Digitální koncentrák v praxi

Jaroslav Bašta
Jaroslav Bašta

Tento týden jsme se mohli několikrát přesvědčit, že žijeme v době netušených možností. Bohužel, jenom ve vztahu ke všemu negativnímu, co nám současnost a budoucnost nabízí.

Má to však alespoň jeden poučný efekt – globalizace a globalisté už přestávají skrývat své skutečné cíle za mlhu krásných slov o technickém pokroku, liberální demokracii a snaze vlád ulehčit občanům život. Občas totiž přijde událost, která představuje pro euroatlantickou civilizaci lakmusový papírek skutečných úmyslů globalistů a jejich slouhů. Poslední měsíc se tím testovacím poloprovozem zavádění totalitních praktik do formálně demokratické společnosti stala Kanada.

Asi bychom nenašli lepší příklad země, která tak ochotně zaváděla covidové restrikce. Částečně ze své vlastní iniciativy, částečně pod tlakem velkého souseda, Spojených států. Jejich požadavek na to, aby směli překročit vzájemné hranice jen řádně naočkovaní řidiči kamionů, stojí za největší lidovou vzpourou v historii této svobodymyslné  severoamerické země. Na protest proti povinnému očkování v lednu vypravili Konvoj svobody, který se hvězdicově sjel do hlavního města Ottawy. Kanadský ultraliberální premiér Justin Trudeau před nimi utekl a skrýval se i s rodinou na neznámém místě. Kamioňáci si uvědomili svoji sílu a rozhodli se rozšířit své požadavky o další body. Požadují již zrušení všech koronavirových omezení týkajících se svobody shromažďování a demisi vlády zbabělého premiéra.

Jejich akce vyvolala ohromnou vlnu solidarity v kanadské občanské společnosti. Přes policejní výhružky podporují řidiče finančně i potravinami, ztotožňují se s jejich požadavky. Justin Trudeau proto aktivoval poprvé v historii Kanady zákon o nouzovém stavu. Jeho uplatňováním dokazuje celému světu, že tolik vzývaná digitalizace spolu s covidovými opatřeními dává liberálním demokratům takové možnosti represí vůči vlastním občanům, které jsou plně srovnatelné s těmi, jež praktikovali v Německu nacisté ve třicátých letech proti svým politickým protivníkům, či lidem proskribovaným protižidovskými Norimberskými zákony. Pravda, s jediným “humanitárním” rozdílem – neputují do koncentračního tábora oni sami fyzicky, protože dnes se dá snadno zapnout koncentrák digitální.

Pouhým zadáním elektronického příkazu se všem protestujícím řidičům kamionů zablokují jejich bankovní konta, zruší pojištění vozidel a podobně. Zablokování účtů čeká i ty občany, kteří blokády podpořili finančně. Úřady na to hodlají použít zákon proti financování terorismu. Holt liberální demokracie jako řemen.

Z kanadských událostí plyne několik poučení i pro občany České republiky. Měli bychom být rádi, že jsme v digitalizaci pozadu, a že se u nás stále ještě platí hotovostně. Z hotovosti se nejspíš stane další neoficiální symbol svobody. Zároveň to vysvětluje zaťatost vládní koalice v prosazení novely Pandemického zákona. Je to totiž možný bič na neposlušné, kteří si troufnou protestovat proti drahotě, inflaci a bídě, což nás čeká nejpozději na podzim.

Osobně se obávám ještě jednoho momentu – digitalizaci má prosazovat Ministerstvo pro místní rozvoj a digitalizaci. Mé zkušenosti potvrzují platnost latinského rčení Nomen omen – jméno určuje osud. Zkratka MMRD je sice hodně pirátská, protože slova s podobným významem měli i na transparentu, ale v češtině má ještě jeden význam týkající kvality výsledného produktu…


Zdroj: První zprávy

3.4 34 hlasy
Hodnocení článku
32 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
tomaskova
tomaskova
před 2 lety

Možný by si pan Bašta měl poslechnout poslední pořad Pjakina, on by mu vysvětlil, kdo vlastně organizuje protesty kamióňáků a za jakým účelem.

kolokol
kolokol
před 2 lety
Odpověď uživateli  tomaskova

Pan Bašta píše o tom, jak se představitelé liberální demokracie ukazují v celé své totalitní kráse. Uvádět takové věci je potřebné, ať už jsou ty protesty podporovány nebo organizovány kýmkoliv. Neboť ten protest je ze strany obyčejných Kanaďanů opravdovým voláním po svobodě. Shlédl jsem k tomu mnohá videa a velice těm lidem fandím.

