NE povolebnímu defétismu

Lumpenkavárnu volili pořád stejní blázni jako vždy a složení parlamentu nyní neodpovídá dlouhodobému očekávání a preferencím většiny společnosti podle dlouhodobých průzkumů (ne euro, méně bruselu, nebo přímo odmítání bruselu, ne migranti, atd., atp.)…

Zdroj: Kaliyuga, autor: Croix

V posledních několika týdnech po posledních parlamentních volbách se setkávám na sítích u řady lidí, někdy i výrazných osob v rámci nemainstreamu, s přikloněním k názoru, že se “poprvé v životě” stydí, že jsou Češi, kvůli výsledku voleb, nebo, že “bojovat za národ nemá už vůbec žádnou cenu.”

Podle mě je blbost se teď z tohoto důvodu (volby) začít stydět, nebo kapitulovat v patriotické motivaci. Milión hlasů propadlo o kousek. Sčítací algoritmy byly od začátku takové, že “kavárna”, resp. pětikočkopes, postupně jen nabíral a ostatní jen ztráceli, což je ze statistického a pravděpodobnostního hlediska přinejmenším podivné. Pokud by se do parlamentu dostala skupina několika stran, které tam buďto dřív byly (mimo nadobro zkažené ČSSD), nebo které se tam mohly/měly podle průzkumů dostat, poměr sil by byl v parlamentu v neprospěch kavárny and bros… Lumpenkavárnu volili pořád stejní blázni jako vždy a složení parlamentu nyní neodpovídá dlouhodobému očekávání a preferencím většiny společnosti podle dlouhodobých průzkumů (ne euro, méně bruselu, nebo přímo odmítání bruselu, ne migranti, atd., atp.)… Není důvod se stydět po minimálně 1500 letech co tu jsme za ty blázny, co se rozhodují sami proti sobě (vždy to bylo tak 6:4), po staletí tu s námi byli a budou, nic v tomto směru zcela nového právě teď nenastalo. Tedy kromě “metodiky” centrálního sečtení hlasů a aplikace předvolebních “koalic” díky zákroku ústavního černokněžníka, ale tak vždycky se v dějinách nějaký další zádrhel vyloupne…

Ustáli jsme Avary, správu Oty Braniborského, třicetiletou válku, nacistickou okupaci,…

Každopádně na jedné straně tváří tvář gradující globální krizi VŠEHO to teď bude sice i na našem dvorku o to složitější a těžší, na straně druhé reálný důvod k defétismu právě kvůli volbám nevidím. Jede se dál. Stojí za námi naše mnohasetletá práce. Pořád to tu vypadá, jak jsme si to udělali. Rozhlédněte se po krajině.

 

5 5 hlasy
Hodnocení článku
25 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
basos
basos
před 2 lety

Nikdy nebylo tak zle aby nemohlo byt jeste hur

anti Havel
anti Havel
před 2 lety

Tak takhle vypadá ynteligent s F73 a akci….k zblití!

haf
haf
před 2 lety

ať tak či tak je ukázkou politické neschopnosti stran, které se do parlamentu nedostaly nebo starost jejich vůdců jen o to svoje křesílko, že je nenapadlo utvořit vlastní koalici s čtyřletým plánem vývoje., ani, je jasané, že jejich dlouhodobé cíle se od sebe obrovsky liší, ale nebojte se, na ně v nejbližších čtyřech letech… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  haf

to by OKI musel zmenit retoriku, ktera ac ho mam jinak rad, je ted morbidni a zmatena, takze bylo nemozne (pokud by to Andrejku napadlo) aby se spojil s OKIm a tema trema pidistranickama vcetne Bolseviku, a bylo by vymalovano, ale takle se jeste bude “nova vlada” mrcasit a hadat jeste tak rok, nez konecne… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 lety

Současné volby do parlamentu? Letargie, odevzdanost voličů, vize toho, že se stejně nic nezmění. Vždyť je to jedno kdo bude z těch volených kandidátů u válu, koryta(vyber si). Už mne jen zaujalo Filajovo prohlášení jak nová vláda bude šetřit. No, přidají se dvě ministerstva a platy poslanců se nezmrazí. Přece populismus předešlých! Když… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 lety

Tak jsem zvědav jestli budeme mít šanci s tím něco dělat jestli ti co je volili prohlédnou koho vlastně volili.

Anonym
Anonym
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

Když neprohlédli do teď… tak už není šance.

