Nové prapory z Čečenska přecházejí do kompetence MO

Vyjasnilo se, o jakých opatřeních hovořil ministr obrany Sergej Šojgu s hlavou Čečenska Ramzanem Kadyrovem ohledně urychlení bojové operace na Ukrajině: čtyři nové prapory Čečenců se vysílají do kompetence MO.

Čečenské prapory přecházejí do kompetence MO

Ramzan Kadyrov  informoval o vytvoření čtyř nových praporů z čečenských profesionálních vojáků. 29. června se konal nástup praporu Východ-Achmat, jak uvádí hlava Čečenska, “patřícího do struktury vojsk Jižního vojenského okruhu MO RF”. Dříve se konala přehlídka praporu Západ-Achmat rovněž ve struktuře MO RF.

Poznamenejme, že předtím čečenské útvary byly k dispozici Rosgvardii , přesněji ministerstvu vnitra.

Jak píše na svém kanálu na Telegramu ruský spisovatel, politik German Sadulajev, “rozdíl je kolosální”.

Útvary MV a Rosgvardii mají pouze lehké zbraně. Proto nemohly jít v první linii útoku, jejich úkolem bylo začištění už osvobozených území Ukrajiny. A pokud byly použity pro útok, bylo to “nevalné”, píše autor. Úplně něco jiného je spadat pod ministerstvo obrany.

“V rámci MO se prapor vyzbrojuje tanky, BVP, bojovými transportéry, dělostřelectvem, minomety. Budou mít vše, co je třeba pro aktivní útok v první linii”, upřesnil politik.

Kadyrovci  jsou oporou Ruska

Sadulajev připomíná, že za války s Gruzií se čečenský armádní prapor Vostok GRU MO dobře osvědčil, ale byl potom rozpuštěn. Dodejme, že existoval i prapor Západ, a právě čečenské bojové útvary sehrály rozhodující úlohu v porážce gruzínských vojsk v Abcházii v roce 1993. Byly i na abcházské hranici, aby neutralizovaly možné bojové akce ze strany Gruzie, zaměřené na zmaření Olympiády v Soči. Samozřejmě, nelze se ani nezmínit  o jejich účasti při hlídkování v Sýrii.

Čečenci mají kolosální bojovný duch, zkušenosti a tradice. A, samozřejmě, MO musí tyto kvality použít i na Ukrajině. Ve struktuře Rosgvardii se čečenské útvary Achmat zúčastnily bojů o Mariupol, a potom v LLR v bojích o Severodoněck a Lisičansk.

K útoku na Kyjev budou prapory připraveny

Podle slov Sadulajeva se čečenské prapory stanou na ukrajinských frontách mocným útočným prostředkem. Je přesvědčený, že tyto prapory budou připraveny k útoku na Kyjev.

“Ovšem, jsou potřební také armádní důstojnici z povolání. Ale i ti se mezi Čečenci objeví”,  dodal Sadulajev.

Ramzan Kadyrov se začátkem června setkal s ministrem obrany Ruska Sergejem Šojgu a poté oznámil, že šéf MO určil nové úkoly v rámci speciální operace na Ukrajině, které umožní zrychlit její chod.

“Přijatá opatření dovolí několikanásobně zvýšit efektivitu útočných akcí, což napomůže provedení speciální operace ve zrychlenějším tempu”,  napsal Ramzan Kadyrov, hlava Čečenské republiky, na svém kanálu na Telegramu.

Pro informaci

Prapor je minimální vojenská jednotka, mající štáb. Na základě praporu je možné vytvořit mikroarmádu – praporní taktickou skupinu. Její vyzbrojení záleží na konkrétním bojovém úkolu. Ale celková kostra je následující:

  • tři motostřelecké roty,
  • tanková rota,
  • jedna – dvě dělostřelecké baterie,
  • minometné baterie,
  • četa PVO,
  • granátometné, protitankové útvary,
  • četa spojařů, rozvědky a ženijní,
  • útvary REB, bezpilotní prostředky, týlové jednotky.

Ljuba Stěpušová

Pro Novu republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

https://military.pravda.ru/1723476-kadyrov/?from=email_subscribe

3.3 12 hlasy
Hodnocení článku
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 1 rokem

Lisičansk osvobozen od ukronacistů a tedy i LLR osvobozena po 8 letech v historických hranicích od ukrajinských nacistů. Vítězství jako v r.1945 srovnatelné s vítězstvím SSSR !

standa
standa
před 1 rokem

Čečenští bojovníci jsou vynikajícími vojáky Ruska a byli přivítání v Lisičansku jako osvoboditelé !!!

danny
danny
před 1 rokem

Na ukrajinskou frontu míří další oddíly válečníků. Tentokrát donských kozáků. Takže se mají Ukrajinci na co těšit.