Mediální hovínka LXI.

Pobaltí je nervózní z ruského cvičení v Bělorusku a z toho, že by se tam ruští vojáci mohli usadit. Vida. Ještěže Rusko díky nepřetržité řadě cvičení i z trvalého pobytu vojsk NATO v Pobaltí žádný důvod k nervozitě nemá. 

Jan Masaryk II.

Do nového ministra zahraničí jsme od začátku vkládali velké naděje. Bylo totiž jasné, že perfektně splňuje současné panevropské kvalifikační požadavky na tento důležitý post. To jest, že musí spolehlivě jít o to úplně největší vemeno, jaké nová vládní garnitura dokáže ve svých řadách najít. Finále s Langšádlovou muselo být ale velice těsné. A zatím rozhodně nejsme zklamaní. Po rozehřívacích kolech spočívajících převážně v takticky brilantním zhoršování vztahů s Ruskem a Čínou poprvé výrazněji zazářil na Ukrajině, kde úspěšně zvyšoval napětí v kostýmu kadeta Bieglera. Ovšem plný potenciál svého talentu odhalil až vzápětí po návratu, když nás i celou Evropu informoval, že energetická krize je vlastně požehnáním neboť ukázala, že imperialistický ruský plyn nepotřebujeme a krásně si vystačíme s bratrským americkým. Což byl tak velký kalibr, že ho úplně nechroupli ani jinak politicky poměrně spolehliví „experti.“ Rád bych při této příležitosti připomněl prezidentovy námitky, že kandidát na funkci ministra zahraničí, jenž nade vší pochybnost veřejně prokázal duševní obzor rozsahu hlemýždě zahradního, by tuto prestižní funkci v zájmu státu pravděpodobně zastávat neměl.

Elektrárny jsou přežitek

A ze stejného materiálu jako Lipavský je ukut i jeho soupirát, europoslanec Peksa. Toho máme u nás doma taky velice rádi. V evropských strukturách budoucí rudozelené říše mu prorokujeme zářnou budoucnost, protože jsme ještě nenarazili ani na jednu věc, ve které bychom se s ním, ostatně stejně jako se všemi ostatními Piráty, alespoň v nějakém osamoceném, bezvýznamném bodu byť jen částečně shodli. Co máme asi tak na mysli vyplývá například z jeho nedávného obsáhlého rozhovoru pro stranický tisk, kde zazněla originální a vskutku neotřelá myšlenka, že Česko se v rámci naplňování Green Dealu úplně krásně obejde bez vlastních elektráren, protože energii lze přece pohodlně dovážet. Třeba z Afriky.

Kdy vám to letí?

Aneta Langerová má chuť jet bránit ukrajinské hranice před ruským útokem. Ano. Co k tomu říct. Zaprvé, k některým věcem by se umělci asi raději neměli veřejně vyjadřovat a pokud projeví touhu tak učinit, jejich nejbližší okolí by jim v tom v jejich zájmu mělo zabránit jakýmikoliv prostředky. Zadruhé, tak přibližně takhle nějak asi vypadá tragická oběť vytrvalé a masivní státní propagandy. Zatřetí, pokud snad nějakou náhodou nejde, jako vždy v takových případech, o jalové žvanění mající pouze zvednou sociální kredit v bublině, jsem ochoten Anetě i jejím přátelům významně přispět na cestu.

Americký brouk 2.0

Bojovníků proti dezinformacím asi nikdy nebude dost. Poslední dobou mám takový dojem, že v informačním maratonu relativně malou skupinku amatérských dezinformátorů už dávno předběhla masa profesionálních informátorů a ztratila se jim z dohledu. Aby obhájili granty budou proto muset brzo začít bojovat sami proti sobě na což se u nás doma už velice těšíme. Až revoluce zase jednou začne požírat své děti. Jako zatím poslední z bojovníků za názorovou čistotu digitálního prostoru se tak k evropským i domácím dotačním ceckům právě přisála jakási  Středoevropská observatoř digitálních médií. Chytání, odsuzování a upalování digitálních kacířů bude v tomto případě koordinovat Karlova univerzita. Vzpomínám na ty dávné divné doby nadvlády bílého maskulinního supremačismu, jejichž připomínky jsou nyní v akademickém světě hromadně likvidovány, kdy univerzity byly tradičními, a často jedinými, garanty svobodné diskuse.