Karel2002
Karel2002
před 2 lety

Nezlobte se na mně, ale jestli se pravice spojí do dvou účelových bloků, aby jim některé strany nepropadly pod 5 procent, jak minule hrozilo (TOP09, STAN, KDU-ČSL), levice s euroskeptiky nic takového neudělá a navíc jsou občané několikrát denně přemlouváni, že nemají volit strany pod 5 procent, jinak jim jejich hlasy propadnou… Číst vice »

Jarin G.
Jarin G.
před 2 lety
Odpověď uživateli  Karel2002

Fakt to myslíte vážně, že strany v  (K1+K2) jsou pravicové? Ani ta ODS už dnes není pravicová, natož Piráti či TOP09!

haf
haf
před 2 lety
Odpověď uživateli  Jarin G.

bo samouzřejmě, že jsou pravicové… levicové asi nebudou

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Jarin G.

Prava -Leva, pochodem v chod, ke korytu

danny
danny
před 2 lety

Pozdě bycha honit. Volby proběhly a byly regulérní. Nejsou tady pouze blázni a ani zde není většina bláznů. Otázky tedy zní.: PROČ volili převážně blázni? Kde byli ti “normální”? Proč propadl 1 milión hlasů? Proč 1/3, zřejmě těch “normálních” k volbám vůbec nešla? Čí to byly hlasy? Odpověď se nabízí. Totální zklamání z tzv. levice.… Číst vice »

maxim
maxim
před 2 lety
Odpověď uživateli  danny

Danny, volby nebyly regulérní, volby nikdy nemůžou být regulérní když “propadají hlasy” ..
Regulérní se doufám rovná spravedlivé volby, ta kvota 5% je nesmyslná, a je potřeba o ní diskutovat ..

maxim
maxim
před 2 lety
Odpověď uživateli  danny

K nesmyslnosti vysoké 5% volební kvoty
Listina práv a svobod
Článek 21
(1) Občané mají právo podílet se na správě veřejných věcí přímo nebo svobodnou volbou svých zástupců.
Článek 22
Zákonná úprava všech politických práv a svobod a její výklad a používání musí umožňovat a ochraňovat svobodnou soutěž politických sil v demokratické společnosti.

haf
haf
před 2 lety
Odpověď uživateli  danny

hlasy propadly pro mizernou volební strategii stran, které propadly s nimi, to ony, ne voliči se předvedly jako nemyslící trdla.

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  danny

hele Daniku,

ono tak trosku pomalu, pomaloucku zacina svitat, sice jako na Jiznim polu v Lete, ale podivej se jak prazska elita zlikvidovala Bartosovce.. jsem ted zvedav jak ti 4 kaspari si rozdeli 5 ministerskych kresel, o kterych stale mele Bartos

Tatran
Tatran
před 2 lety

Správný termín, ještě k tomu přidám “pražská lumpenkavárna”, neboť všechno zlo proti vládě a prezidentovi pochází od nich. Říkali jsme kdysi Praze “Matičko” s velkým M, dnes říkáme “macecha”, ale se vším co toto slovo vyjadřuje. Praha se odpojila od lidu venkovského a stále hledí na Západ k těm zločincům co vymysleli “humanitární bombardování, předvedli… Číst vice »

SPIRON
SPIRON
před 2 lety
Odpověď uživateli  Tatran

Macecha se z Prahy stala krátce po 89. roce proto, že se do ní nasáčkovaly okamžitě politické neziskovky a západní agenti, aby mohli začít ihned provádět podvratnou činnost zaměřenou na likvidaci našeho národa a vydrancovat všechno naše bohatství až do morku kosti.
I tu naši vodu jsme prodali Francouzů!
Hnus.

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Tatran

Jooooo, kamo

tenkrat a to jeste za Bolsevika, zde bylo kolem 400 000 delnasu kteri delali rukama a ne hubou

Dann Bary
Dann Bary
před 2 lety

Další bude zrušení přímé volby hlavy státu.

Josef Sukup
Josef Sukup
před 2 lety

Pěkně napsané, zapomínat ale na to, že senát již odhlasoval korespondenční hlasování. A to je jen začátek.

Wendy
Wendy
před 2 lety
Odpověď uživateli  Josef Sukup

O korespondenčním hlasování, které se tak “osvědčilo” v USA nikde ani slovo natož v ČT, většina občanů se o dění nezajímá a tak se ta většina bude hodně a moc divit a nebude to trvat tak dlouho, brutální propagandistický útok na prezidenta je pouze předehrou a pokud se zmetkům v Senátu a novému Parlamentu “zadaří” budeme mít zde totalitu,… Číst vice »

Anonym
Anonym
před 2 lety
Odpověď uživateli  Wendy

Nikoli, nebudeme mít zde totalitu. My ji tu už máme. Vždy je lid bezbranný.

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Anonym

Anone

to nebude zadna totalita, ale EU bratrstvi, soudruznost, solidarnost s moreplavci, a dalsi bratrske vztahy a pak spolecne vytahneme pod Polskou Andelskou jizdou na Moskaly…

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Wendy

Nebrec Vendo,

Zeman s tim jezatym parchantikem krasne vyjebal, takze pokud Zeman nema jatra shnila, tak se jeste budem bavit