Proč to Forum24 vlastně dělá?

Na silně pravicovém, sinožroutském, rusožroutském a socialistožroutském serveru Forum24 se po delší době objevily moje názory. Tedy, jakýsi „výcuc“ z jednoho mého rozhovoru, který jsem uskutečnil před pár dny pro portál Sputnik.

Jiří Paroubek
Jiří Paroubek

Vaše věc, na snímku pánové Čapiga a Miškin,  ruští superbondové, kteří prý otrávily – neúspěšně – Skripalovic v Anglii  novičokem a  v Česku  prý  dvakrát na dálku vyhodili do vzduchu muničák ve Vrběticích

Z článku, který mi věnuje editor Forum24 J. Jandourek, vyplývá, že z mého rozhovoru pro Sputnik chlapci ze serveru nemají radost. Podle nich je Sputnik prý prokremelský. Možná ano, možná ne. Ale upřímně, i když jsou obsahem, např. server Forum24 anebo třeba server Hrot, na můj vkus názorově poněkud výstřední, když by mě požádali o rozhovor, poskytl bych jim jej. Vidím spolupráci s médii jako normální. Asi bych neposkytl rozhovor např. nějakému fašistickému serveru anebo serveru spojenému s Usámou bin Ládinem. Ale i serverům či novinám, které osobně považuji za poněkud názorově popletené, běžně rozhovory poskytuji. Tedy, pokud o ně stojí. To je tedy jedna věc.

Věc druhá je, co jsem v rozhovoru pro Sputnik řekl o Vrběticích, respektive jak jsem se vyjádřil o „důkazech“, které byly předloženy české veřejnosti v souvislosti s údajnou účastí dvou ruských agentů při vyhození muničního skladu ve Vrběticích do povětří. Připomenu jen, že vyhození skladu do povětří se uskutečnilo ve Vrběticích ve dvou etapách, jednak 16. 10. a pak 3. 12. v roce 2014. Jsem člověk, který je schopen kritického uvažování. Nebudu se proto tvářit, že věřím něčemu, co je mi předkládáno jako axiom, o kterém se už nediskutuje.

Kdyby mně někdo předložil skutečné důkazy a ne nějakou fotografii nějakých dvou údajných ruských agentů, pořízených někde na ulici (údajně snad v Ostravě), považoval bych nastalou situaci za trochu menší důkazní nouzi, než jakou zatím vytvořila v této věci česká zpravodajská služba (viz páně Koudelkova BIS- pozn. red. N. R. -vd-).

To, že redaktor Jandourek znovu opakuje cosi o nějakém Čepigovi s Miškinem, kteří prý jeli nejprve (nebo potom) vraždit do Británie a pak jeli vyhazovat do povětří muničák v Česku, tak bych byl zkrátka rád, aby někdo předložil jasné, nevyvratitelné důkazy. Ty zatím prostě nemám. Pokud jsou, tak sem s nimi. Opakovat do zblbnutí, jak to dělá Jandourek, to, co nám bylo předloženo už na začátku, mně nenahrazuje důkazy.

Nepodezírám novou českou vládu, že by chtěla resuscitovat vztahy s Ruskem. Je prostě natolik ideologicky předpojatá, že nemůže přerůst svůj vlastní stín. Ale osobně si myslím, že by to bylo vhodné, neboť Rusko představuje pro české firmy, abych byl přesnější pro firmy se skutečně českým kapitálem, dobré odbytiště, dobrý exportní trh pro české zboží.

Upřímně, kdybychom měli na úrovni vedení státu dobré vztahy s Ruskem, třeba na úrovni Maďarska, měli bychom dnes na základě dlouhodobých smluv s Ruskem ceny plynu na jiné úrovni, nežli na jaké budou v tomto roce. Prostě předpojatost českých politiků zaplatí u nás konečný spotřebitel. A na tomto mém názoru nezmění nic ani Forum24, specializované na rusožroutství, ani jiná fóra a media, která patří, na rozdíl od serveru Forum24, k mediálnímu mainstreamu.

Bylo by dobré mít k Rusku na úrovni vedení státu alespoň takový vztah (když maďarský přístup nepřipadá zřejmě v úvahu), jaký si vytvořilo k Rusku např. Rakousko anebo Německo. To by úplně stačilo.

3.3 30 hlasy
Hodnocení článku
18 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Tatran
Tatran
před 2 lety

Pane Paroubek, Vámi jmenovaný server přehlížím jako rodné lány, s nimi se nemá cenu ani zabývat. Je to prostě plod pražské zdegenerované kavárny, havlovské éry!

Ryba
Ryba
před 2 lety

Pane Paroubku, vést spor pouze s logickými argumenty v těchto sférách k ničemu nevede. Výbuch je totiž fyzikální problém a vy musíte vědět co v těch skladech bylo, abyste mohl posoudit, zda a jak to bylo možné vyhodit do vzduchu. Lidé žijí v omylu, že když se dají na hromadu letecké bomby bez zapalovačů a mezi ně se… Číst vice »

