STÁTY SE UDRŽUJÍ TĚMI IDEÁLY, Z NICHŽ SE ZRODILY

Na vlastivědné procházce v předvečer výročí vzniku Československé republiky si u soch mužů, kteří se zasloužili o samostatný stát uprostřed Evropy, připomeneme, které ideály to byly a zda jsou i v současné nejisté době obnovitelnou společnou silou potřebnou pro uhájení české státnosti i do budoucna.

Lenka Procházková
Lenka Procházková

Zdroj: FB autorky

Sejdeme se v 16 hodin u nástupní stanice lanovky na Újezdě. Po výjezdu na Petřín bude první vzpomínkové zastavení u sochy Milana Rastislava Štefánika před hvězdárnou, další u sochy Edvarda Beneše na Loretánském náměstí a pouť bude zakončena u sochy Tomáše G. Masaryka na Hradčanském náměstí.

S krátkými projevy vystoupí historička Marie Neudorflová, spisovatelka Lenka Procházková, MUDr. Ivan David a možná i další.

5 14 hlasy
Hodnocení článku
55 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Ruda
Ruda
před 2 lety

Já jsem skeptický, co se týče záhlaví tohoto článku. USA už dávno nejsou oním státem, který byl před lety. No a to naše Masarykovo torzo se těžko přirovnává k ČSR. Takoví jako je Novotný v Řeporyjích jsou mediálně upřednostňování stejně jako kterákoliv celebrita jejímž jediným kladem je sebestřednost a vystrkování řiti na oponenty. Dokonce… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety

Tak jsem di precetl zivotopis pani Lenky, a zajimalo by mne jestli to podepsani charty 77 ci jak se ten naivni, no mozna naivni ne, ale zavadejici, diva dnes, a jestli by se s temi chartisty bavila i dneska

ijn
ijn
před 2 lety

Přátelé, rád bych Vás dnes touto cestou požádal o podporu celosvětové petice, kterou založil Dr. Richard M. Fleming. Tato petice nese název: Vyšetřování a stíhání osob odpovědných za zločiny proti lidskosti (Investigation and Prosecution of Those Individuals Responsible for Crimes Against Humanity), která bude adresována Mezinárodnímu soudnímu dvoru v Haagu. Podpisem této petice… Číst vice »

reproduktor
reproduktor
před 2 lety
Odpověď uživateli  ijn

Podpořím. V Nemecku se chystá velká revoluce ohledně neockovanych v roce 2022. Prostě naočkovat se musi každý bez výjimky. Jinak každý den se budou muset testovat vsichni neockovani zamestnanci včetně dětí, ovsem test si musí zaplatit. Pro mě to znamená, že se proti své vuli musím nechat naočkovat. Pracuji tam a bydlim tam… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem reproduktor
Lubez
Lubez
před 2 lety
Odpověď uživateli  reproduktor

Tak se nenavážej do naší republiky.
Jsi pouze další z páté kolony.
Bydlíš tak buduj tam kde bydlíš a vítej doktory a profesory.
Asi budeš Vystrčila omucka.
Fuj.

reproduktor
reproduktor
před 2 lety
Odpověď uživateli  Lubez

Takovy Niemand mi nebude urcovat co, jak, kde. Znam mnoho co se vratili ze zeme zaslibene po roce 1990 a rozdavaji “rozumy” . Ja nikam neemigroval a svobodne se chovam podle nabidky a poptavky. Stovky obcanu cestuji do D ci A za lepsimi penezy, protoze maji tu moznost lepe zajistit rodiny. Je rozdil mít pridavky… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem reproduktor
basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Lubez

Lubku,

nechci te peskovat, ale dej si pozor, aby se ta “nase republika”….ale ne, takze znova… a jak vis ze ta “nase republika” je furt nase??????

