Retroi: Maďarsko hájí realitu proti šílenství

Maďarsko se brání proti „toxické genderové ideologii“, píše se v Magyar Hírlap.

Na snímku budova Europarlamentu ve francouzském Štrasburgu

“Maďarsko hájí realitu,“ řekl Rod Dreher, žurnalista American Conservative při nedávné prezentaci své knihy The Benedict Option.

Tento dobře známý konzervativní myslitel se v posledních měsících obeznámil s maďarskou politikou a kulturou jako výzkumný stážista na Dunajském institutu. Výše uvedený citát pronesl v souvislosti se skutečností, že podle Drehera je Viktor Orbán úspěšnější v ochraně Maďarska před „toxickou genderovou ideologií“, než američtí konzervativní politici.

Rovněž oceňuje, že maďarský ministerský předseda se postavil za nezávislost Maďarů proti takovým jako holandský ministerský předseda Mark Rutte, tj. politik, a jak se ukázalo, finanční mecenáš maďarské opoziční strany Momentum, který mluvil o potřebě donutit Maďary k odvolání zákona na ochranu dětí a srazit je na kolena.

„My jsme Evropský lid a očekáváme respekt,“ řekl minulý pátek v interview v rádiu Viktor Orbán. Ministerský předseda prohlásil za zcela nepřijatelné, aby byli Maďaři vydíráni Bruselem zneužívajícím moci. Za nedávným vydíráním a útoky je nátlak ideologie, uvedl také Dreher.

Maďarsko se musí potýkat s aspiracemi intelektuálního kolonialismu, protože je na správné cestě a může se stát oázou míru i v takto nejisté době, řekl při prezentaci Dreherovy knihy státní tajemník Balász Orbán. Tajemník Orbán souhlasil s autorem, že úcta k národu, víře, rodině a vlasti jsou univerzálními hodnotami, které stojí zato bránit v každé době.

„Šílenství samo sebe velebí v přívalu zběsilé samolibosti a žádná bariéra nestojí v cestě této blbosti,“ zpívá maďarský rokový zpěvák Ákos. Naproti tomu šílenství stojí realismus, který je nutno bránit, známý též jako zdravý rozum, hodnoty, které nás spojují v návaznosti na naše kořeny a v rámci toho nás vedou k úspěšné budoucnosti. Společnost, která podvrací své vlastní základy, popírá existenci normálnosti a ztrácí své vlastní hodnoty a identitu, kdy nejdříve začne přijímat objevení paralelních společností a pak se sama dobrovolně asimiluje.

Existuje i jasná vazba mezi útoky na Zákon o ochraně dětí a maďarskou snahou omezit imigraci. V obou případech zažíváme agresivní nátlak od cizích příznivců „otevřené“ společnosti.

Síla maďarského postoje vyvěrá z jeho demokratické legitimity a z většinové podpory, prohlásil Viktor Orbán. Jak řekl, tak roku 2016 Brusel požadoval, abychom přijali migranty.

„Vláda sama by nebyla schopna se tomu bránit, ač jsme začali odporovat a vzdorovat a bránit zájmy Maďarského lidu, ale kdybychom neměli to fantastické referendum, tak bychom byli nejspíš nuceni přijmout přerozdělování migrantů vnucené Bruselem celé Evropě,“ řekl.

Závěr je jasně takový, že „maďarskými referendy byla celá Evropa ochráněna před nuceným přerozdělováním migrantů.“

Tehdy stejně jako dnes byli Maďaři čím dál více obviňováni lobbyisty „otevřené společnosti“ a politiky, kteří jsou jimi ovlivňováni či až kontrolováni.

Ve věci migrace dal čas jasně zapravdu Maďarsku. A teď to nebude jiné, ale pevný postoj vyžaduje jednotu. Musíme se postavit a my můžeme. V Maďarsku je pořád ještě možno mluvit svobodně, zatímco v mnoha zemích Západu jsou ti, kdo neplují po proudu, ze společnosti vylučováni. Na jedné straně je šílenství a na druhé Maďarsko. Nemějte strach, najdou se takoví, co se postaví vedle nás.

 

Autorka: MARIANNa ŐRY, zdroj: na MAGYAR HÍRLAP vyšlo 27.7.2021, editor: REMIX NEWS, česky Reformy

 

3.5 8 hlasy
Hodnocení článku
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
eFPe
eFPe
před 1 rokem

jenže ono to přerozdělování migrantů se plíživě děje. Tady u nás určitě.
Přejme Maďarsku jen to dobré.

Hokarc
Hokarc
před 1 rokem

Proč Maďaři, při volbách, umí přemýšlet ?

Plebej
Plebej
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Hokarc

A že proč? Jsou jiní. A též i pro to, že i maďarský premiér Orbán má vlastenecké instinkty a (mimo jiné) již před lety prohlédl, aby sviňským krokem hnal Söröse z Maďarska i s jeho Středoevropskou universitou a všemi sörösovskými, tj. proamerickými i proEUnijními, dobrosery. To na rozdíl od zdejší republiky, ve které se tito zahnízdili víc jak zdrávo. Žabí… Číst vice »