Peskov: Rusko nebude s nikým diskutovat o stažení zbraní z Kaliningradu

Tiskový tajemník ruského vůdce Dmitrij Peskov v rozhovoru pro CNN řekl, že Rusko nebude s nikým diskutovat o možnosti stažení jakýchkoli zbraní z území Kaliningradské oblasti.

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

„Rusko nebude s nikým diskutovat o stažení jakýchkoli raket, jakýchkoli zbraní z Kaliningradu, protože Kaliningrad je územím Ruska,“ cituje ho RIA Novosti.

O den dříve ruský velvyslanec ve Spojených státech Anatolij Antonov uvedl, že jednání se Spojenými státy a NATO zatím nepřinesly významný výsledek, a zdůraznil, že rozhodnutí Moskvy o vhodnosti další společné práce závisí na písemných odpovědích Washingtonu a Bruselu na ruské návrhy.

Náměstkyně ministra zahraničí USA pro politické záležitosti Victoria Nulandová zase řekla, že jednání o bezpečnostních zárukách mezi USA a Ruskem umožnila vyslechnout vzájemné obavy, ale vážná diskuse  ještě nezačala.

V pátek ministr zahraničí Sergej Lavrov řekl, že pokud budou zamítnuty ruské návrhy na bezpečnostní záruky, pak, jak řekl ruský prezident Vladimir Putin, Rusko „přijme rozhodnutí s přihlédnutím ke všem faktorům, především v zájmu spolehlivé bezpečnosti“. Uvedl také, že Rusko čeká na písemné odpovědi Spojených států a NATO ohledně bezpečnostních záruk. Téhož dne byl ruský prezident Vladimir Putin  informován o výsledcích jednání se Spojenými státy a NATO.

Zdroj: Pokec24https://bit.ly/3riCmS2

3.2 25 hlasy
Hodnocení článku
6 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
danny
danny
před 2 lety

Ruské síly se přesouvají do Běloruska. Na hranicích Běloruska s Polskem se soustřeďují síly včetně britských a na hranicích s Ukrajinu 30 tisíc ukrajinských vojáků. Ruská odpověď by byla zdrcující. A běloruská armáda si nezadá s tou ruskou.

cablik
cablik
před 2 lety

To je opravdu drzost říkat suverénní zemi co může dělat na svém území to není kolonie jako ČR kde nám vnucují svoje šílenosti.

mikkesh
mikkesh
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

No ale diskutovat by se mělo. Možná, by tomu Bidenovi mohlo ulítnout, že na oplátku Amerika stáhne všechny svoje zbraně do Austrálie. U něj člověk nikdy neví.

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

cabo,

kolik ti je ze se rozcilujes…..laskave si uvedom ze nam nic nevnucuji, my o to zebrame sami

danny
danny
před 2 lety

Vážná jednání budou pouze o technických aspektech a termínech. A nebo nebudou žádná. To by si snad tahle majdanská řeznice mohla uvědomit. Rusko už nechce vyjednávat. Chce jednat. A to okamžitě.