Lubez
Lubez
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

No už asi není ale to nebyla vícekrát v historii.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 lety
Odpověď uživateli  reproduktor

Rád se nechám opíchat, ale v případě, že po naočkování nebudu dál roznašečem koronaviru a nebudu ho moci nadále šířit. Jelikož je mi přes 60 a mám spoustu dalších nemocí, je pro mne i lehký průběh nemoci smrtící. Tak, že mám umřít bez nebo s očkováním? Včil mudrujte…Jinak si zřejmě počkám na desáté očkování, dožiju li… Číst vice »

reproduktor
reproduktor
před 2 lety
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Tak predne, pokud bych nemusel a to vas pripad, tak ne. Uzivejte vitaminy D, C a Zinek. Urcite doporucuji pohyb jako jsou prochazky v lese i 10 km dlouhe. Plavani a nepretezovat zbytecne organismus zvedanim cinek. Půllitr piva neni zvedání cinek, ale 2 nikoho nezabily. Stat vedeny nadnarodnimi spolecnostmi farmacie se snazi vsechny naockovat a sledovat… Číst vice »

Mira
Mira
před 2 lety
Odpověď uživateli  reproduktor

Já jsem kampaně o viru viděl z druhé strany a připadá mi to všechno absurdní. Na jaře jsem se nakazil a já nakazil manželku, která měla na rozdíl ode mě lehký průběh. Já ležel 12 dní v nemocnici na kyslíku abych se neudusil, dostal antibiotika a plno léků, které ani neznám a staral se o mě personál ochranných oděvech… Číst vice »

reproduktor
reproduktor
před 2 lety
Odpověď uživateli  Mira

Znam mnoho pripadu o umrti na chripku a jednalo se o mlade lidi. Rovnez zapal plic, coz je rovněž respiracni onemocneni je smrtici. Myslim si, ze nejvetsi zlo je zanedbana prevence a rozmahajici se rakovina. A muj kamarad profi hasic bojoval s covidem doma. Samozrejme nedostal zadne leky a jeho matka, zdravotni sestra, ktera ho varovala pred… Číst vice »

Mira
Mira
před 2 lety
Odpověď uživateli  reproduktor

Je mnoho úmrtí na chřipku a ta na covid jsou navíc ještě k nim přibudou. V době mé léčby léky nebyly žádné kromě toho remdesiviru vyvinutého v USA Čechem Dr. Cihlářem, odkud jsme ho jako stát ze známosti dostali .Mě také upozornili, že na covid lék není a komentoval to doktor slovy že jen léčí,… Číst vice »

Mira
Mira
před 2 lety
Odpověď uživateli  ijn

Já jsem tu nemoc viděl z druhé strany a všechny ty kampaně a protesty mi připadaly absurdní. Na jaře jsem se nakazil a nakazil manželku, která měla naštěstí jen lehký průběh. Já ležel 12 dní v nemocnici na kyslíku, abych se neudusil, dostal antibiotika a plno léků, které ani neznám a staral se o mě personál ochranných oděvech a maskách.… Číst vice »

Forejt
Forejt
před 2 lety

divím se dramaturgovi ČT, že tam nechá tohle stvoření exhibovat?? Pořad měl být již dávno přejmenován na “Máte slovo, až vám ho udělím” ….nebo stručně “Mám slovo” …..je to prostě nechutné ……a jejich česká veřejnoprávní již hlouběji klesnout nemůže. Jsem rád, že jsem tuto “zábavu” (?) přestal již před 5lety platit… Číst vice »

Oldrich
Oldrich
před 2 lety

Cuius regio, eius religio II. Nově zvolení páni z vůle lidu ukáží, že čím větší hloupost a zvrhlost, tím větší ochota plnit bez reptání rozkazy zase svých pánů kdesi za devatero lesy a horami. A opět jako tenkrát – pro špatnou volbu, a pro hamižnost! Nová bitva na Bílé hoře již proběhla, a teď můžeme jen… Číst vice »

Oldrich
Oldrich
před 2 lety

Cuius regio, eius religio I. (Koho vláda, toho náboženství) Špatného krále si vybrali a pro velkou hrabivost neplatili vojákům… proto čeští stavové po povstání naši zem prohráli, a cizí pán se jasně vyslovil, jak to v ní bude dál. Kdo se nepodrobí jeho ideologii, propadne majetkem, ba i hrdlem, nebo bude jako bídák ze země… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Oldrich

Ac jsem rodily Prazak, tak se smutkem v ocich musim konstatovat, ze i tu Bilou Horu zkurvili Prazaci, takze nic noveho pod sluncem