Než začneš kopat do medvěda, ověř si, že máš kudy a kam utíkat

Těžce zkoušená země je nucena „přepřahat“ vedení bohužel přesně v tom okamžiku, kdy by v čele měli stát zkušení politici, lidé, kteří rozumí fungování státu, umí řídit své resorty a dokážou přemýšlet

Jaroslav Štefec
Jaroslav Štefec

Zdroj: První zprávy

Právě mi skončila exkurze do doby kamenné. 29 hodin bez elektřiny. První notebook „kleknul“ včera ve 23.00, druhý dnes ve 12:30, telefon skončil na 6 % a v ledničce to už začalo poněkud zavádět. Ještě že venku je “kosa”, parapet okna na severní straně to jistil.
všem kondenzační plynový kotel se bez elektřiny neobejde. Takže klika, že ta „kosa“ nebyla zas až tak veliká a stačila mikina. Ale chudáci lidé s malými dětmi, píše na facebooku Jaroslav Štefec.

Teorie praví, že ČEZ by měl být schopen odstranit poruchy (říkají tomu “neohlášené odstávky”) do 18 hodin od jejich vzniku. Tedy asi pokud nevyhlásí „kalamitní stav“. Který vyhlásil a poruchu v limitu tudíž neodstranil. Dost mi vadilo, že infolinka ČEZu, kde by se člověk mohl doptat, nefungovala. Po třech zazvoněních ohlásila nekompromisně: “Volané číslo je momentálně nedostupné!” a odpojila se. Chápu, měli toho hodně. Ale možná že při trochu menším tlaku na „racionalizaci“ a „zeštíhlování“ by bylo víc lidí na práci. Prostředky by se určitě našly. Co takhle přestat se „strategickými investicemi“ na Balkáně a v Turecku? To se to investuje, když vlády ochotně odepisují nesmyslně prošustrované peníze pod hlavičkou „špatná podnikatelská rozhodnutí managementu“. Z našich peněz, jak jinak!

Viditelně nám tedy chybí nejen armáda, schopná bránit republiku, zdravotnictví, schopné zvládnout pandemii, nebo zemědělství, schopné zajistit dostatek potravin pro případ nouze. A dobře zásobené státní hmotné rezervy. Chybí nám toho daleko víc, třeba účelná a efektivní energetická politika. Nejspíš je načase začít se s veškerou vážností připravovat na dlouhé zimní „blackouty,“ a možná i „gazouty“. Než totiž začneš kopat do medvěda, ověř si, že máš kudy a kam utíkat. A Tchaj-wan nám nezajistí ani „pitomé“ čipy pro Škodovku, natož plyn pro doplnění našich poloprázdných zásobníků. Bez ohledu na to, že my, občané, si víc než dobře platíme jednoho Tchajwance v čele podivné instituce, zvané Senát.

Počítám, že prodejcům krbů a kamen pomalu začínají stoupat tržby a komínařina se brzy stane vyhledávaným oborem úctyhodného řemesla zednického a kamnářského. Nejspíš bez ohledu na šílenství zvané Green Deal. Zajímavý boom bude pravděpodobně zažívat i výroba svíček. Ostatně ani večer při petrolejce nepostrádá jisté rysy romantiky, nestane-li se ovšem standardem. Petrolejka, na rozdíl od LED svítidel, navíc generuje i nějaké to teplo. Což se může už tuto zimu hodit. Pokud ovšem (na) petrolej bude.

Jak se zdá, tlupa politických amatérů, kteří nám hodlají v příštích čtyřech letech lajnovat naše životy, vstup do sněmovny nebo jmenování do vládních pozic považuje za akt rovnocenný poobědvání Šalamounovy stolice. Přesně v duchu tzv. Rumlova pravidla: “Profesionalitu získává politik jmenováním do funkce”. Což samozřejmě nijak neomlouvá předešlé vlády, jejichž „moudrá vládnutí“ nás během uplynulých 30 let bezuzdého rozkrádání a okrádání našeho státu, polického amatérismu a přímo gejzírů hlouposti a neschopnosti dostalo do současné schizofrenní, prakticky bezvýchodné situace.

