Prohráli jsme i proto, že jsme totálně bez médií

Do vzduchu teď vyhazují klobouky naši soupeři – a my všichni, kteří je z doby jejich někdejšího vládnutí už známe, víme, jak zlé časy republice a nám všem, coby jejím občanům, nastávají.

Zdroj: Rukojmí

Souhlasím s názorem Jiřího Vyvadila (ZDE), že jsme prohráli volby proto, že jsme se nedokázali spojit tak, jak to učinili naši soupeři. Kdyby se totiž do předvolební koalice spojily tři menší levicové strany (ČSSD, KSČ a Volný blok), které každá zvlášť hranici pěti procent potřebnou pro vstup svých kandidátů do sněmovny poslanců nedosáhly, ale hravě by jí dosáhly, kdyby šly do voleb v jedné společné koalici, vypadala by povolební situace podstatně jinak, než vypadá teď, a nejspíše bychom se nyní radovali my.

Ale do vzduchu teď vyhazují klobouky naši soupeři – a my všichni, kteří je z doby jejich někdejšího vládnutí už známe, víme, jak zlé časy republice a nám všem, coby jejím občanům, nastávají.

A děje se tak nejen proto, že jsme podcenili význam předvolebních koalic, ale i proto, že jsme už desetiletí bez médií, zatímco naši soupeři je drží v rukou všechna, respektive, že všechna naše média podporují naše soupeře. A bez médií logicky, nemůžete vyhrávat volby. Může se ten zázrak stát jednou, možná i dvakrát, ale když dovolíte, aby do uší a oči lidí bušila stále jen pravda jedné strany, provalí se nakonec i nejpevnější hráz lidského rozumu a lidských zkušeností, a nastane doba jejich postupného zatemňování a nakonec i jejich temna, což je právě to, v čem se v těchto hodinách nacházíme.

Vždyť si stačí všimnout, jak dnes –  v den voleb – začal ve 13.30 volební program na ČT. Moderátor ČT Kubala si ke komentování průběhu voleb pozval do studia Tomáše Lebedu z olomoucké Filozofické fakulty a Michala Klímu z Metropolitní univerzity Praha (co se tam asi učí, kdo ji založil, kdo ji vlastní a kdo ji finačně podporuje?), oba samozřejmě tvrdé zastánce politiky SPOLU a PirStanu, což druhý jmenovaný dokázal zdokumentovat hned v prvních minutách programu, když prohlásil, že naše česká demokracie poskytuje všem stejné podmínky jak politické, tak mediální.

Vyslovit takovouto sprostou lež v době, kdy jeden ze dvou našich největších politických táborů nemá k dispozici žádnou televizní stanici, žádný rozhlas a až na jedinou výjimku ani žádný tisk, zatímco soupeř je má k dispozici všechny, je podle mého názoru něco, co předznamenává nastupující vládu lži, která se teď u nás po vládě mediální chopí i vlády politické a policejní a začne tzv. utahovat šrouby.

Pochopitelně i v oblasti mediální. Vždyť pravda se stále ještě ozývá z podzemí internetu, takže došlápnout na ni je třeba i tam. Aby se pak vládlo pohodlně.

4.5 27 hlasy
Hodnocení článku
42 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cert
cert
před 2 lety

Radsi bych si usekl ruku nez to hodit Babisovi nebo socanum, takze sice s hruzou ocekavam tu blizici se tragedii, ale rozhodne nemam pocit prohry. Minule jsem volil SPD, 22 mandatu, ve vlade nebylo, letos SPD 20 mandatu a ve vlade opet nebude. Sny o koalici ANO a SPD byly pouze sny, ta moznost… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  cert

Makovice, sice je mozne, ze se pletu, ale vse zavisi ted na Zemanovi, jak mu bude, ci je li jeste lucidni (doufam ze ano),,,, takze Zeman ktery urcite pokud bude zdravy nevymekne, a da formovani vlady Babisovi. a to je prave dobre, nebot Andrejko je dobrej kseftman, a tak je mozne, ci skoro… Číst vice »

cert
cert
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Ja si dokazu predstavit ledacos, ale vsadim se o co chcete, ze ANO, SPD a 9 prebehliku z demobloku tady urcite spolecne vladnout nebude. :))

Plebej
Plebej
před 2 lety

Oprávněně si nárokujeme vyvážená(!) veřejnoprávní média, která nemáme. S nimi se to má spíš tak, že jejich hybatelé a posluhovači si jako domnělí majitelé správných pravd nárokují nás. Aby nám k obrazu svému vytvarovali naše myšlení. Stejně tak ovšem neovlivníme, čemu se – a v jakém duchu – již po tři desetiletí učí ve školách všech… Číst vice »

spartak
spartak
před 2 lety

Útrum politikům na levo je vznik pravicových B a neutuchající hnojomet “demokratů” v médiích. Dnešní volič hlavně konsumuje a Česko je mu lhostejné.

