Evropský parlament veden americkým loutkovodičem bezostyšně útočí na Rusko

V době, kdy se mezinárodní napětí stává stále napjatějším a konfrontačnějším, je opovrženíhodné, že Evropský parlament prosazuje nepřátelskou politiku vůči Rusku (a Číně).

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

Zdroj: Zvědavec

Právě v době, kdy se v Ruské federaci konají parlamentní volby, zahájil Evropský parlament bezprecedentní útok na ruskou suverenitu. Přibližně 74 procent z 669 poslanců Evropského parlamentu (EP) ve čtvrtek hlasovalo pro schválení zprávy, která vyzývá k ohromujícímu množství nepřátelských kroků vůči Rusku. Obrovskou ironií přitom je, že se jedná o hrubé a explicitní vměšování Evropské unie do vnitřních záležitostí Ruska. Právě z této agrese EU Rusko obviňuje, aniž by pro to měla věrohodné důkazy.
(Upozornění na důvěryhodnost: připomeňme, že Evropský parlament je stejnou neuctivou komorou, která před dvěma lety odhlasovala zkreslení dějin druhé světové války tím, že naznačila, že Sovětský svaz byl spolu s nacistickým Německem částečně zodpovědný za rozpoutání požáru.)Jedním z obzvláště útočných témat poslední zprávy je tvrzení, že volby, které se v Rusku konají tento víkend, nebudou legitimní. A to ještě před jejich konáním! A v takovém případě vyzývá Evropskou unii, aby nový ruský parlament, který vzejde z hlasování, neuznala. Je to neuvěřitelně idiotský způsob, jak dále sabotovat již tak pošramocené vztahy mezi EU a jejím největším evropským sousedem. Je to bezdůvodný akt agrese.Dvojnásob urážlivé je, že Rusko tvrdí, že má závažné důkazy o tom, že Spojené státy a jejich evropští spojenci zasahují do ruských voleb tím, že financují pseudopoziční skupiny a údajné volební pozorovatele. Jedním z takových monitorů je Golos, který je financován USAID a americkou National Endowment for Democracy, které jsou zástěrkami CIA. Když pak ruské volební orgány podvratnou činnost těchto skupin omezí, Američané a Evropané kritizují “nespravedlivé volby”. To lze nazvat sebenaplňujícím se proroctvím.

Malou výhodou je, že hlasování v Evropském parlamentu není závazné, což znamená, že ho může ignorovat výkonná moc Evropské komise a kterýkoli z 27 členských států bloku. A ignorovat takový provokativní krok by měly, pokud se vztahy mezi EU a Ruskem nemají dostat do dalšího chaosu.

Přesto si útok evropských zákonodárců na Rusko zaslouží přímé odsouzení. V době, kdy se mezinárodní napětí stává stále napjatějším a konfrontačnějším, je opovrženíhodné, že Evropský parlament prosazuje nepřátelskou politiku vůči Rusku (a Číně). Dialog, diplomacie a mezinárodní právo jsou podkopávány bezohlednými výzvami k nepřátelským akcím. Evropský parlament se chová trestuhodně nezodpovědně.

Rétorika obsažená v 32stránkové zprávě schválené Evropským parlamentem je iracionální, nesmiřitelná a podnětná. Opakovaně se v ní hovoří o ruské vládě jako o “Putinově režimu” a ruský stát je obviňován z “potlačování” vlastního obyvatelstva i z toho, že představuje “hrozbu” pro evropské sousedy.

Zpráva je obsáhlým agitačním výkřikem, který se hodí do časů studené války a který prosazuje, aby EU “vyvažovala snahy Ruska a Číny oslabit demokracii ve světě a destabilizovat evropský řád”.

A to v době, kdy Spojené státy a jejich evropští spojenci z NATO budují vojenské síly na hranicích Ruska a kdy USA tento týden vytvořily novou vojenskou alianci – známou jako AUKUS – s Velkou Británií a Austrálií, která je drzou provokací vůči bezpečnosti Číny.

Geopolitická situace je bohužel taková, že se svět nebezpečně blíží válce. A Evropský parlament, údajně bašta demokracie a právního státu, tuto destruktivní dynamiku ke své naprosté hanbě bezohledně podporuje.

Mezi další nepřátelská prohlášení ve zprávě Evropského parlamentu patří výzvy, aby EU omezila dovoz energie z Ruska a “ukončila tak závislost na ruské ropě a plynu”, výzvy, aby EU odřízla Rusko od mezinárodních bankovních systémů, a výzvy, aby EU posílila spolupráci se Spojenými státy a dalšími podobně smýšlejícími partnery s cílem “bránit demokracii na celém světě”.

To druhé je obzvláště směšné poté, co Spojené státy nechaly své takzvané evropské spojence na holičkách jednostranným stažením z Afghánistánu. Tento týden se rovněž objevily výkřiky Francie, že jí Washington “vrazil nůž do zad”, protože Paříž přišla o námořní kontrakt s Canberrou v hodnotě 50 miliard dolarů, a to v souvislosti s krokem USA vytvořit novou vojenskou alianci s Austrálií, která jí poskytne ponorky s jaderným pohonem.

Evropští zákonodárci hlasují jako ubozí lokajové Spojených států, přestože je s Evropou stále znovu zacházeno jako s pouhým vazalem.

Mick Wallace, nezávislý irský poslanec Evropského parlamentu, který tento týden hlasoval proti zprávě proti Rusku, řekl, že jeho kolegové evropští zákonodárci otrocky následují americkou agendu a nejednají v zájmu evropských občanů.