Za normální situace by mě volby a jejich výsledky ponechávaly víceméně v klidu. Jenže současná povolební situace není jenom prostou výměnou vládních garnitur. Je zvnějšku řízeným pokusem o nevratné dotažení třicet let pečlivě připravované definitivní porážky jednotlivých zemí bývalého “východního bloku” a jejich (naší) přeměny v systém nesvéprávných exploatovaných kolonií. Což je terminus technicus, s jehož definicí je současný stav ČR jako pseudostátu v dokonalém souladu prakticky ve všech kategoriích, počínaje ekonomickými a konce zahraničně bezpečnostními a kulturními.
 
Bez ohledu na názor, že “u nás se nic takového jako na Ukrajině nemůže stát” jsou „pro případ neočekávaného odporu“ k dispozici i represivní složky, použitelné k zákrokům proti protestujícím lidem, kterým se to nebude líbit. Jejich jádrem se mohou stát elitní “misionáři” a některé speciální složky BIS a PČR. Nefabuluji, konstatuji na základě letitého studia dlouhodobých trendů a reálných procesů v této oblasti.

“Krev na dlažbě” je totiž ideálním prostředkem k vyvolání strachu. A ten, jak známo, je optimálním nástrojem k ukotvení “nových pořádků”, ať už jim říkáte “NWO”, “fašismu”, “komunismus”, nebo „liberální demokracie“. Jenom tentokrát nebude v čele konkrétní osoba, označitelná za “zloducha”, kterou by bylo možné nenávidět. Velký bratr, skupina bez tváře a konkrétní osobnosti, čirá ideologie, navenek, pro “dav”, představovaná pimprlaty, nazývanými “politici”.

Naši noví neomezení vládcové (jak se aspoň domnívají) si zatím zvykají v nových rolích a rvou se o lukrativní posty. Jsem si prakticky jist, že nikdo z nich nemá představu o tom, jak řídit něco tak složitého jako je stát. Andrej Babiš se to učil 8 let, a už mu to začínalo trochu jít. Volby ale dopadly tak, jak dopadly, a naše těžce zkoušená země je nucena „přepřahat“ vedení bohužel přesně v tom okamžiku, kdy by v jeho čele měli stát zkušení politici, lidé, kteří rozumí fungování státu, umí řídit své resorty a dokážou přemýšlet nikoliv v kategoriích „nutnost zrovnoprávnění LGBT“, „Green Deal nás zachrání“, nebo „EU je naše spása“, ale spíše „co udělat pro dostatek potravin“, nebo „jak zajistit potřebné množství plynu na zimu“. Bojím se, že TENTO způsob myšlení je partě politických hochštaplerů, kterým není stydno pokoušet se o likvidaci nemocného prezidenta republiky, nejen naprosto cizí, ale navíc i dokonale ukradený, končí komentář Jaroslav Štefec.

5 22 hlasy
Hodnocení článku
16 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
rudolf karel
rudolf karel
před 2 lety

Již mi došel přípis do “Dodavatele poslední instance” na plyn, který jsme doposud odebírali od Bohemia Energy. Sdělil nám, že náš stávající dodavatel pozbyl oprávnění/schopnost dodávat nám zemní plyn. Od 17.10.2021 spadá dodávka do režimu dodavatele poslední instance-DPI. Namáme mít žádné obavy, dodávka plynu plynule pokračuje.Je potřeba zastavit platby původnímu… Číst vice »

panan
panan
před 2 lety

Zbožňuju skvěle volené a výstižné titulky, ten s tím ” kopáním do medvěda” nemá chybu!

cablik
cablik
před 2 lety

Prezident Chorvatska odsoudil média a tvrdí: Žádné další očkování v naší zemi!
http://svobodnenoviny.eu/prezident-chorvatska-odsoudil-media-a-tvrdi-zadne-dalsi-ockovani-v-nasi-zemi/

EU nehledá společnou řeč s Polskem, ale válku
http://svobodnenoviny.eu/eu-nehleda-spolecnou-rec-s-polskem-ale-valk

basos
basos
před 2 lety

……ukradl jsem nasledujici z clanku p Stefce…..”Andrej Babiš se to učil 8 let, a už mu to začínalo trochu jít. Volby ale dopadly tak, jak dopadly, a naše těžce zkoušená země je nucena „přepřahat“ vedení bohužel přesně v tom okamžiku,” Bohuzel autor se tak trosku myli, Babis to umel, a docela mu to par let… Číst vice »

spartak
spartak
před 2 lety

Fajn článek. 30let demokratury se jeví jako konec Českého státu a kydání špíny na socialismus a Československo se proměnilo v protektorát EU. Budoucí vláda bude začínat s obrovským zatížením od energií až po škodovácký pád do bezvědomí.