O nepostradatelnosti elfů v liberální demokracii

Česká dezinformační scéna masivně podporuje Rusko a NATO prezentuje jako agresora,“ informuje své věrné nejen web Aktuálně. Pomiňme fakt, že mainstream nadšeně přebírá jako důvěryhodné „analýzy“ vypracované spolkem, jehož důvěryhodnost je nulová a soustřeďme se na hlavní myšlenky. Zaprvé, k obvinění, že podporujete Rusko vám dneska stačí veřejně poukázat na vachrlatá místa oficiálních protiruských „narativů,“ nebo třeba vyjádřit jisté pochybnosti o neposkvrněném početí Ukrajiny. Zadruhé, česká dezinformační scéna už dlouhá léta nemusí ve věci prezentace NATO jako agresora hnout prstem, protože v tomto ohledu se NATO bezkonkurenčně nejlépe prezentuje samo.

Cesty bolševika jsou zjevně nevyzpytatelné

Sněmovna přehlasovala senátní veto a schválila vládní pandemický zákon, největší utažení šroubů od začátku pandemie, jehož garantem a nejohnivějším obhájcem byl nový ministr farmaceutických korporací Válek. Při jeho senátní obhajobě pronesl nejdříve mnoho lží a dezinformací, mimo jiné o tom, jak bez něj budou umírat babičky a že když mu ho neschválí, tak vyhlásí nouzový stav. Pak si zahrál solitaire. Asi aby zdůraznil vážnost situace. Myslím, že v této souvislosti neuškodí nahlédnout do minulosti. Konkrétně do února 2021, kdy byl soudruh Válek ještě v bezstarostné opozici a kdy pro Reflex pronesl mimo jiné tato památná slova:„… nouzový stav by měl skončit. Vláda už ho nepotřebuje a opatření navíc není schopná vymáhat a jen utahuje šrouby. Místo toho je třeba dát lidem zdarma FFP2 respirátory a umožnit jim dělat si doma zdarma antigenní testy, odběrem ze slin nebo stěrem z nosu…. Vysvětlování a přesvědčování lidí je lepší cesta než příkazy a šikana. Utahování šroubů je cesta bolševika…pokud by skončil nouzový stav, můžou opatření vyhlásit krajské hygienické stanice…

Ruská realita, verze I. 

Je obecně známo, že Poláci z historických důvodů velice milují Rusko. A proto mají vyjádření polských politiků k Rusku jaksi apriori váhu vyjádření sparťanů o slávistech. Informovat nás tedy za naše peníze o tom, co jakýsi bezvýznamný polský eurohujer prohlašuje o Putinovi, je naprostým mrháním digitálním prostorem, energií, penězi a časem. A to ani nemluvím o tom, že to, co říká, tedy že Putin strašně potřebuje porazit Ukrajinu, aby se udržel u moci, aspiruje na evropskou hovadinu kvartálu. A že je v tomhle kvartále nějaká konkurence.

Ruská realita, verze II.

Ovšem náš český puncovaný expert na ochlazování česko-ruských bilaterálních vztahů ruského původu Romancov, který ale Rusko miluje úplně jako pravý Polák, zase naopak tvrdí, že „Putin může dělat cokoliv a Rusové mu to zbaští.“ A včil mudruj.

Heuréka!