Plebej
Plebej
před 2 lety
Odpověď uživateli  Ryba

To, co píšete ve své 1. větě panu Paroubkovi, mi připomnělo kousek z jedné naučné Kołakowskiho povídky. I on tu marnost vidí stejnak, když napsal, že: … Příčí se zdravému rozumu používat zdravého rozumu ve sporu s rozumem “absolutním”. V povídce je tou “absolutní” míněna vrchnost boží, ale (ano!) stejně tak to platí i dole pod… Číst vice »

adam
adam
před 2 lety

No, pan Paroubek se mýlí, pokud Fórum 24 nezařazuje mezi fašistické plátky. Způsob psaní jeho redaktorů nemá moc daleko od smutně proslulých Völkischer Beobachter. Opravdu odpudivá sebranka…

basos
basos
před 2 lety

ac jsem volil Babise (ANO) dvakrat, musim priznat ze za zmenu postoje nasi predesle vlady stoji prave Andrejko, ktery prave jako minuly president USA Trump, zmekl pod tlakem ci vydiranim opozice. Proste mezi vycurane a mazane politiky se podnikatele nehodi, takze Andrejko (jako Trump) pod neustalymi utoky a vylhanymi pripady (cesky KAUZAMI)… Číst vice »

haf
haf
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

vidím to tak, že jak Babiš tak i Trump a jiní upřednostnili své zájmy v cizině, svůj klid za přesvědčení, jestli vůbec nějaké uchopitelné kdy měli. protože nemůže být člověk skutečně tak hloupý, aby uveřil Vrběticím, Skripalovi, ricinu…. snad když se bude moc a moc snažit. jistě i Babiše napadlo nebo nanadout mohlo, že ustupovat,… Číst vice »

vachav
vachav
před 2 lety

Obávám se p.Paroubku.že desinformační žumpa Forum 24 nemá k tomu fašistickému pojetí daleko!

cablik
cablik
před 2 lety

Proč to dělají protože jim Rusko stojí v cestě v světovládě a Čína to samé to se jim nesmí povést to by s námi zatočili.

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

cabo,

mylis se, uz s  nami toci,

cablik
cablik
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Ahoj dal jsem tu odkaz na článek 4 miliardy zbytečných jedlíků na planetě co by mělo být do roku 2050 ti zbyteční už by tu neměli být……

toto
toto
před 2 lety

Vrbětická kauza byla “mistrným” kouskem naší BIS, řízené nikoliv ze Strakovky, ale z Langley. Koudelkovi chlapci donutili Babiše s Hamáčkem k otevření nedoložitelného obvinění a poté za jásotu opozice i jejich vlastních stran k celé řadě kroků, které poškodily vztahy s Ruskem. Vše se odehrálo na základě “důvodného podezření” a tak to asi zůstane navěky. To, že ve… Číst vice »

haf
haf
před 2 lety
Odpověď uživateli  toto

Mne v této věci zklamal Zeman, který nakonec na ten blaf kývl jako kývĺ na přelety bombardérů agresora na Srbsko. Jeho odvaha a  samostatné myšlení má tedy jasné hranice a výmluivy na tom nic nemění. tahle kauza i jiné ,ale ukazují jak jejich tvůrci pohrdají svými spoluobčany, když vážně předpokládají že většinově hupnou… Číst vice »

vachav
vachav
před 2 lety
Odpověď uživateli  haf

Také již řadu měsíců čekám ,kdy president se zasadí o vyšetřování “druhé verze” vrbětické šaškárny,jak avizoval.Říkam to jako ironii-i on to zametl samozřejmě pod koberec.Jinak bych lehce odporoval-mam pocit ,že na to většinově místní “ovčani”hupnou,ostatně většina jim to tam šla opět hodit!

Falka
Falka
před 2 lety

Je zajímavé, že i pan Paroubek se o případu Vrbětice vyjadřuje dost opatrně. Ostatní o něm raději mlčí. Pan Babiš na moje nedávné dotazy o nich nereagoval, pan Hamáček o nich také mlčí. Čekám, jestli se k nim (k výbuchům ve Vrběticích) vyjádří současná vládní garnitura.

Plebej
Plebej
před 2 lety
Odpověď uživateli  Falka

Vyjadřovat se k Vrběticím by Paroubek ale mohl pouze tehdy, pokud by o tom politicky motivovaném “provalu” zdejší BIS/CIA měl sám důkazy. Ty však jakožto nevyšetřovatel taky nemá. Ani nemůže. Co mě však překvapuje, je to, že ani jeden orgán řízení státu se nezabývá minulým zanedbáváním odpovědnosti vedoucích pracovníků tak citlivého areálu… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Falka

s tebou je fakt sranda, kamo….a co by jsi chtel aby Paroubek rekl????

pro pouceni si precti odpoved Plebeje, ke ktere bych dodal, ze dukazy jsou jiste na svete, ale dozvime se pravdu ci vy se dozvite pravdu tak asi za 10+++ let, nebo az vylezee pravda o Klausove privatizaci v 92

haf
haf
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

co se dozíme v budoucnu o kauze Vrbětic e? bude to jen jedna ze stoível lží, kterými je a byl svět zalaven a nikdo na ni už konkrétně nevzpomene. a o Klausově privatizaci víme dost, třeba to, že brácha pana TMřísky, jejíého autora patřil k nejúspěšnějším.

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  haf

hafane, bane, pravda vzdycky vyleze navrh, ale trva to, a a a ale mozna ze mas pravdu s topu pravdou, nekdy je tech “pravd” vic… ale kdyz se nad tim zamyslime, a nejsme uplne blbi tak se k te pravde dostaneme sami lidksou logikou. ale k vrbeticum.. nevim proc by Rusaci meli bourat ty sklady, tohle byla… Číst vice »