Hubení střední třídy

Naše vyspělá západní společnost není a nebyla jediná pod sluncem. Kvůli ní slunce nesvítí. Vzaly za své civilizace a kultury mnohem a mnohem vyspělejší.

Wenzel Lischka
Wenzel Lischka

Zdroj: Zvědavec

Jste-li maloměšťáky, máte smůlu. Přišla na vás řada. Příčiny nebývalého zbytnění střední třídy jsou všeobecně známé. Jsou jimi zejména vědecko-technický pokrok, přestěhování výroby do Asie, převedení pracovních sil do služeb a mnohé jiné. Po rozpínání dochází ke smršťování, po vzniku přichází zánik.

Vyhubení maloměšťácké střední třídy je údělem naší současnosti a naší vyspělé západní civilizace. Vyspělé ovšem pouze ke svému zániku. Vědcům a odborníkům, kteří se zabývají vývojem společnosti, je tento proces již dávno zřejmý. Otevřeně se o tomto procesu všude mluví a píše, ale těm, kterých se zejména týká, není příliš zřejmý. Je to pro ně jistě lepší, neboť se tolik netrápí.Přetvářená masa prožívá své přetváření pasivně. Pouze se snaží unikat z nelibé přetvářecí tísně k libým prožitkům, ale mechanizmy které ji přetvářejí, nijak nepostihuje. Maloměšťák by musel aspoň duševně přestat být maloměšťákem, aby pochopil svůj trudný třídní úděl, a mohl se jej zbavit. Maloměšťák je mdlé pasivní povahy, konzum je mu nadevše, a tak není nijak schopen se svého třídního původu vzdát.

Současná likvidace střední třídy nastala spolu s rychlým rozvojem vědeckotechnického pokroku, zejména informačních technologií, digitalizace, automatizace a umělé inteligence. Tento mohutný vývoj učinil maloměšťáckou třídu zcela zbytečnou a dokonce i škodlivou, a to jak pro ni samotnou, tak pro třídu vyšší i pro životní prostředí.Střední třída netvoří žádné hmotné a duševní hodnoty, ale pouze se na nich přiživuje. Hodnoty tvoří třídy jiné. Například buržoazie tvoří společenský systém nedotknutelnosti svého sobectví a soukromého vlastnictví, ale střední třída na tomto zřízení pouze cizopasí a přisluhuje. Mouřenín posloužil, mouřenín může jít.Určitým nedostatkem marxismu-leninizmu byl koncept beztřídní společnosti. Jeho zastánci předpokládali, že vytvořením blahobytných podmínek se pokleslá společnost změní na morální, humánní a inteligentní. Lidé se prý díky blahobytu stanou mravnými, nesobeckými a ušlechtilými bytostmi.Když se prý všichni občané dobře ubytují, pořádně nasytí, nají, napijí a oblečou, tak začnou filosofovat, vzdělávat se, vychovávat se a zušlechťovat. Povídali, že mu hráli. Toto je evidentní hloupost, která nefunguje například u vyšší třídy. Buržoazie je vzdor luxusním podmínkám svého života pouze doménou zoufalých atrap, sobců, zločinců, lumpů a darebáků. Což světci vždy naopak nezdůrazňovali vzdání se majetku a sobectví? Skromnost, prostota, odříkání a jiné vlastnosti však maloměšťácké třídě vůbec nijak neimponují.Střední třída trpí komplexy méněcennosti, závidí vyšší třídě její přepych. Lísá se vlezle do její přízně, aby si přihřála svoji polívčičku. Střední třída se lepí na paty jakékoliv vládnoucí třídě, ať tato je nebo bude kapitalistická, komunistická, fašistická, demokratická, americká, ruská, čínská či bůhvíjaká.

Třídní společnost vznikla spolu s rozmnožováním lidstva a je odrazem rozlišení kvalit živlového charakteru kosmické expanze. Vlivem tohoto rozlišení a entropie se všichni lidé se nerodí stejně chytří, životaschopní, zdraví, hezcí, dobří a tak dále. Někteří jsou prostě hloupější, života neschopnější, nemocnější, ošklivější, zlejší a tak podobně. Žádná stejná startovní čára neexistuje. Ta vzala za své při vzniku vesmíru, nebo dokonce i před ním.

