Ozbrojené síly Ukrajiny útočí různými zbraněmi na Doněck

Od rána jsou Doněck a předměstí hlavního města samozvané Doněcké lidové republiky vystaveny masivnímu ostřelování ze strany Ozbrojených sil Ukrajiny.

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

Útoky jsou podle místních obyvatel vedeny z několika směrů. V tomto případě se používají jak klasické ruční zbraně, tak minomety, automatické granátomety a dokonce i velkorážné dělostřelectvo.

Podle kanálu “Telegram” “Zprávy milice Novorossiya” padají údery hlavně na sever od Doněcka, nicméně místní obyvatelé tvrdí, že od 7:48 byly ozbrojenými silami napadeny i okraje Doněcka. Zároveň existují nepotvrzené informace, že údery ozbrojených sil Ukrajiny jsou korigovány z bezpilotního letounu.

Objektivní informace o zkáze, zraněných a mrtvých v současnosti zástupci samozvané Doněcké lidové republiky nepodávají. Ozbrojené síly Ukrajiny se zřejmě nechystají do útoku, protože pohyb ukrajinských jednotek není zaznamenán. Nicméně vzhledem k tomu, že americké vojenské letadlo dnes v noci letělo poblíž ukrajinsko-ruské hranice, mohly by Spojené státy docela dobře shromažďovat údaje o umístění ruských jednotek, a připravit tak možnosti ofenzivy Ozbrojených sil Ukrajiny na Donbasu.

Jeden ze čtenářů poznamenal – “To se dalo čekat. Začala Olympiáda… typický rukopis amerických loutkovodičů ” (pozn.red.N.R.-vd-)

Zdroj: https://avia.pro/…vsu

3.3 42 hlasy
Hodnocení článku
20 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Lev Prchala
Lev Prchala
před 2 lety

Banderostán je třeba srovnat se zemí stejně,jako to kdysi udělal Řím s Kartágem!!!!

vaclav
vaclav
před 2 lety

No již dříve jsem viděl, jak Ukroušům předvádíme naše vyřazené DANY – teď jsme jim dodali pro ně munici. Instruktoři tam určitě jsou.(určitě nebudou stíháni jako jsou ti co bojují za občanská práva na Donbaru a Luhansku. Vždyť i ta naše hlava pomazaná Občany Doněcka a Luhanska považuje za teroristy. Nakonec jim bude… Číst vice »

jara
jara
před 2 lety

Tato zpráva nelze ověřit ani na webech opolčenců. Co to je ?

Tatran
Tatran
před 2 lety

To je už běsnění, ze zoufalství, a snaha vyprovokovat Moskvu. To neděla ani Hitler i když Gliwice byly provokací, po které byl zahájen útok Němců na Polsko! A tento scénář se nepochybně chystá, přesto, že Rusko o tom ví a vyčkává!