vera havrankova
vera havrankova
před 2 lety
Odpověď uživateli  kolokol

Ano, zacházejí s demonstranty krutě a nejvíc se mě dotklo, že jim sebrali psy,aby je dali na uspání!!! Asi do nich chtějí střílet.

cablik
cablik
před 2 lety
Odpověď uživateli  tomaskova

Kdyby jste o tom nevěděla tak „hodný strýček gejc” varuje před další pandemii a že prý si budou počítat razantněji. Tak by bylo dobré aby se lidé vzbouřili a gejce a jeho poskoky kopli do [_T_]

basos
basos
před 2 lety

Poslal mi to kamarad via Email, neni to sice k Ukrajine, ale je to ke Kovidu, ktery je pro Vas/nas daleko vetsi problem nez kockovani na Ukrajine, takze prosim….. Japonská farmaceutická firma v klinické studii potvrdila, že Ivermectin skvěle funguje na Omicron i všechny ostatní kmeny SARS-Cov-2, účinek je okamžitý a bez vedlejších příznaků!… Číst vice »

Primak
Primak
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

V Japonsku se o tom hovoří už více než rok, hlavně ten vynálezce toho Ivermectinu Japonec Satoshi Omura před 50 lety, a nechal ten lék rozeběhnout u Merkcs, co dostal za to s Williamem Campbellem Nobela v 2015. Nicméně se to pořád popírá, i oficielní japonské úřady, jak jinak. Jakož i ta poslední zpráva z konce ledna uveřejněna… Číst vice »

vvenc
vvenc
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

O Ivermectinu se přece u nás ví víc jak rok!

Primak
Primak
před 2 lety
Odpověď uživateli  vvenc

Ovšem, že se ví, v celém světě se ví, že ten Ivermectin, původně proti parazitům, nejen pro koně, ale i pro lidi – v jiném provedení – je fantasticky ůčinný proti Covidu. Dokonce je na to mnoho studií. To všechno je vždy od začátku zatracováno, zesměšňováno, odstrašovací historky. Miliardy lidi zejména v Indii, Bangladesh,… Číst vice »

standa
standa
před 2 lety

Konvoj svobody v Kanadě ? Co to vlastně je či bylo ? Pokud stále ještě někdo nevěří, že procesy ve světa jsou řízeny, pak skutečně neví nic, stejně jak většina lidí cca 99%. Blokace nákladními auty, blokace strategického mostu, blokace zásobování. Jak dlouho by obyvatele byli v klidu, když by to nefungovalo ?Pak… Číst vice »

tomaskova
tomaskova
před 2 lety
Odpověď uživateli  standa

Také posloucháte Pjakina? Je to velice přínosné a měli by jej doporučovat, ne zakazovat.

vvenc
vvenc
před 2 lety
Odpověď uživateli  tomaskova

Určitě ano, ale na to musíte mít specifické osobní preference, jinak to jde kolem Vás!

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 lety

P.S. Nic v Kanadě nekončí Qubec, Calgary, Toronto, dáno na stránky před několika hodinami. Doporučuji zhlédnout.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 lety

Vzhledem k tomu, že jsem neměl z ČT žádné informace, sledoval jsem situaci v Kanadě na Yu tube. K tomu jen několik poznámek. Překvapila mne solidarita mezi ,,obyčejnými” lidmi a tiráky, něco neuvěřitelného. Společné grilování mezi náklaďáky, stánky dobrá pohoda. Nikde jsem neviděl drancování obchodů, zejména černými, jak to při podobných příležitostech bývá zejméne v USA. Naopak.… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 lety

Musíme stát na straně Ukrajiny, křičel Vystrčil na Okamuru. Řešit jen problémy našich občanů je prý nebezpečné
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Musime-stat-na-strane-Ukrajiny-kricel-Vystrcil-na-Okamuru-Resit-jen-problemy-nasich-obcanu-je-pry-nebezpecne-693434

Joe Apokalypsa. Kdepak jste, uprchlické neziskovky? Nenechme se zatáhnout do války, varuje Kobza
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Joe-Apokalypsa-Kdepak-jste-uprchlicke-neziskovky-Nenechme-se-zatahnout-do-valky-varuje-Kobza-693431

Munice na Ukrajinu? Nejspíš trestný čin. Pekarová si zcela neuvědomuje rizika, obává se poslanec Vích
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Munice-na-Ukrajinu-Nejspis-trestny-cin-Pekarova-si-zcela-neuvedomuje-rizika-obava-se-poslanec-Vich-693410

