Utkal jsem se v TV Prima News s europoslancem Jiřím Pospíšilem (TOP09)

Náš páteční televizní duel se konečně objevil v archivu. Začíná v páté minutě záznamu. Snažil jsem se popsat reálnou situaci tak, jak ji vidím. Jiří Pospíšil se snažil diváky přesvědčit o správnosti oficiálního ukrajinského a “západního” výkladu, který přebírá současná česká vláda a média hlavního proudu. Od TV Prima je pěkné, že na rozdíl od jiných nechá zaznít oponentní názory, i když se také drží oficiálního výkladu.

MUDr. Ivan David, CSc.
MUDr. Ivan David, CSc.

Problémem oficiálního výkladu je, že neumožňuje vysvětlit reálné děje, jejich příčiny a následky a tedy neumožňuje odhad dalšího vývoje. Občané, kteří mají své bezprostřední starosti a proto “výklady” nesledují, mohou ten všudypřítomný “oficiální” přijímat jen do té doby, pokud se neukáže být v rozporu s jejich vlastní zkušeností.

Pospíšil a jeho spolubojovníci za všeobecný úpadek zemí Evropské unie a pokles životní úrovně jejich obyvatel se postupně dostávají do argumentační tísně, kterou “řeší” hysterickou demagogií a nálepkováním, a v praxi přípravou cenzury. Ta jim však může pomoci jen krátkodobě. Ať srovnávají Putina s Hitlerem nebo ne, zásobování dostupnými energetickými zdroji to nijak nepomůže. Jsou alergičtí na příklad Maďarska, které se stará o své občany. Volají po eskalaci války, která není v zájmu občanů České republiky. Své odpovědnosti se nezbaví a jejich vina je dříve nebo později dožene, a provinění nebudou zapomenuta.

Zdroj: https://cnn.iprima.cz/s-hitlerem-se-taky-nedalo-domluvit-putin-je-to-same-rika-europoslanec-pospisil-190321

4.6 10 hlasy
Hodnocení článku
16 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vachav
vachav
před 1 rokem

Obdivuji pana Davida,že je schopen a ochoten diskutovat s takovou kreaturou a že na to má žaludek. Přiznám se,že já bych s tímto demagogickým blbem vydržel sedět u jednoho stolu tak max.2 minuty. Pak by se mi začal aktivovat dávící reflex a musel bych odejít.

kolokol
kolokol
před 1 rokem

Nekoukám moc na televizní zprávy a debaty. Jen když si chci ověřit jak šlape propaganda. A to si většinou pustím ČT24. Ovšem musím ocenit Primu, neboť paní Wolfová moderovala vyváženě a rozumně. A samozřejmě hlavně oceňuji klidně podávané silné argumenty pana Davida, narozdíl od zjevné a ubohé propagandy pana Pospíšila.

jbskalensky
jbskalensky
před 1 rokem

Pospíšil mi svou rétorikou, a dokonce i svým současným zjevem, připomněl pevně ideologicky ukotveného “bolševika” v tom nejhorším smyslu. Přitom on, ani jeho soukmenovci, nemohou nevědět, že je to jinak a že lžou. Kdyby netolerovali nacionalistické tendence a fašistické projevy, užívání symbolů, hajlování, pochodů s pochodněmí, ještě před Majdanem. Kdyby včas a nekompromisně odsoudili násilnické projevy náckovských… Číst vice »

vera havrankova
vera havrankova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  jbskalensky

Tleskám a podepisuji!

unkas
unkas
před 1 rokem
Odpověď uživateli  jbskalensky

Musím opravit bohužel až příliš rozšířený omyl záměny trockismu a bolševismu : Pospíšil – pevně ideologicky ukotvený trockista ve službách neoliberalismu.

Georg
Georg
před 1 rokem
Odpověď uživateli  unkas

Myslím si, že do těchto současných sporů zatahovat ideologii je naprosto zbytečné, ale i nepodstatné. Nechme řešit filozofické otázky filozofům. Dnes je třeba řešit otázky míru a války, týkající se cen energií, jejich dostupnosti, inflaci. Myslím, že to co je pro nás pracující nyní nejdůležitější, dobře vyjádřily nedávné demonstrace. Za tímto cílem… Číst vice »

Georg
Georg
před 1 rokem

Pana Davida si vážím, myslím si, že bez něj bychom neměli objektivní a čerstvé informace z EU parlamentu. Sledoval jsem rozhovor na Tv Prima s panem Pospíšilem a s panem Davidem. Musím říci , že pan Pospíšil není jen demagog, ale i hlupák. Vysvětlím . Pan Pospíšil, řekl, že musíme porazit RF, škoda , že se… Číst vice »

spartak
spartak
před 1 rokem

Pane doktore ,patříte mezi pár politiků ,kteří vysvětlují špatnou politiku státu .V dnešní době se Vám obdivuji ,protože hnědá mašinerie ničí vše.

vik
vik
před 1 rokem

Demagogie válečných štváčů typu Pospíšila se halí do frází o míru. Nepřipustí skutečnost, že každý následek má své příčiny. A o těch je zakázáno mluvit.

Ludvik
Ludvik
před 1 rokem

Má-li být Putin jako Hitler, tak ho musí podporovat finančně i materiálně britsko-americký kapitál. Informace, kdo koho v současnosti podporuje, určitě zná i pan Pospíšil…

vera havrankova
vera havrankova
před 1 rokem

Pane Dr. Davide, napsal jste to moc hezky a doufám, že se naplní Vaše slova v poslední větě. Vždyť už zůstává rozum stát nad tím, jak nám lžou a poškozují naše občany, ve prospěch EU, USA a Ukrajiny.

Stanislav Sevecek
Stanislav Sevecek
před 1 rokem

demagog prvotřídní Pospíšil.