Co je OSF, co dělá a za čí peníze

Nadace OSF (Open Society Fund) je často skloňovaným výrazem, protože v našem prostředí reprezentuje zájmy spjaté s miliardářem George Sorosem. Ten také OSF u nás a v dalších zemích po roce 1990 zakládal a financoval.

Parlamentní listy  Na snímku George Soros s “českým” europoslancem Stanislavem Polčákem (TOP09) a “českou”  eurokomisařkou Věrou Jourovou (ANO)

Soros bývá spojován s prosazováním politických zájmů v těchto zemích. Nikoli mylně. Největším úspěchem těchto snah bylo nepochybně prosazení Zuzany Čaputové na post prezidentky Slovenské republiky. Čaputová předtím pracovala ve společnosti Via Iuris, která byla financovaná právě OSF (na Slovensku Nadácia otvorenej společnosti). Není bez zajímavosti, že ředitel Nadace OSF Robert Basch před tímto angažmá působil na Velvyslanectví USA v Praze, kde řešil spolupráci s neziskovými organizacemi, v Mezinárodní organizaci pro migraci a v Člověku v tísni.

Česká Nadace OSF se formálně osamostatnila v roce 2012.  Na webové stránce Nadace OSF se výslovně píše: „v roce 2012 skončila podpora George Sorose“. Problém je v tom, že je to lež. Stačí se podívat do výroční zprávy Nadace OSF za rok 2020 (zatím poslední zveřejněné), a dozvíme se, že Sorosův OSF je druhým největším donátorem české Nadace OSF (skoro 4 mil. Kč). Proč se Nadace OSF tváří jako zcela samostatná jednotka, není zřejmé. Ale pravděpodobné je, že je to vlastně jen proto, aby se veřejně odpoutala od Sorose, který má pověst dominantního zákulisního loutkovodiče světové politiky.

(celý text najdete ZDE)

2.5 13 hlasy
Hodnocení článku
10 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 2 lety

„Tato provokace uráží ty, jež bojovali za Francii.“ Pravicoví politici o předsednictví v Radě EU
https://cz.sputniknews.com/20220101/tato-provokace-urazi-ty-jez-bojovali-za-francii-pravicovi-politici-o-predsednictvi-v-rade-eu-17061010.html

Plebej
Plebej
před 2 lety

Druhým krokem poté, co jednou občané ČR beze slzy v oku zamávají EU šátečkem, bude oficiální klasifikace “altruistických” spolků (jako je tento OSF) za zahraniční agenty. Agenty, kterým netřeba děkovat. Leda tak za to, že nestihli nadělat škody ještě větší, a (ještě lépe) za to, že co nejrychleji zamávají šátečkem nám. Po mnoha… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 lety

To se jen kamuflují že nepatří pod Sorose ale stejně jim to bude houby platné normální člověk ví co je to za xindl.

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

ne ze bych Madarskeho- ted bezverce Sorose znal, ci ho sledoval, ale mam dojem, ze tento pan sklizi tak trosku neco (slavu a notorietu) kterou si tak zcela nezaslouzi. Je sice v baliku, ale zase tak bohatej neni, aby mu skutecni bohaci dokazali “zatnout tipec”, takze on v tom asi nejede sam……..

cablik
cablik
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Samozřejmě že v tom nejede sám jedou v tom nejbohatší Američani kteří chtějí světovládu a jejich ideologii po celém světě.

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

ono se taky rika ze v tomhle sajrajtu ma prsty i Londyn, — a dohlizi na to moji levantsti bratranci

Milan
Milan
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

Ne nejbohatší Amíci, ale ti co jsou ještě nad nimi; nejbohatší finančníci mezi bohatými finančníky, ti, kteří mají pod palcem bankovní domy. Finančníci nemají národnost; jejich skutečnou vlastí je finanční říše a je fuk, zda je to Žid, Arab, mnohonárodnostní Vatikán (Vatikán jako subjekt; právě Vatikán má ve všem prsty, leč… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 lety
Odpověď uživateli  Milan

Milane souhlasím ty též nemůžou chybět to je ta jejich demokracie.

Hokarc
Hokarc
před 2 lety

Udělat plakáty, opatřit nápisem WANTED a do světa rozeslat, než ho stačí rozesrat. Úplně!

danny
danny
před 2 lety

Tolikk dobrých lidí nás loni opustilo a tento lump tady straší pořád. Tohoto zmetka snad ani sám ďábel nechce.