„Kokainový chlapec“ Zelenskij představuje hrozbu pro lidstvo

Zelenskij během videokonferenčního projevu v Lowy Institute v Austrálii řekl, že NATO by mělo zahájit „preventivní“ údery na Ruskou federaci a ne „čekat na ruské jaderné útoky“.

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

Prezident Ukrajiny uvedl, že NATO by mělo zahájit „preventivní (jaderné) údery“ proti Ruské federaci dříve, než Rusko údajně zahájí jaderné údery jako první.

Kreml tato slova nazval „výzvou k zahájení světové války“.

Zelenského úřad po výzvách k úderu na Rusko „přezul boty“

Kancelář ukrajinského prezidenta se nyní aktivně snaží zmírnit důsledky slov o preventivních úderech proti Rusku. Podle mluvčího Zelenského mluvil pouze o preventivních opatřeních a vůbec nevyzval k použití jaderných zbraní.

Kyjev se začal ospravedlňovat – Vladimir Zelenskij prý mluvil o roce 2014, tedy o sankcích a ne o jaderném útoku na Ruskou federaci.

Ministr zahraničí Sergej Lavrov odmítl trapnou výmluvu zástupců Kyjeva, že výroky Zelenského o preventivních jaderných úderech NATO na Rusko byly myšleny jinak než jako přímá výhrůžka Rusku.

Zelenskij se dnes snažil ospravedlnit slova o preventivním úderu na Ruskou federaci

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij se v rozhovoru pro britskou vysílací společnost BBC začal ospravedlňovat za svá slova o preventivním úderu na Rusko.

Tvrdí, že jeho prohlášení, učiněné o den dříve, bylo nepochopeno a Rusko ho údajně použilo „způsobem, který mu byl prospěšný a přeneslo jeho slova jiným směrem“.

Zelenskij řekl, že ve skutečnosti pod „preventivním úderem“ na Rusko myslel nové sankce ze Západu – aby se zabránilo jaderné válce.

„Svět může v tomto případě předložit sankční balíček a udělat vše pro to, aby (Ruská federace) opustila (Záporožskou) jadernou elektrárnu,“ ​​řekl dnes.

Připomeňme, že 6. října Zelenskij vyzval NATO, aby znovu zvážilo použití svého tlaku a zahájilo preventivní úder na Rusko. Ukrajinský prezident argumentoval nutností zabránit použití jaderných zbraní Ruskem. Moskva přitom opakovaně označila za padělky všechny spekulace o údajné možnosti použití tohoto typu zbraní. Kreml zdůraznil, že by se neměla rozpoutat jaderná válka, ale Rusko je připraveno se bránit.

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov vyzval celé světové společenství, aby věnovalo pozornost prohlášení Zelenského o preventivním úderu a upozornil, že ukrajinský prezident ve skutečnosti navrhuje rozpoutat třetí světovou válku.

Podle ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova výroky Zelenského znovu dokazují potřebu speciální operace na Ukrajině, protože poskytl celému světu důkazy o hrozbách, které představuje kyjevský režim.

Zacharova: Západ podporuje jadernou válku rukama Zelenského

Západ podněcuje jadernou válku a chce zničit planetu rukama ukrajinského prezidenta Vladimira Zelenského, řekla mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharova v komentáři k návrhu ukrajinského prezidenta zahájit preventivní údery proti Rusku.

„Západ přiživuje jadernou válku. Každý člověk na planetě si musí uvědomit, že loutka a nevyrovnaná postava Zelenskij, napumpovaná zbraněmi, se proměnila v monstrum, jehož ruce mohou zničit planetu,“ uvedla Zacharova ve svém kanálu Telegram.

Medveděv: O Zelenského by se měli postarat psychiatři

Místopředseda Rady bezpečnosti Dmitrij Medveděv navrhl, aby prezident Ukrajiny Vladimir Zelenskij po svých prohlášeních o nutnosti jaderných úderů na Rusko podstoupil kraniotomii.

