Utajené zveřejnění pravdy o děsivých dopadech reformy zemědělství v EU

MUDr. Ivan David, CSc.
MUDr. Ivan David, CSc.

Zdroj: FB

„Reforma Společné zemědělské politiky EU v kombinaci se strategiemi Z Farmy na vidličku a Biodiverzita 2030 způsobí v EU snížení kapacit pro výrobu potravin a pokles příjmů zemědělců, který nemá v historii obdoby.“, uvádějí v analytické zprávě vědci ze Společného výzkumného střediska EU (JRC).

I experti na agronomii i ekonomiku, které z rozpočtu EU platí Brusel, po provedení příslušných výpočtů dopadů reformy zemědělství, již prosazuje Evropská komise, ve svých závěrech varovali poslance Evropského parlamentu a ministry zemědělství členských států EU před děsivými dopady „ozeleňovacích plánů“.

Závěr výpočtu dopadů reformy zemědělství, kterou europarlament a Rada projednávají, je vůči snahám Komise velmi kritický. I přes použití diplomatického jazyka. Zřejmě „čirou náhodou“ byla 93 stránková analýza JRC zveřejněna a předána europoslancům a Radě na začátku srpna, kdy jsou obě instituce mimo provoz. V době zaslání dokumentu byly v EP kvůli upgrade softwaru vypnuty servery – včetně těch, které zajišťují e-mailovou komunikaci. Papírové dokumenty nejsou v Bruselu v rámci digitalizace již několikátým rokem pro potřeby poslanců tištěny. Podivným načasováním ale elektronický dokument skončil kdesi v „digitální díře“.

Europoslance na existenci této vědecké zprávy usvědčující Komisi z ekonomického zločinu proti zemědělcům a spotřebitelům upozornila organizace COPA-COGECA, která na unijní úrovni sdružuje národní spolky hájící zájmy farmářů. Tento dokument by přitom v žádném případě neměl zapadnout a europoslanci i ministři zemědělství by z něj měli při závěrečném hlasování vyvodit důsledky. Výsledku výzkumu jsou totiž mimořádně závažné. Pro Vaši informaci odcituji celkový závěr:

„Ve všech zemědělských oborech dojde k poklesu produkce o 5% až 15%. Největší budou dopady na odvětví živočišné výroby. Změny ve výrobě povedou ke snížení čistých vývozních pozic u obilovin, vepřového a drůbežího masa a ke zhoršení obchodního deficitu EU u olejnin, ovoce a zeleniny, hovězího, ovčího a kozího masa. Výrobní ceny vzrostou přibližně o 10% s negativním dopadem na příjmy většiny zemědělců.“

V dopisu, kterým generální tajemník COPA-COGECA Pekka Pesonen upozornil europoslance na existenci výzkumné zprávy, jménem největšího zemědělského sdružení v EU varuje, že celkovým důsledkem reformy bude přesunutí zemědělské výroby z Unie do třetích zemí. Od počátků projednávání těchto reformních návrhů jsem po konzultacích s Agrární komorou ČR a Zemědělským svazem ČR varoval, že Komisí navrhovaná opatření zhorší konkurenceschopnost výrobců potravin v EU. Několikrát jsem během jednání Zemědělské výboru i na plénu Evropského parlamentu vyslovil podezření, že reforma je prováděna proto, aby umožnila zvýšení dovozů potravin do Unie. Nyní toto podezření potvrdili i vědci z JRC, což je instituce, která je financována z rozpočtu EU a je poradní organizací nejvyšších orgánů Unie.

 

 

4.3 6 hlasy
Hodnocení článku
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Milan
Milan
před 2 lety

Ať si říká kdo chce, co chce, ale jediná strana která chce tato svinstva zrušit je SPD, která proti tomu už dlóóóuho bojuje. Ostatní strany sice vytáhli líbivá hesla, za co jako bojují, ale ve skutečnosti bojují jen a pouze sami za sebe. Jedny aby přežily, jiné aby se dožily (postů),… Číst vice »

Plebej
Plebej
před 2 lety

Těžko předpovědět, jak dlouho budou naši zemědělci (polnohospodáři) rýt držkami zem, než jim rupnou nervy a vezmou do rukou své vidle. Už se nepoužívají?
Proč se vůbec neozývají? Vědí nebo nevědí, co se na ně valí? A proč ani ta jejich komora nereaguje? Mají snad Dr. Davida za nevěrohodného?

tomaskova
tomaskova
před 2 lety

Je to hezké, že se to dozvídáme na této platformě, ale to je dost málo. Proti tomuto zvěrstvu by se mělo hlasovat hlavně v Bruselu, jinak je to jen mlácení prázdné slámy.

Pave1
Pave1
před 2 lety

Doufám, že o tomto informuje v hlavních headlinech zpráv i mainstream – osobně už se na něj nekoukám tak nevím.

Ale tipnu si, že o tom mlčí.

Plebej
Plebej
před 2 lety
Odpověď uživateli  Pave1

Správný tip! …

cablik
cablik
před 2 lety

Však to je cíl těch globalistických loutek z EU vše zničit a dovážet jídlo z druhého konce světa a Češi by se jim na to měli vykašlat.

anti Havel
anti Havel
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

Uvědomte si,že díky demokratuře tady máme Protektorát Böhmen und Mahren jsme dávno v prdeli!!!!