Praded
Praded
před 2 lety

Kapitalizmus si rozvracet nedáme. Jak říkával můj otec: Samý mus a to je hnus. Za to v 50 letech dostal 3 roky na Kladně. Kdo čekal od kapitalizmu nějakou demokracii je od svého narození postižený parazitizmem.

cablik
cablik
před 2 lety

Přesně tak to už jsem psal dávno pokud zruší peníze tak můžou s těmi co s nimi nesouhlasí takto zatočit. A buď chcípneš hlady nebo budeš krást a my tě zavřeme jako zločince. Viděl jsem video z Číny nebyl loajální k režimu a chtěl navštívit příbuzné a nemohl si koupit lístek na vlak to je varování co s námi… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

pises pitomosti, nech Cinu na pokoji. Cinska obdoba rudeho kapitalizmu je jen jedina jak drzet ten ohromny narod pohromade… muzes tom rikat jak chces, od rudeho teroru az po laskavy teror, ale pokud nechas ve velkem (lidnatem) state pravou liberalni demokracii, tak to za dve- tri generace muzes zabalit… podivej se… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Tak to díky za laskavé hodnocení Číny. Ten jejich fašistický systém sociálního kreditu je nejspíš ukázka toho, jak to má ve světě po velkém resetu vypadat. A to bude jenom začátek celé té krásy…

kolokol
kolokol
před 2 lety
Odpověď uživateli  kolokol

A co kdyby někdo místo mínusů dal vědět, čím ho fašistický systém sociálního kreditu tolik nadchl? To opravdu tolik toužíte po ochraně Velkého bratra, který vás pohladí jen za předposrané plnění jakýchkoliv požadavků věrchušky, a nakope do zadele za jakýkoliv projev odporu nebo jen kritického myšlení? Copak tedy hledáte zde na NR?

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem kolokol
basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  kolokol

tak jo, reknu ti proc Kitajce celkem zeru, takze jedno po druhem Cina v predminulem stoleti, byla zkurvena predevsim Anglicany – opium, pak nastoupili Japonci, a pak Cankajsek chtel znovu zacit cisarstvi. Maocetung kterej Canka porazil, a zacal dobre ci blbe budovat Cinskou suverenitu, ale zrejme mu to lidi nesezrali, a Mao vyhral.. Co se… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Prostě píši co jsem viděl a o nic takového nestojím kapišto?

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

stojis nestojis, jsi malej mopslik kterej muze jen stekat, (mimotoho ja taky)

cablik
cablik
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Tak aspoň něco ne kámo.

mikkesh
mikkesh
před 2 lety

Pane Bašto to jsme prokoukli, co ? Stýská se nám po “brutalitě” komunistických zásahových jednotek. To byli panečku frajeři, co? Bakelitové kyblíky na makovicích, tesilky, pokličky před sebou a, a pendrek. Pravda tím to bolelo. Dnes to přeci jenom mají ti mladší hezčí. V lepším případě je v lednu jenom postříkají vodou, v horším je… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  mikkesh

Nojo, ale mame svobodu slova, padlament, senat, nezavisleho presidenta, veliky, vetsi a nejvetsi (nejvyssi) soud, tak drz hubu a krok

Masunta
Masunta
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Máme i předsudečnou nenávist, genderismus, šmírování, a schválený přísun imigrantů. Tedy. 1+1 = ?

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Masunta

Co to tu na mne hrajes s poctama, myslis ze sem nejakej jezatej parchant ze senatu kterej ucil pocty?

Budu ale laskav a vyresim to… takze 3

Masunta
Masunta
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Nepřipadalo mi a nepřipadá, že znáš nějaká fakta.

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Masunta

fakt – pravdu dis, sem uplne blbej, to mi rika Marjanka uz pres 65 let

mikkesh
mikkesh
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Vždyť taky zařezávám jak mám.

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  mikkesh

Ja ne, diky tomu ze jak rikal Masonita ze sem blbej, uz nemusim zarezavat, no vlastne mne uz jako chlapa davno”zarizli na urologii”, tak bud rad ze jeste muzes “zarezavat” a sem tam neco (doufam) preriznout….. ale v tobe se jeden moc nevyznas, nejdrivejc ohovaras pana Bastu (vazim si ho i kdyz sem… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

S tím zařezáváním to byl pokus o vtip. Snažím se jak můžu. (i když asi je to to samé) Ohledně pana Bašty. Je to jeden z mála tzv. chartistů, kterého si vážím jako člověka a uznávám jeho psané 🙂 názory. V diskuzi to myslím tak, že oba s panem Baštou čumíme jak puci, kam jsme se to… Číst vice »