HateFree Culture po obligátním hluboce zakořeněném rasismu, historicky podmíněném latentním slovanském odporu k jinakosti či vlivech civilizace bílého muže objevilo další pádný důvod, proč jsou Romové v Česku nejméně oblíbenou menšinou. Nic o nich prý nevíme. Ano, to bude ono. Voni sou ale hlava, pane vachmajstr! 

O smyslu parlamentu

A nyní v souvislosti s pozdvižením, které mezi všemi pravými demokraty způsobily opoziční obstrukce při schvalování novely pandemického pendrekového zákona, které prý byly zneužitím posvátnosti demokracie, opět společně nahlédněme do nedaleké minulosti. Kdy dnešní obstrukcemi rozhořčená vládní koalice byla vesele obstruující opozicí. A co tehdy z jejich strany ke snahám tehdejší vlády utnout jim obstrukční žílu u samýho pytlíka zaznívalo? Fiala: „Mě už trošku zneklidňuje, jak si hnutí ANO nedokáže poradit s parlamentní demokracií. Pořád je nudí, že tady diskutujeme, že se jich na něco ptáme.“ Gazdík: „My nemáme omezovat řečnickou dobu a řečnění ve sněmovně, protože to je smyslem parlamentu.“ 

Demokracie je, když… 

S obstrukcemi SPD souvisí i vyjádření jednoho mediálně oblíbeného ústavního právníka. Což samo o sobě silně naznačuje, co v něm asi tak bude. Jeho zdůvodnění proč by opozice neměla mít právo zbytečně kecat vládě do vládnutí a zneužívat tím demokracii, stojí ale za přečtení celé, jde o jakýsi manifest neoliberalismu, který je nyní všude kolem i tady u nás u vesla. A pravděpodobně dlouho bude. A občan by měl znát svého nepřítele. Teď z něj ale vypíchnu jednu větu, která mne zaujala nejvíc. Cituji: „Většina je většinou proto, že jí dala hlas většina voličů, a ta předpokládá, že jí bude vládnout.“ Zajímavé. Jednoduchými počty lze zjistit, že současná vládní koalice nevládne proto, že by jí „dala hlas většina voličů,“ ale proto, že poskládala většinu ve sněmovně. Což je nebe a dudy. Většina voličů si vládu současné koalice rozhodně nepřála a hlasovala pro někoho jiného. Spolu a PirStan splácali cca 44%, ostatní strany dohromady 56%…Vivat demokracie a vivat Ústavní soud, jeden z jejích pevných pilířů v jehož čele stojí bývalý komunista.

O důležitosti přirozenosti

Do neoliberálního světa blízké budoucnosti kromě ústavních právníků typ Kysela či Rychetský rozhodně patří i vládní poradci typ Brinton. A jak k tomu došlo? Tak, že demokratické společnosti se z vývojového stádia „vláda většiny“ prostě posunuly k vyššímu stupni vývoje a tím je „vláda menšin.“ Jinými slovy to, co bylo ještě nedávno podivnou úchylkou, se stalo normou. Zvykejte si. Už je to na cestě i sem.

Může zato televize

„Většina Rusů věří ohledně Ukrajiny státní propagandě a viní Západ,“ píše Hlas Ameriky. A je to kvůli tomu, že mužici mají jako hlavní zdroj informací televizi, vysvětluje autorka. Vida. Ještěže u nás žádná státní televizní propaganda ohledně Ukrajiny neexistuje a Východ nikdo z ničeho neviní. Což bude pravděpodobně tím, že u nás v demokracii, na rozdíl od totalitního Ruska, má televizi jako hlavní zdroj informací málokdo. Bože můj.

