Flash – co mne ne/pobavilo v souvislosti s ukrajinskou válkou

Ukrajinská válka je provázena neuvěřitelnou erupcí demagogie, ba přímo idiocie. Normálně bych nad tím vyjádřil úžas, v jakém až měřítku. Leč zvykl jsem si. Bohužel.

A radím to i vám, protože nějaké zlepšení rozhodně není na obzoru. Ba právě naopak. V lepším případě už zmíněná demagogie, v tom horším – idiocie, jsou součástí našeho života.

Před vymýváním hlav od politikářů a mainstreamu se nelze skrýt. Ne, jestliže vlastníte televizi nebo rádio, ne když nerezignujete na internet! Pak jste cílem vymývačů. Ale nechme obecných řečí, pojďme na konkrétno:

Ve včerejší Trikoloře na Slobodném vysielači mi dorazil škodolibý dotaz na to, jestli jsem si všiml včerejšího hlasování v OSN, kde Rusko podmínečně vyloučili z Rady OSN pro lidská práva. A speciálně zdali mi neuniklo hlasování Srbska.

Odpověď byla jednoduchá – neuniklo. Výsledek, v obecném rozměru, mi byl znám, ale detaily nikoliv. Takže ani hlasování Srbska.

Ale dnes – Johnnyho je potřeba uchopit důkladně. Už pro svou posluchačskou věrnost si to rozhodně zaslouží a pranic nevadí, že zjevně v pohledu na ukrajinskou válku se naprosto lišíme. Johny má právo na svůj názor, já také. On diskutuje, nezakazuje. Vše tedy naprosto ok.

Ale zpět k tomu včerejšímu hlasování v OSN ohledně ruské další účasti v Komisi pro lidská práva. Vše dopadlo dle očekávání, to už jste četli. Takže si dáme ten detail, který je zachycen na následujícím screenshotu:

 

Vidíte totéž co já –

pro vyloučení 93

proti 24

zdrželo se 58

Neúčastnilo na hlasování 18

když porovnám PRO : OSTATNÍ tak jednoduchým součtem vyjde 93: 100. Takže já bych to interpretoval jako PORÁŽKU těch jedině správných. V nejlepším případě klasickou Klausovu NEVÝHRU.

Ano, formálně jde o vítězství Západu. Formálně ano. Fakticky? 24 zemí řeklo jasné NE!Z nichž vyniká především Čína, ale jistě nelze pominout země jako Alžírsko, Irán nebo Kazachstán, protože tyhle státy disponují narůstajícím významem ohled proti ruských sankcí s ohledem na ropu a zemní plyn a možnou náhradu ruské produkce. Pro Západ. A další zajímavou zemí se svým NE představuje Vietnam. Který Američané zpracovávali, co to šlo. A ono nic!

Ještě zajímavější obrázek dostaneme při prozkoumání těch, kdo se zdrželi!!!

Tohle už je docela hustý seznam – Indie, Indonesie, Malajsie, Saudská Arábie, Pakistan, Brazílie, Mexiko, Egypt, Singapur, Jižní Afrika, Spojené Arabské Emiráty, Kuvajt, Katar, Omán, Angola, Nigerie, Bangladéš, abych jmenoval jen ty nejtěžší váhy třetího světa.

Určitě jste si všimli, že jsou mezi těmi zdrženci VŠICHNI VELCÍ PRODUCENTI ROPY A PLYNU, kteří by, podle amerických/západních představ Rusko v dodávkách energetických uhlovodíku nahradili! Asi nějak nahradí, ale?????

Vlastně jeden z nich chybí – Venezuela., která spolu třeba s Marokem, Arménií, Azerbajdžánem a Turkmenistanem rozhodla hlasovat nohama. Tedy se nezúčastnit. A kdo se neúčastní, ten hlasuje v podstatě proti. Jen to nechce říci oficiálně.

Dodejme, že když 24.3. se v OSN hlasovalo o rezoluci, vinící Rusko z humanitární krize na Ukrajině, na valném shromáždění OSN podpořilo ji 140 zemí a 38 se hlasování zdrželo. Spolu s Ruskem byly proti jen Bělorusko, Sýrie, KLDR a Eritrea.

Takže se nyní ptám já Johnnyho, jestli si něčeho z výsledků těch dvou hlasování všímá???

Mne ten rozdíl ve výsledcích osobně dosti pobavil. Abych tak řekl.

A ještě to Srbsko…. No tak i to šlo objevit. Dovolím si citovat vysvětlení znovuzvoleného srbského prezidenta Vučiče:

Srbsko hlasovalo pro pozastavení účasti Ruska v UNHCR kvůli hrozbě sankcí proti němu, především v souvislosti s dodávkami ropy do země.

Perfektní zdůvodnění…. perfektní…. Které mne ovšem nepobavilo, na rozdíl od těch dvou hlasování.

Ale tím ještě neskončím. Protože, jak už uvedeno v začátku – čelíme erupci demagogie, eventuálně idiocie. Valících se na nás z prostředí politikářů a žumpalistů.

Začnu naprosto vzorovým příkladem.