Pokud se deprivovaných občanů nedostává, tak je ti nedeprivovaní snadno a rychle vytvoří. Deprivují tím ovšem také sami. Kdo s čím zachází, s tím také schází. K úpadku na nižší společenský (ne)řád nebo zániku společnosti musí být deprivovaná jak třída vládnoucí, tak třída ovládaná.

Společnost zaniká spolu s rozbřednutím a zánikem tříd, jak postupně ztrácí své kvality. Není jistě potřebné zmiňovat například globalizační a multikulturní proces, který provází genderová ztráta mravní a pohlavní čistoty, což předurčuje pokleslou společnost k její likvidaci. Občané ovšem ztrátu své kvality s povděkem vítají, neboť uvolňuje jejich mravní a životní síly. Tyto sice krátkodobě oblažují, ale dlouhodobě umořují zdraví, inteligenci a bytostné kvality.

Rolnická třída vymizela jako nepotřebná. Na obdělávání půdy dnes stačí pouze malé množství technických odborníků. Po zdecimování či vyhubení střední třídy se potřeba obdělávání půdy a počty potřebných odborníků v průmyslovém zemědělství výrazně sníží.

Dělnická třída vymizela podobným způsobem jako rolnická. Byla nahrazena automatickými stroji a počítači. K řízení výroby rovněž stačí nemnoho technických odborníků, přičemž potřeba průmyslové výroby a energií se spolu se potlačením střední třídy také výrazně sníží.

Pro vedení války je dnes živá síla překážkou. Bojuje se ze zálohy a nezjistitelným způsobem. U informačních, chemických a biologických zbraní hromadného ničení si nikdo není jist původcem jejich nasazení. A u atomových zbraní to bude úplně jedno.

Vyšší třída se dokáže pomocí malého počtu obslužného personálu a omezené výroby postarat sama o sebe. Střední třídu již nepotřebuje. Zbylá nižší třída (tzv. lumpenproletariát) sejde ze světa spolu s maloměšťáky, na kterých se přiživuje.
O rozpuštění a zničení společnosti nás předem informují již tisíce let před naším letopočtem sepsané Védy. Není to vůbec nic nového. Takových nanicovatých epizod vývoje lidské společnosti bylo již vícero a cyklicky se opakují.

Naše vyspělá západní společnost není a nebyla jediná pod sluncem. Kvůli ní slunce nesvítí. Vzaly za své civilizace a kultury mnohem a mnohem vyspělejší. Pouze o tom ve své namyšlenosti a nabubřelém egoizmu nechceme ani slyšet. Také slyšíte, jak nám pěkně zvoní hrana?

4.4 7 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
orinoko
orinoko
před 2 lety

Takže jasně a srozumitelně: Tzv střední třída je jen banda sr@ček , jejimž životním snem je auto na leasing a barabizna na hypotéku. Společenský status kripla, který ho blíží american dream, respektive jeho hollywoodskému tv a bio krámu. Střední třída nikoho a nic neživí, to je jen jeden z mnoha omylů idiotů tzv. střední třídy. Ale… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 lety

Nevím odkud až kam sahá střední třída. Od samostatného truhláře, zaměstnavatele 10, 20, 30 …lidí? Proč maloměšťácká střední třída? Sám se do ni počítám a za maloměšťaka se nepovažuji. Většinou byli dělníci, soukromníci co dělali na sebe a ti co už někoho zaměstnávali byla střední třída. No kdysi dokonce Gottwald prohlásil, že… Číst vice »

Anonym
Anonym
před 2 lety
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Možná byste si pane Kutnohorský měl ten článek přečíst ještě jednou a pomalu. Vaše prohlášení, že vám po krku nikdo nejde je skoro až úsměvné, kdyby to nebylo tak kruté. V textu nám autor říká, že si většina příslušníků střední třídy neuvědomuje situaci, ve které se nachází. Cit.: “Otevřeně se o tomto procesu všude… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 lety