Si vis pacem, para bellum

Nový německý kancléř, se kterým bude určitě ještě spousta legrace, prohlásil, že „pro nahromadění více než 100 tisíc ruských vojáků u hranic s Ukrajinou není žádné ospravedlnění.“ Hm. No, já bych tedy minimálně dvě viděl. Zaprvé, co třeba nahromadění více něž 100 tisíc ukrajinských vojáků u hranic s povstaleckými regiony obývanými převážně ruskojazyčnou menšinou a které sousedí s Ruskem? Zadruhé, co třeba fakt, že Kyjev za osm let občanské války nikdy nepropásl jedinou příležitost k eskalaci napětí? A že Evropě hrozí válka? Ano, hrozí. Ale v tomto případě naopak zase nevidím jako jejího hlavního rozdmychávače pouze a jedině Rusko. Olaf z mého pohledu pláče na špatném hrobě. Pokud nechce válku musí letět orodovat především do Washingtonu, Bruselu nebo za tím debilem Johnsonem. Případně i do Kyjeva, ačkoliv to by byla jen ztráta času, kterého není nazbyt. Zaprvé proto, že o tom, co Ukrajina udělá se v Kyjevě nerozhoduje a zadruhé proto, že západní Ukrajince novým kouskům nenaučíš.

LU LINA, zdroj Non serviam

3.7 38 hlasy
Hodnocení článku
28 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
danny
danny
před 2 lety

Omlouvám se že sem lezu s věcmi, které nesouvisí s článkem, ale není tady čeho se chytit. Na ukrajinských webech: ukrajinská bezpečnostní rada zasedá nepřetržitě a nikdo , ani Zelenský ani Danilov nevystoupil. Nikdo neví, co dál. Putin dal armádě pokyn zajistit mír na Donbase. To podle nich znamená, že tam vstoupily nebo… Číst vice »

eFPe
eFPe
před 2 lety
Odpověď uživateli  danny

Díky za info ovšem pokud vstoupí ruská vojska do republik, bude toto považováno za napadení Ukrajiny- ok slyšeli jsme vyhrůžky a všechno- teď mířím jiným směrem-ruská armáda se může stát terčem jak regulérních útoků, tak partyzánských akcí- polezou tam speciální síly budou sabotovat odstřelovat apod.To že nevystoupili ani Zelenskij ani Danilov… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem eFPe
danny
danny
před 2 lety
Odpověď uživateli  eFPe

Biden už podepsal ty sankce: zákaz investovat a půjčovat peníze DLR a LLR. ona totiž není vůbec žádná jednota v EU, v NATO, EU a USA. Takže nevědí jak to nastrojit, aby to nezatáhnul jeden a druhý si na nich nenamastil kapsu. K tomu by totiž ty “strašné” sankce vedly. Zákaz SP II. zatáhne Evropa a USA neskutečně… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem danny
Wiloni
Wiloni
před 2 lety
Odpověď uživateli  danny

Tak ono se to netýká ani tak Ukrajiny, jako celého západu. Rusové de fakto vyhlásili připravenost na válku s SSA a NATO. Jasně deklarovali, že na nabídnuté návrhy dohody SSA nepřistoupilo a tak skončil čas prázdnejch keců. Rusko si zajistí bezpečnost vlastní cestou, bez ohledu na Evropu. Ostatně Rjabkov se k tomu vyjádřil jasně… Číst vice »

eFPe
eFPe
před 2 lety
Odpověď uživateli  danny

Ještě se omlouvám ale- znamená to integraci obou republik do svazu Ruské federace? nebo budou nezávislé?Osetie je taky vlastně v rusku, tatarstán vlastně taky, je otázka jak to chápat…Neumím anglicky natolik abych si hledal informace na us severech a ani rusky a platí tam totéž. s uspokojením jsem ale zjistil, že rozumím mnohému co… Číst vice »

danny
danny
před 2 lety
Odpověď uživateli  eFPe

O integraci to ujelo na zasedání bezpečnostní rady šéfovi rozvědky Naryškinovi a Putin ho sjel. Abcházie a Jižní Osetie jsou formálně samostatné republiky. Pozvali tam ruské mírotvorce a mají klid. Tatarstán byl a je součástí Ruska od dob Ivana IV. Hrozného, kdy kozáci dobyli Kazaň a zničili Velkou hordu. Tedy od r. 1555. Momentálně je… Číst vice »

