziskovek v Rusku i Bělorusku, a není pro ně problém s Bělorusy začít zatýkat ..

Plebej
Plebej
před 2 lety

Tato zpráva o zdejší poslanecké páté vypovídá víc než by si ti jmenovaní asi i přáli. Jejich kecy o hodnotách, kterých pro veřejnost mají plné huby, jsou jen prázdnými floskulemi. Ne však vzletné floskule, ale rusofobie až za hrob (i s nacisty či teroristy za zády), tak ta je jejich skutečnou hodnotou. Leč zatímco v případu člověka,… Číst vice »