Reakci na Zelenského slova o preventivním úderu na Rusko zveřejnil Medveděv na svém kanálu Telegram. Řekl, že psychiatři se musí postarat o Zelenského zdraví, než udělá ještě větší škody.

„Tomu idiotovi by měli psychiatři udělat preventivní kraniotomii. Aby neudělal ještě větší škody pro svůj lid a všechny ostatní,“ řekl Medveděv.

„Kokainový chlapec“ Zelenskij představuje hrozbu pro lidstvo

Světoví politici a někteří vůdci jsou upřímně ohromeni Zelenského slovy a připomínají: ruská speciální operace začala mimo jiné po prohlášeních o ukrajinských jaderných zbraních pro válku s Ruskem.

Je to dostatečná hrozba pro Rusko z hlediska vojenské doktríny, aby přijalo preventivní vojenská opatření? Jaké by mohly být důsledky Zelenského „nočního rozjímání“?

„Tohle není prohlášení normální hlavy státu, ale hluboce nemocného člověka. Který nechápe, jakou funkci zastává a co říká. Ano, nová ruská jaderná doktrína (ve znění novely z roku 2020) umožňuje spustit jaderný úder, ale podle jasné řady kritérií,“ uvedl pro Pravda. Ru plukovník ve výslužbě Viktor Baranec.

„Až bude naprosto jasné, že na Rusko letí jaderné rakety (včetně po Zelenského výzvě – pozn. red.) a pokud se nepřítel kriticky „navalí“ konvenčními zbraněmi na naše území nebo na území spojenců. A to co říká Zelenskij, to je jen nesmysl – dnes nemáme ani jeden důvod používat jaderný meč,“ dodal vojenský expert.

„Je to jiná věc, koneckonců musíme uvažovat společně s tím „kokainovým klukem Voloďou“, který říká to, co mohou říct jen klienti kyjevského blázince,“ řekl důstojník.

„Především chci zdůraznit, že toto prohlášení samozřejmě není osobní iniciativou prezidenta Ukrajiny, Ukrajina je dlouhodobě nesubjektivní. Jeho ústy mluví západní společenství – Spojené státy a Velká Británie, které provokují akce Kyjeva, ovládají ho, řídí ho a vyhrožují takovými akcemi Rusku,“ vysvětluje Pravda.Ru zástupce ředitele Institutu historie a politiky Moskevské státní pedagogické univerzity Vladimir Šapovalov.

„Pro Ruskou federaci, pro celé lidstvo je to velmi vážná hrozba a naše země musí taková slova brát velmi vážně. Zároveň si uvědomit dialektiku okamžiku – uvědomit si, že tato slova jsou záměrnou provokací Západu, a také si uvědomit, že to jsou slova oficiálního prezidenta státu a člena OSN,“ dodal expert Centra PRISP.

„Ačkoli to není poprvé. Ukrajinští vůdci, počínaje Juščenkem, prohlašovali, že by bylo dobré obnovit jaderný status Ukrajiny, bylo by dobré vyrobit „špinavou bombu“ a tak dále. A sám Zelenskij na začátku roku 2022 už oznámil, že Ukrajina se zbytečně vzdala jaderných zbraní a že Ukrajina samozřejmě potřebuje vlastní jadernou bombu,“ připomněl expert a dodal: také proto SVO začala.

Autoři: Aleksandr Štorm a redakce REN, zdroje: https://bit.ly/3V9rpAlhttps://bit.ly/3rFmGcb, pro Pokec24 přeložila Janinna

4.4 7 hlasy
Hodnocení článku
17 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 1 rokem

Zelenskému zvoní hrana kvůli Krymskému mostu. Pokud v tom není Amerika a Britové, pak se utrhl ze řetězu a může ho to brzy stát hlavu. Rusko nežertuje, přestalo si brát rukavičky. Ruská fronta dostala jediného velitele, který umí využívat vše co má k ruce. A pokud je pravdou, že v záloze na bojišti stojí připravená ruská… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem

Nebuďte na něj přísní. Vždyť je to jen herec. Je to stejné jako kdyby se u nás stal prezidentem Jan Hrušinský, Pavel Novotný nebo Anna Geislerová.