Wiloni
Wiloni
před 2 lety
Odpověď uživateli  eFPe

Co vím, tak Ukrajina dostala de jure asi 12 hodin, na zastavení bojů a spuštění implementace Minských dohod (jakákoliv mezinárodní právní smlouva nabývá platnosti ratifikací v parlamentech daných států, nikoliv podpisem samotné dohody). Co se týká samotné ochrany těchto republik, tak zavedení ruských vojsk není nutné, v praxi by vedlo ke zbytečnému hormadění… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem Wiloni
danny
danny
před 2 lety
Odpověď uživateli  Wiloni

Minské dohody jsou uznáním republik mimo. Není kdo by je plnil. DLR a LLR už nejsou a nebudou součástí Ukrajiny. Vojska tedy nevstupují na ukrajinské území. Ukrajina měla OSM let na to, aby je splnila a Donbas by byl její součástí. Nyní už je pozdě. Ukrajinci nesplnili nic, a Němci i Francouzi nejen, že je… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem danny
danny
danny
před 2 lety

A je vymalováno! Putin právě podepsal příslušné dokumenty. A hlavně ty poslední věty jeho projevu: Ukrajinci musí okamžitě ukončit všechny vojenské operace. Jinak veškerá odpovědnost za důsledky padá na ně! Tak nyní jsem zvědav na tu odpověď. prý se bude dále jednat. Říka Scholz i Macron. Je mnoho způsobů, jak dostat medvěda… Číst vice »

Wiloni
Wiloni
před 2 lety
Odpověď uživateli  danny

La komedia finita.
Ukronaci chtěli krásný ukrajinský etnicky a jazykově čistý stát a nakonec nebudou mít nic. Zbytek padne tomu, kdo bude rychlejší. Můžou si vymaštěnci pogratulovat. Dekomunizace bude 100%.

danny
danny
před 2 lety
Odpověď uživateli  Wiloni

Už si všimli dvou částí projevu: “říkají, že provádějí dekomunizaci. Neměli by zůstávat v půli cesty. My vám ještě ukážeme, co znamená dekomunizace” Ukrajinu totiž založili komunisti. Takže poselství je jasné. Chcete-li dovést dekomunizaci do konce, nebude Ukrajiny. A pak: “Okamžitě zastavte vojenské operace. Jinak na vás padne veškerá odpovědnost za následky.”.… Číst vice »

eFPe
eFPe
před 2 lety

běžně tu odkazy nedávám, ale Rusové se vůbec nebáli transparentnosti a natáčeli zasedání rady bezpečnosti- úžasné

https://tsargrad.tv/news/spasaja-donbass-putin-nachal-zasedanie-soveta-bezopasnosti-onlajn-transljacija_499298

eFPe
eFPe
před 2 lety
Odpověď uživateli  eFPe

Trošku jsem to dosledoval a ten voják na konci to řekl jasně- de fakto vlastně neexistuje hranice Ruska s Ukrajinou- Je to hranice Ruska s USA- Trefil to do černého.

danny
danny
před 2 lety

Na ruských webech právě hlásili, že už včera byla dělostřelecky napadena Rostovská oblast. To, že byla zničena pozorovatelna ukazuje na mířenou palbu a nikoliv náhodný výstřel. Dnes okolo 4:00 SEČ byl zjištěna diverzní skupina v Rostovské oblasti. K jejímu vyzvednutí byly z ukrajinského území vyslány dvě BVP. Do boje vstoupily jednotky ruské armády a celou… Číst vice »

eFPe
eFPe
před 2 lety
Odpověď uživateli  danny

Právě přistává B52 v Mošnově

danny
danny
před 2 lety
Odpověď uživateli  eFPe

Už to jede! Zasedá bezpečnostní rada RF k uznání Donbaských republik. Šojgu nevylučuje, že Ukrajinci vlastní taktické JZ! Jeden z diverzantů byl zajat, a ostatní pobiti. nyní to upřesnili. To už Kyjev nezapře. No to bude řevu!