P.K.
P.K.
před 2 lety

S těmi médii to je známá pravda a její náprava, např. volbami členů mediálních rad, neprobíhala nijak úspěšně. Nyní Babiš nejspíš využije čas k rozebrání těch koalic a získání potřebných 8-9 hlasů (předpokládám, že s SPD se dohodne). To nebude nijak snadné, takže když to nezvládne, nejspíš odejde z politiky. Pochybuji, že by dělal v parlamentu opozici. To… Číst vice »

Hokarc
Hokarc
před 2 lety

Jed, který jim neustále odkapával od úst, nás teď opravdu zaplaví. Již se to rozjíždí. Nebude před ním úniku. Kolik ran musí národ ještě dostat, aby se vzpamatoval?
Chytrý člověk dokáže tušit již předem, hlupák musí být sražen na kolena.

Tatran
Tatran
před 2 lety

Nemyslím si, že jsme prohráli. Konečně Babiš porazil všechny své konkurenty na hlavu, získal přeci 36 % hlasů, zatím co Filaja o 20% méně, Lidovci získali 11,5 %, Rakušani 16,5,% , piráti 2% . A nyní se začnou prát o ministerské křesla. KSČM, ačkoliv jsem je volil je přestárlou partají a když si nedokázala získat… Číst vice »

zhnuseny
zhnuseny
před 2 lety
Odpověď uživateli  Tatran

Berme to tak, že je stále poplatné, že vlastní zkušenost je nepřenositelná. Každé vítězství pravice končilo velkým rozčarováním, když většinu lidí dohnaly následky její “vlády”. Bylo to za Klause v devadesátých letech, opakovalo se to o deset let později za Topolánka a nečekám nic jiného ani dnes. Vždycky uplyne cca deset let. Odpovídá… Číst vice »

P.K.
P.K.
před 2 lety
Odpověď uživateli  zhnuseny

Bohužel, je již z velké části systém nastaven tak, že mnoho lidí a jejich rodin, žije z dotací EU a je placeno neziskovkami, které krmí náš rozpočet. Tito lidé, volí ty demobloky. Tento systém, zde pomáhali zavádět Babiš, Hanáček i Filip. Někdy u toho sice vedli alibistické řeči, ale nyní si užívají své odměny.

cablik
cablik
před 2 lety

Jen jestli to nebylo řízené předání moci. Však jsem psal že by se vlastenci měli spojit ani jeden subjekt se tam nedostal.

P.K.
P.K.
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

Nechci konspirovat, ale mám podobné podezření. Ono je také otázkou, zda ty „vlastenecké“ spolky byli skutečně vlastenecké, nebo zda spíš měly poslání, vlastence oslabit.

mikkesh
mikkesh
před 2 lety

Ano pane Mane, bezesporu pravda. Ale ! Ale president Zeman neměl také nic a vyhrál. V prvé řadě se udělala spousta chyb. Už po kolikáté se naivně uvěřilo tomu, že pokud dobytek v ČT nechám přežít, mohu čekat nějaký vděk. Už po několikáté se neutnuly státní penězovody neziskovkám. Všem. Od charity přeci máme církve. O zaprodaném… Číst vice »

P.K.
P.K.
před 2 lety
Odpověď uživateli  mikkesh

Že se udělaly chyby je jisté, nic není bezchybné. Ale ta témata „jak to bude s migrací, důchody, zeleným šílenstvím …“ SPD nastolovala stále. Ale veškerá hlavní media to bagatelizovala, což lidé rádi přijali. Bohužel, nikdo nemá rád posly špatných zpráv.

mikkesh
mikkesh
před 2 lety

No a to nejpodstatnější co zapřičinilo prohru je dle mého názoru, že Přísaha beze zbytku splnila svojí roli. A prachsprostý darebák Rychetský.

kolokol
kolokol
před 2 lety
Odpověď uživateli  mikkesh

A copak voliči tyto rychlokvašné strany neznají už z minulých voleb? Stále budou našlapovat na jedny a týž hrábě? Na selský rozum zapoměli?!

mikkesh
mikkesh
před 2 lety
Odpověď uživateli  kolokol

Budou.V tom souhlasím s panem Manem. Nezávislá media by se určitě zabývala příkladně tím jak Alena Schillerová (mimochodem po dlouhé době ministr který financím opravdu rozumí) po očištění od enormního nárůstu výkonu ekonomiky, vybrala o čtyřicet miliard (!) víc na daních. Z toho vyplývá, že někomu ty miliardy chybí. Komu asi. Rittig a ostatní pražští gauneři… Číst vice »

zhnuseny
zhnuseny
před 2 lety
Odpověď uživateli  kolokol

Poslední dobou je to stále stejné. Odněkud se najednou objeví “spasitel”. Důležité je načasování. Nesmí přijít příliš brzy, aby na něj nějací šťouralové nevyšťourali nějakého kostlivce, ale ani příliš pozdě, aby se dostatečně usadil v hlavách ne moc chytrých mas lidí. V drtivé většině je to trojský kůň někoho mocného v pozadí. Takto… Číst vice »

vera havrankova
vera havrankova
před 2 lety
Odpověď uživateli  mikkesh

Souhlas!!!

Hokarc
Hokarc
před 2 lety

Musejí mít asi plné rypáky kokainu, když necítí, jak hluboce jsme zaraženi v západní řiti.