“USA mají zájem na tom, aby mezi EU a Ruskem vrazily klín – finanční. A bohužel právě teď EU chybí odvaha postavit se Američanům a sledovat své vlastní zájmy,” komentoval Wallace.

“Hlasování proti Rusku nebylo překvapením,” dodal. “Protiruská rétorika sílí už více než dva roky. Jejím motorem jsou především USA, které snadno přesvědčily některé členské státy EU, aby tančily podle jejich přání. Je zřejmé, že pobaltské státy jsou více než ochotné se podřídit, stejně jako Polsko, Skandinávci a některé východoevropské země.”

Wallace však tvrdil, že většinový hlas je v praxi do značné míry bezvýznamný.

Řekl: “Je důležité si uvědomit, že zatímco mnoho německých a francouzských poslanců hlasuje s pobaltskými státy, Polskem atd., je to pro ně spíše hra, než vážný úmysl. Zejména pro Němce, kteří vidí smysl v dobrých vztazích s Ruskem, ale vzhledem k tomu, že se blíží jejich vlastní volby, není nyní vhodná doba na tento argument.”

Tady je ale ten háček. Evropská unie čelí krizi vládnoucí autority mezi svými 500 miliony občanů. A není divu, když tolik jejích poslanců je zbabělých, dvojsmyslných a slouží cizí mocnosti proti zájmům vlastních občanů, včetně ohrožení jejich bezpečnosti a míru.

Čí parlament není legitimní?

 
4.4 7 hlasy
Hodnocení článku
13 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 2 lety

Dovolte mi trochu černého humoru. Brežněve, vrať se !!!

anti Havel
anti Havel
před 2 lety

fašoEU s Ruskou federací vesele obchoduje,protože MUSÍ,jinak by byla v prdeli a k tomu zmrzlá na kost!

cablik
cablik
před 2 lety

Lipovská o růstu cen v ČR: Bankéři a politici dělali všechno pro to, aby začalo zdražování
https://cz.sputniknews.com/20210921/lipovska-o-rustu-cen-v-cr-bankeri-a-politici-delali-vsechno-pro-to-aby-zacalo-zdrazovani-15912044.html

cablik
cablik
před 2 lety

A co chtít po lokajích USA co se nazývají EU od nich nelze nic dobrého čekat. Rusko je nepotřebuje ale Evropané ano a navíc čas pracuje pro RF.

marcel
marcel
před 2 lety

EU nebyla schopna bojovat s kovidem -19 natož s Ruskem.
Vždyť hadráci je vyhnali z Afghánistánu.

basos
basos
před 2 lety

laskave si uvedomte ze EU jen tak “postekava” na Rusaky, a to ani ne aby potesili Amiky, ale uz jen ze zvyku, Naprosto vojensky impotentni Evropa na Rusaky nema, a nebude mit…. Oni totiz Amici nemaji na Rusaky taky, reci o male valce kdyby coby, jaksi mozna nekde byla jsou jen plane kecy.… Číst vice »

tomaskova
tomaskova
před 2 lety

Ušákům tikají hodiny jejich konce pax americana a tikají, čím dál hlasitěji. Proto se tak snaží rozdmýchat nenávist Evropy proti Rusku, aby se jako vždy mohly dívat za bukem a těžit ze situace. Jenže tyto časy jsou nenávratně pryč. Jak říká Pjakin, je třeba tuto situaci protáhnout v čase, který oni už nemají… Číst vice »

danny
danny
před 2 lety

EP je spolek velmi nadstandardně placených darmožroutů. Jinak s  tou snahou USA vrazit finanční klín mezi EU a Rusko dává smysl. Na Petrohradském ekonomickém fóru (o kterém, stejně tak jako o Dálněvýchodním a Ufském v našich mainstreanech nebyla ani čárka) bylo něco přes 650 zahraničních firem. Nejvíce – 116 z USA. Američani mají zájem o ruské trhy.… Číst vice »

tomaskova
tomaskova
před 2 lety
Odpověď uživateli  danny

Nově Putin prodloužil na další rok embargo na dovoz zboží ze západu, takže to s tím obchodováním zase tak horké nebude.

danny
danny
před 2 lety
Odpověď uživateli  tomaskova

Na potraviny z EU a konkrétních zemí, které se přidaly k sankcím EU. Zdaleka ne na všechno zboží. Obchody jedou ve velkém i v malém. Ale ne s námi. Americké firmy mají velký podíl na průzkumu a využití právě nalezišť plynu a vůbec nerostů v severních oblastech Sibiře. Mají velký zájem podílet se na využití Dálného Východu, Ford má… Číst vice »

LadyAnn
LadyAnn
před 2 lety
Odpověď uživateli  danny

Je zřejmé, že USA mají zájem na tom, aby byly narušeny vztahy EU( a jejím hlavním tahounem Německem) k Rusku. S Německem si moc neví rady, NORD STREAM I i NORD STREAM II jim stále leží v žaludku. Rusko musí být “zničeno” alespoň ekonomicky všelijakými sankcemi a embargy (Kartágo musí být zničeno). Jak píšete, “Američani mají zájem… Číst vice »

Ruda
Ruda
před 2 lety

No, já si myslím, že to je už obehraná písnička. Lidi bez odpovědnosti jsou uzavření ve svém systému a už nemohou konfrontovat svoje názory, navíc, povětšinou jde jim o peníze a o cecík, ke kterému jsou přisáti.

adam
adam
před 2 lety

Podobné výrony debility v podání tzv. europoslanců normálnímu člověku hlava opravdu nebere. Osobně mě ten pohled na stádo zkorumpovaných individuí doslova fascinuje. Ta kumulace hamižnosti, proradnosti, zbabělosti, hlouposti se jen tak nevidí. Čest výjimkám!