Wiloni
Wiloni
před 2 lety
Odpověď uživateli  danny

FSB tvrdí, že jednoho zajatce mají.
Ono, jestli zdrhali před pronásledováním z Doněcka, tak počítám byly všichni v těch BMP, takže se dá počítat s tím, že většina jich prostě zařvala během zásahu. Ten jeden nejspíš přežil.

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem Wiloni
danny
danny
před 2 lety
Odpověď uživateli  Wiloni

Právě to poslouchá na ruském TV. Nyní okamžitě dostanou USA a spol. poslední šanci na zastavení Ukrajiny! POSLEDNÍ!!!

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 lety

Dnes jsem se zase pobavil. Biden šílí z Ruského nebezpečí pro Ukrajinu, to samé Johnson, náš Fiala se třese strachem…a Ukrajina? Ani nevyhlásila mobilizaci. Prý z ekonomických důvodů! Ale za pět let vyhlásila mobilizaci už nejméně 2x. No, ale on nikdo nepřišel, spíš branci utekli do Ruska, k nám. Dnes to dospělo k bodu, že… Číst vice »

zemedelec
zemedelec
před 2 lety
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Copak Biden,ten mluví z cesty,ale ti co mu našeptávají,to je hrůza.
Dokonce vyhrožuje Rusku atentáty,takže o nich ví,když je v USA připravují.Takhle jen prozradí své slouhy v Rusku,že budou zlikvidováni,to mu nevadí.

JK
JK
před 2 lety

Kdyby to nebyl pouhý výpis z naší reality, tak bych se od srdce zasmál. Ale už mě smích přešel, protože nejpozději zítřejší realita přebíjí veškeré včerejší snahy o ironii a sarkasmus.

spartak
spartak
před 2 lety

Nejsem nijak překvapen ,že levice nemá zastoupení v PS , neboť i senát bojkotují , proto se nám promenují v demokracii a svobodě jen nahnědlé masy. Prostor zaplňují rádoby příspěvky adorující socialistické zřízení.

cablik
cablik
před 2 lety

‚Nepřijímám rozkazy od žen‘ – Muslimský migrant podezřelý z pobodání těhotné šéfky v Itálii
http://svobodnenoviny.eu/neprijimam-rozkazy-od-zen-muslimsky-migrant-podezrely-z-pobodani-tehotne-sefky-v-italii/

Maďarsko proti Sorosovi: Boj za civilizaci!
http://svobodnenoviny.eu/madarsko-proti-sorosovi-boj-za-civilizaci/

Proč usilují USA o válku s Ruskem a devastaci Evropy?
http://svobodnenoviny.eu/proc-usiluji-usa-o-valku-s-ruskem-a-devastaci-evropy/

cablik
cablik
před 2 lety

Souhlas Langerová a všichni co stojí za banderovci by mohli jet na Ukrajinu a stvořit pravý sektor nebo Azov 2 divizi z Čech velel by jim odborník generál Pavel. Kdyby SPD pomohlo ANO tak by ten zákon neprošel tak by se měli jejich voliči zamyslet koho volí.

vik
vik
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

Langerová potřebuje jen penízky a proto se zařadila do fronty. Ale do jiné, než na Ukrajině.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

Cáblíku, Cáblíku a co Štětina (možná se už uchkastal) ale Kocába a Zaorálek stále žijí!!!

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 2 lety
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Ten Kocába je dobrej tip pro nový způsob hybridního válčení. Stačí, když ho ukroši ukážou na hranicích a Rus poběží z řevem domů. Takovej zvuk ten hnida má – to je ten borec, co vyhnal SSSR z Československa. A sám!

cablik
cablik
před 2 lety
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Napsal jsem všichni co to podporují takže tito vejlupci samozřejmě taky.