Na Hospodářskách se včera objevilo tohle:

Český náměstek varoval diplomata Číny: Nepodporujte Rusko, dopadlo by to na vaše vztahy s EU

Náměstek ministra zahraničí Martin Dvořák (STAN) sdělil ve čtvrtek chargé d‘affaires Číny v ČR Čangovi Mao-mingovi, že podpora Ruska v konfliktu s Ukrajinou by měla dopad na vztahy Evropské unie s Čínou.

Náměstek na schůzce podle ministerstva „zdůraznil, že Česko pozorně sleduje čínskou reakci na ruskou agresi a že jakákoli podpora Ruska bude mít dopad na vztah EU-Čína“.

Abych přímo citoval!

Chudák čínský šaržík!! Ten musel být z toho sdělení vyklepaný jak blatník po těžké havárce!!! A jistě to tlumočil bleskovou depeší prezidentu Si. Ten, z toho, že nějaká Česká republika vyhrožuje, že pozorně sleduje čínské chování a že když Čína nebude hrát podle českých/západních not tak… určitě nespal a ještě nejméně týden spát nebude. Zejména po tom, co Vystrčil se demonstrativně vystrčil na Tchajwan. Já osobně bych si všímal spíše toho, že Čína stáhla velvyslance a nového nedodala a šeptá se, že už ani nedodá. Nemá totiž proč.

Fakt jsem se docela bavil, jak dokonale si osvojujeme roli myši, co řve.

No nic. Z HN dám k lepšímu ještě další povedený kousek!

Rubl je už silnější než před válkou. Ukazuje to ale, že sankce proti Rusku zatím fungují

Tak tohle už fakt nemá chybu! To se těžko překonává i v českém informačním bizáru!!!!

Takže rubl, jemuž samotný Velký bílý otec z Washingtonu předvídal pár na úroveň 200 RUD za 1 USD, je DNES SILNĚJŠÍ NEŽ PŘED VÁLKOU a to je důkaz, že sankce fungují? Tak to jo!!! To jo!!! To bych doopravdy nikdy nevymyslel! Na to musí být úplně jiná hlava než ta moje!!! To znávám.

Jako že Rusko se topí v dolarech a eurech a nemá je za co utratit.? Takzvaně? Ještě nikdy jsem neviděl nikoho, kdo disponoval velkými penězi, aby za ně nedokázal koupit, co opravdu potřebuje!!! Nikdy. Takže ani Rusko. Jen leccos zaplatí dráž nebo draho oproti normálnímu stavu. Ale nakoupí. Na rozdíl od těch jedině a vždycky správných pamatuji tzv. COCOM. Z před Listopadu. Ten také bránil východnímu bloku mnoho věcí a surovin nakupovat na Západě. A navíc ten proskribovaný Východ devizy generoval opravdu obtížně. Na rozdíl od Ruska. Přesto si ale vždycky to důležité dovezl. Faktem je, že Mercedesy, Bavoráky, kabelky a šatičky Chanel, hodinky Omega a šperky od Cartiera, atd. atd. se koupit nedaly. Na to komunisti neměli. V Rusko je to nyní stejně. Ale těžební zařízení a nutné součástky všeho druhu si opatří.

Zejména, když jim rubl tak posílil. Ale sankce fungují!!!

Tohle mne opravdu baví!!!A autorovi článku nijak nevadí, že je za kolosálního pitomce! Zkouším si představit, co by odpověděl na jednoduchou otázku – a jaký by byl, podle vás, kurs USD/RUB, kdyby ty sankce NEFUNGOVALY???? Tak to by mne moc zajímalo!

 

3.1 7 hlasy
Hodnocení článku
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Primak
Primak
před 1 rokem

Není nezajímavé, že USA za vlády Trumpa odstoupily od Rady OSN pro lidská práva (UN HCR).

V prosinci 2020 americký velvyslanec při OSN Kelly Craft prohlásil, že Rada OSN pro lidská práva je „útočištěm pro despoty a diktátory, nepřátelské vůči Izraeli a neúčinné na skutečné krize lidských práv.“[181] https://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Human_Rights_Council#United_States

shoty
shoty
před 1 rokem

Nejaký pajko za Slovensko hlasoval “za” a pritom sa vôbec nepýtal na môj názor. Tak na čo takéto argumentácie. My by sme sa tu mali vážne zamyslieť nad tým, že sme pomaly, ale iste zaťahovaní do vojny. V určitom okamihu už nič nezabráni tomu, aby sme neskončili ako Juhoslávia, či Sýria. Vtedy už Naď… Číst vice »

toto
toto
před 1 rokem

Také jsem poslouchal včerejší Trikoloru a nemyslím, že dotaz Johnyho byl škodolibý. Konstatoval, že tzv. spojenci Ruska v Evropě Srbsko a Maďarsko hlasovali proti. Věděl jsem to už před Trikolorou a také mne to zarazilo. Ale vysvětlil jsem si to tak, jak je uváděno ve článku. Maďarsku i Srbsku je vyhrožováno, že pokud nepotáhnou s EU za… Číst vice »