Evropský parlament si „vzpomněl“ na „lidská práva“ pogromistů v Kazachstánu

Evropský parlament přijal rezoluci o Kazachstánu vyzývající k sankcím a vyšetřování. Evropští poslanci se začali znepokojovat dodržováním lidských práv účastníků krvavých pogromů.

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

Evropský parlament (EP) požaduje vyšetření „porušování lidských práv“ během nepokojů v Kazachstánu a také uvalení sankcí na představitele země. 

Odpovídající usnesení přijali poslanci EP ve čtvrtek 20. ledna.

Hovoříme o událostech v Alma-Atě, ke kterým došlo 5. a 6. ledna. Ozbrojení výtržníci začali obsazovat a vypalovat vládní budovy a také rozbíjet a vykrádat obchody.

Během nepokojů bylo zabito 19 policistů a vojáků. Některým z nich násilníci odřezali hlavu!

Přičemž EP je znepokojen dodržováním lidských práv účastníků nepokojů. Evropští poslanci požadují potrestat představitele Kazachstánu za potlačení pogromů a zvrácení situace.

Je třeba poznamenat, že usnesení Evropského parlamentu mají deklarativní charakter a nejsou závazná. Před událostmi v Kazachstánu EP stejným způsobem požadoval potrestat Rusko jeho odpojením od SWIFTu.

 

Zdroj Cargrad https://bit.ly/3tIXUtM překlad Pokec24

2.6 21 hlasy
Hodnocení článku
10 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 2 lety

Těch starostí mají hodně, o důchodce, o migranty, o černochy, o LGTB, o burzy, které vytváří ty ohromné hodnoty a mohl bych pokračovat. Proto mají tak vysoké armádní rozpočty na šíření demokracie po celém světě. Doma si likvidují i prezidenty, ale demokraticky. Jenom by jste si měly už konečně uvědomit, že to platíte. Stačí se podívat kolik se… Číst vice »

haf
haf
před 2 lety

a co představitelé Francie, byl prošetřen EU jejich postup proti Žlutým vestám? a ve Španělsku? tam se šetřilo, co provedli Kataláncům? a co současný postup USA administrativy proti protestujícícm proti volbě Bidena – taky se na to EP sejde?

Hokarc
Hokarc
před 2 lety

Evropský prdlament (jako celek) nemá na to, aby pochopil, že některé státy nejsou členy Evropského utrpení a nesdílejí, spolu s námi, tento náš úděl.

cablik
cablik
před 2 lety

To určitě vládu Kazachstánu bude zajímat co chce pošahaná EU. Já vím jak tyhle fanatický dřihádisti pracují třeba je pořádně potrestat. A ty sankce si můžou západní debílci vytapetovat na záchod.

Plebej
Plebej
před 2 lety

Vypadá to, že ojro-poslanci ochotně přebírají US způsob myšlení. Který si dřív než ti poslanci osvojili i zdejší kulhánkoví “diplomati”. Totiž trestat a sankcionovat ještě před tím, než je prokázána a ujasněna trestní odpovědnost obviňovaných. Tyto poslance EP – zdá se – nezajímají výsledky vyšetřování vedeného kazašskými vyšetřovateli na téma příčin nepokojů a hybných… Číst vice »

PePr
PePr
před 2 lety
Odpověď uživateli  Plebej

A čo tak útok na kapitol? Či to som už úplne mimo?

Plebej
Plebej
před 2 lety
Odpověď uživateli  PePr

… ano!, stejný příklad pokrytectví EP.

PePr
PePr
před 2 lety

Už vidím ako požadujú to isté, ak by dav vypálil EP, prípadne by niekoho z poslancov dekapitoval.

danny
danny
před 2 lety

Měl jsem za to, že největší sebranka tupců je v našem Senátu. Jak vidím, m á zdatnou konkurenci.

Lubez
Lubez
před 2 lety
Odpověď uživateli  danny

Já bych to otočil. Nás senát zdatně konkuruje.