Psaki pohrozila Číně následky za “ruskou agresi proti Ukrajině”

Čína na sobě pocítí všechny negativní následky “ruského vpádu” na Ukrajinu a “destabilizace” v Evropě”.

Jak oznamuje korespondent RIA Novosti, na briefingu ve Washingtonu to prohlásila tisková mluvčí Bílého domu Jen Psaki v odpovědi na otázku o vztahu administrativy USA ohledně toho, že Biden byl vyloučen ze vzájemných vztahů Pekingu a Moskvy.

“Víte, naše stanovisko a hodnocení jsou následující: ministr zahraničí Blinken nedávno hovořil s ministrem zahraničí Číny Wang I a zdůraznil globální bezpečnost a ekonomická rizika, vytvářená další ruskou agresí proti Ukrajině, a sdělil, že deeskalace a diplomacie jsou odpovědnou cestou vpřed.

Tuto informaci nadále předáváme do Pekingu, včetně toho faktu, že destabilizující konflikt v Evropě zasáhne zájmy Číny na celém světě.  Čína to jistě ví”, uvádí slova Psaki PolitNavigator.

Valentin Karamazov

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová 

 https://newdaynews.ru/crimea/749602.html?utm_referrer=mirtesen.ru&utm_campaign=transit&utm_source=mirtesen&utm_medium=news&from=mirtesen

2.8 28 hlasy
Hodnocení článku
17 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
basos
basos
před 2 lety

dneska na spaciru jsem potkal Xi-ho, a nejak se mi nelibil, byl takovy nanicovaty, a vypadal ustraseny, jo a taky se klepal hruzou…..”se ho ptam– “taky si dostal Kovid”” ?
rika Xi, “kovid ne ale Psaki”

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 lety

Právě jsem se dodíval na přímý přenos z Kanady, kde řádí kamionoví řidiči – Putinovi agenti! Statisíce nespokojených Kanaďanů po  celé zemi. Aby nakonec USA nebylo nuceno jít udělat pořádek do Kanady a hájit tamní demokracii, neměly by to tak daleko jako na Ukrajinu. A Trudóó si někde kouše kravatu. Jako amatérský politolog… Číst vice »