Karol
Karol
před 2 lety

Shrnuto , krátce jasně věcně pravdivě – bohužel však děsivě . Tedy děsivá budoucnost nás čeká díky hlasů 240 tis co uvěřilo Šlachtovi co chtěl „zavírat” když nemohl a nezavřel když mohl , 71 tisíc s ultras-diagnosou F73 Volnému a obzvláště děkuji 35% odpadu co se ani nenamáhali k volbám jít

Ludvik
Ludvik
před 2 lety
Odpověď uživateli  Karol

Otázkou je, zda těch 35% “odpadu” nemá víc rozumu než těch 65%, co k těm volbám
šli ?! Kdyby volby měly něco rozhodnout, tak by je už dávno zrušili…

cablik
cablik
před 2 lety
Odpověď uživateli  Ludvik

Mohlo tam být aspoň menší zlo Babiš a ne fanatický poskoci NWO a Sorosovi slouhové kteří se nezastaví před ničím. Jinak článek je velice deprimující ale pravdivý.

cablik
cablik
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

Jinak vedení KSČM vyhrála Konečná tak to pro ně bude konečná. Byl jsem nakupovat v Polsku v obchodě veget bez roušek. Tady nakoupili zásoby respirátorů které jsou jen proti prachu a budou nám je vnucovat.

eFPe
eFPe
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

Ano na trzích bez roušek, ale v bedruně si bez roušky neškrtnete.Taky mně překvapilo drtivé vítězství paní Konečné.

cablik
cablik
před 2 lety
Odpověď uživateli  eFPe

Byl jsem v Bedronce bez roušky nikdo ji tam neměl.

Ludvik
Ludvik
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

“Fanatičtí poskoci NWO a Sorosovi slouhové kteří se nezastaví před ničím” se budou tak moci předvést, jak jsou schopni čelit Covidu 19, zdražování, nedostatku energií, nedostatku lékařů a dalšího zdravotnického personálu, nedostatku řemeslníků a řidičů, atd. Na vzniku všech těchto problémů se přímo či nepřímo podíleli a tak teď všichni uvidí, jak je vyřeší. “Žvanit”… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 lety
Odpověď uživateli  Ludvik

Rozdají si trafiky podle příslušnosti ke straně a pak jim to spadne na hlavu ale bohužel se v tom budeme máchat s nimi.

kolokol
kolokol
před 2 lety
Odpověď uživateli  Ludvik

On to pochopitelně něřídil ani Babiš, jako to neřídí žádní ředitelé v jakémkoliv státě. Ale je s nejvýše pravděpodobnou jistotou zřejmé, že nová garnitura nás v tom nechá máchat v daleko chladnějších a kalnějších vodách. Pokud jde o to neviditelné, nestrukturní řízení kovid agendy a vlastně velkého resetu vcelku, doporučuji vřele k úvodu do problematiky vyslechnout přednášku Andreje… Číst vice »

Ludvik
Ludvik
před 2 lety
Odpověď uživateli  kolokol

Nová garnitura nás nechá v tom máchat jen pokud se necháme. Někdy stačí jen “zdvihnout obočí”, někdy se musí “přitlačit”, atd. a jejich vítězství v letošních volbách do PS se rozsype jako “domeček z karet”.

Lubez
Lubez
před 2 lety
Odpověď uživateli  Karol

To už je v povaze lidí že dávají svůj hlas i těm nebo těm. Bohužel je to demokracie a takovou ji musíme brát. Otázka druhá je, zda byla férová předvolební ,, soutěž,,. Pod takovou masáží, jakou předvedla naše média, by i vůl začal myslet. Ale nestalo se. Holt komu není rady, tomu není pomoci.… Číst vice »