Maďarsko, Česko, Polsko a Slovensko zablokují daně EU v rámci Zelené dohody na domy a auta
http://svobodnenoviny.eu/madarsko-cesko-polsko-a-slovensko-zablokuji-dane-eu-v-ramci-zelene-dohody-na-domy-a-auta/

Tři studie odhalují, že za globálním oteplováním nestojí lidé, ale přírodní jevy
http://svobodnenoviny.eu/tri-studie-odhaluji-ze-za-globalnim-oteplovanim-nestoji-lide-ale-prirodni-jevy/

Peter König: COVID, nulová tolerance pro neočkované a nová diktatura!
http://svobodnenoviny.eu/peter-konig-covid-nulova-tolerance-pro-neockovane-a-nova-diktatura/

cablik
cablik
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

„Rakušané se stávají cizinci ve vlastní zemi“ – Počet narozených cizinců v Rakousku dosahuje rekordní výše
http://svobodnenoviny.eu/rakusane-se-stavaji-cizinci-ve-vlastni-zemi-pocet-narozenych-cizincu-v-rakousku-dosahuje-rekordni-vyse/

Orbán: Klimatická dohoda EU „zabije střední třídu“
http://svobodnenoviny.eu/orban-klimaticka-dohoda-eu-zabije-stredni-tridu/

Ital, který zastřelil na svém pozemku migranta, jenž na něj mířil zbraní, bude vyšetřován za vraždu
http://svobodnenoviny.eu/ital-ktery-zastrelil-na-svem-pozemku-migranta-jenz-na-nej-miril-zbrani-bude-vysetrovan-za-vrazdu/

cablik
cablik
před 2 lety

To je ta dnešní doba konzum jen se na člověka všude valí otravné reklamy. Ale dělnická třída stále funguje kdo manuálně maká k ní patří až si to pracující uvědomí kam patří bude líp.

basos
basos
před 2 lety

Vazeni tohle jsem “vytahl z Cinskych novin””, nevim jak pro koho, ale tohle je daleko zajimavejsi nez premilani Zemana, Babise a Fialky Závod Airbusu Tianjin dodává první velké letadlo A350 Podle Tu Lei  v Tianjinu Airbus ve středu dodal první A350 ze svého centra pro kompletaci a dodávku širokého trupu (C&DC) v severočínském Tianjinu, což… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety

…..autor pise”Dělnická třída vymizela podobným způsobem jako rolnická. Byla nahrazena automatickými stroji a počítači. K řízení výroby rovněž stačí nemnoho technických odborníků”….. ….a je to nesmysl, tak jako stredni trida. Nebudu vysvetlovat davno vysvetlene poucky z historie lidstva, je to zbytecne a pro mne unavne, takze si vezmete do ruky nejakou historii lidstva a prectete… Číst vice »

Anonym
Anonym
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Nějak mi ušlo pane Basosi, že by vás zde někdo žádal, abyste tu cokoli “vysvětloval a tím se zbytečně unavoval”, jak sám říkáte. Ono totiž tak kompetentních lidí jako jste vy je na NR sdostatek. Skoro se to bojím říci, ale i kompetentnějších. 🙂 Vy jste ale hodně halasný a tím vzniká (především… Číst vice »

Jiriditrich
Jiriditrich
před 2 lety

Velmi slabé, jak argumentačně, tak obsahově. Příčiny krize střední třídy nedávají ani logiku, ani souvislost s historicko-ekonomickym vývojem společnosti. Z článku (snad úvahy nebo pokusu o socio-horor) čiší snaha vyděsit, postrašit. No na NR bych čekal méně povrchní věc. Nevadí, i Mistr se někdy utne🙄 Jirka ditrich

Lubez
Lubez
před 2 lety
Odpověď uživateli  Jiriditrich

Co je na tom k nepochopení? Co je na tom slabé? Nechápe pouze nabubřelec a maloměšťák.
To jsou vždy hybné páky záhuby.
Nepochopení a utvrzování se ve své vyjímečnosti.
Přitom stoupá zápach pšouku kolem hlavy.
Ne venek huj a ve vnitř hnůj.