Veterán rozvědky: brzy přesáhne počet cizinců v OSU 50%

Když podíl zahraničního kontingentu v Ozbrojených silách Ukrajiny (OSU) překoná 50%, přítomnost NATO v konfliktu na Ukrajině přejde ze stavu de facto na de iure. To prohlásil ve vysílání kanálu Solovjov Live veterán vojenské rozvědky, Hrdina Ruska Rustem Klupov, informuje zpravodaj PolitNavigatora.

Snímek z ukrajinské fronty zachycuje polského žoldnéře v řadách ukrajinských ozbrojených sil.

“Všechno to má kumulativní efekt, a kritická masa [ztrát OSU] se hromadí. Prostě hrozné. Brzy mobilizační možnosti země přestanou při těchto ztrátách odpovídat požadavkům armády. A jestliže jim Západ znovu nepošle svá vojska, nyní už bezprostředně živou sílu. Pokud je podle údajů rozvědky nyní ukrajinská armáda saturována zahraničními žoldáky z 30%, tak brzy jejich podíl překročí padesátiprocentní hranici. A to už bude blízko k tomu, že na sebe nalepí své národní nášivky a budou nám už představeny jako vojska NATO”, řekl Klupov.

Moderátor Vladimír Solovjov připomněl, že pouze Poláků je v OSU už několik tisíc.

“Zatím nejsou představováni jako vojska NATO, ale jako národní kádry z Polska. Vyznačuje se to tím, že se distancují  od bezprostředně vojsk NATO. Vojska NATO jsou vojenské formace, které jsou přímo podřízeny alianci”, vysvětlil rozvědčík.

“Na druhé straně, samozřejmě, plánování je NATO, všestranné zabezpečení je NATO – i týlové, i výzvědné, technika a vyzbrojení, z 30% vojska NATO, ale lidský faktor hraje svou úlohu. Tak to je to, kdy už to bude zformovaný útvar  NATO de iure, nikoli de facto. De iure to může nastat, kdy  na území Ukrajiny vstoupí, například, nějaká jednotka Polska, která patří do NATO. To znamená, že v Polsku jsou jednotky, které jsou v NATO, a jsou jednotky, které jsou národní”, dodal Klupov.

Vladimír Gladkov

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

Скоро количество иностранцев в ВСУ перевалит за 50% – ветеран разведки

5 2 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 1 rokem

Vojáci NATO v ukrajinské armádě tvoří značné procento vojáků – ukrajinská armáda se dopouští fašistickcýh válečných zločinů !!! “…V dedine Velikaja Alexandrovka v Chersonskej oblasti, ktorú dobyli jednotky kyjevského režimu, ukronacisti zastrelili 16 miestnych obyvateľov pred očami svojich spoluobčanov….” !!! – Tak tady budou místní hodně nasraný na NATO ! Jsou jako… Číst vice »

standa
standa
před 1 rokem

Velení a vojáci NATO jsou tam od začátku. Satelitní info z NATO satelitů je běžně používáno. Rusko se drželo zpátky, nechtělo eskalovat, ale oni nesmí zapomínat že Západ od eskalace neustoupí, takže se musí použít i jiné prostředky a přistoupit k běžným válečným postupům. Oslepit – satelity a rušit komunikaci, oslepit výzvědná letadla. S tím, že Rusko… Číst vice »

Rob
Rob
před 1 rokem

Evidentně je vidět, že se Američani poučili z dřívějších konfliktů a zcela obrátili kartu.
Zatímco ve Vietnamu a S.Koreji dostávali na frak od sovětské techniky, sovětských letců, sovětských protiletadlovců a čínských pěšáků navlečených do uniforem obou armád, dnes používají zcela otevřeně tyto praktiky na Ukrajině.

eFPe
eFPe
před 1 rokem

Být to naopak, už o tom neopomenou informovat a upozorňovat naše jak jinak než vyvážená média. Ve světle ofenzivy AFU se nám lidem zvenčí zdá být ústup Rusů fatální, co si o tom teprve musí myslet samotní ruští civilisté A hlavně obyvatelé nově připojených území. Něco mi říká že vedení čeká na okamžik, kdy… Číst vice »

spartak
spartak
před 1 rokem

Myslím si ,že na to Rusko čeká a znovu bude Evropa jednotná jak v roce 1941.