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Stačí Fisher,Němcová a Pavel.

unkas
unkas
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Trefa! Pánbůh s námi a zlé pryč…!

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  unkas

Horší příklady snad ani nejdou uvést. Ještě tak Holubová…

vera havrankova
vera havrankova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

To nic nemění, na jeho prezidentské moci.

eFPe
eFPe
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Něco na té vaší ironické poznámce je. Jestlipak se v noci nebudí ze spaní děsem? Jestlipak tomu co dělá ve skutečnosti opravdu věří? Viděl jej někdo někdy jak jde mezi obyčejné ukrajince a ptá se jich co si myslí o tom a onom? Furt jenom nahrává videa, kecá přes ně snad s celým světem, ale… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem

No to je fakt dobrý slouha pro západ chtít jadernou válku může jen nesvéprávný debil patří do ústavu pro duševně choré a ty co ho navádí také. Měli by ho umravnit právě z USA kdyby to začalo tak jsou první cíl odvety.

vera havrankova
vera havrankova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

Jenže toho nesvéprávného debila vedou právě USA!

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vera havrankova

Ale aby se jim to nevymklo. Zničenou a spálenou zemi nelze exploatovat. Na čem pak bude makat a co těžit a vyrábět ona zlatá miliarda, obslužný to personál pro obřezané, feudální a jiné elity.

vera havrankova
vera havrankova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Ach bože, jsou ale schopni to domyslet?

Hokarc
Hokarc
před 1 rokem

A parta rozzuřených trpaslíků také. Ti ,,přezují”, aniž by si tkaničky rozvázali. A pokud se k nim přidá i jejich božstvo, tak se můžeme opravdu akorát modlit. Pochopitelně k jinému.

vik
vik
před 1 rokem

Velice obtížné zaujmout realistický postoj pro naprostou většinu západních “vůdců” z jednoduchého důvodu – nejsou to vůdci, ale loutky, které jen odezírají ze rtů představitelů jednoho známého centra moci. Teprve až centrum vyhodnotí nebezpečnost Zelenského pro své vlastní zájmy, “postará” se o něj známými způsoby a naprosto všichni k němu zaujmou pak kritický postoj.… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vik

Přesné. Zelenský není nebezpečný, je to poskok. Jen připomenu, že volby vyhrál s více než sedmdesáti procenty. Zázrak ? Né, on ten chlapec, a asi i upřímně, sliboval normálním Ukrajincům ukončení občanské války do dvou měsíců. Jeho loutkovotiči Kolomojskému se to také hodilo. Zachránil by si totiž nakradený ohromný majetek. Po volbách ovšem vodící… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem mikkesh
Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  mikkesh

Akorát že těch volbách po Majdanu může být prezident zvolen jen z prověřených nacistických politiků, rusko jazyční jsou zakázáni. Obyvatelé východu Ukrajiny se té šaškárny nezúčastňují. Zelenskij je legitimním prezidentem asi tak jako u nás Klement Gottwald nebo Gustav Husák.

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Ne tak docela. Při volbě Zelenského byla pod kontrolou nácků Ukrajina i s dvěma třetinami Doněcka a Luhanska. Důležitější však je ten pád podpory komika, těsně před válkou. Bez rozdílu ukrajinsko, či rusko jazyčných. Samozřejmě nevím, jestli byl komik prověřeným náckem. Ukrajinsky neuměl a před tím než si zobnul, dělal na mě dojem, že ty sliby… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  mikkesh

Nemyslel to vážně. Ale on hlavně dělá to, co mu nařídí Biden.