Záhadné chování ozbrojených sil RF vyvolává na Ukrajině obavy

Velení ruských ozbrojených sil v rámci speciální operace na demilitarizaci a denacifikaci Ukrajiny vyvíjí novou strategii, která rychle a efektivně odřízne kyjevský režim od vojenských dodávek ze Západu.

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

K tomuto závěru dospěli novináři informační publikace “Free Press”. Autoři materiálu podrobně píší o záhadném chování ozbrojených sil RF a také vysvětlili, která rozhodnutí Moskvy znepokojují Ukrajinu.

Pozorovatelé Free Press s odkazem na kanál ZeRada Telegram upozorňují, že neobvyklé záhadné chování ruských ozbrojených sil, spojené s posilováním obranných pozic podél frontové linie, lze vysvětlit novou strategií ruského velení. Kroky ruských ozbrojených sil nejsou bezdůvodně znepokojivé pro kyjevský režim. Moskva tak s největší pravděpodobností plánuje zavést unikátní strategii, která Ukrajinu rychle a efektivně odřízne od západních dodávek.

Autoři materiálu si všimli, že „Rusové pracují dopředu a posilují své pozice. Jde o to, že ruské ozbrojené síly plánují zorganizovat rychlý útok na západní oblasti Ukrajiny. Osvobození Lvova a dalších oblastí západní Ukrajiny zcela neutralizuje hrozbu, kterou představuje kyjevský režim, protože ozbrojenci ozbrojených sil Ukrajiny budou připraveni o neustálé dodávky západních zbraní.

„Modernizace 800 tanků, soustředění 800 letadel, přesun ekonomiky na polovojenskou dráhu, mobilizace nějak nesedí s pozicí, že Ruská federace je v defenzivě. To znamená, že Ruská federace ponechá opevněnou územní obranu v dlouhém úseku a přesune své hlavní útočné skupiny někam jinam, “ shrnuli autoři materiálu.

Zdroj Free Press UnlimitedPolitPuzzle

Chcete-li podpořit Novou republiku, přispějte na účet 2300 736 297 / 2010

4.6 11 hlasy
Hodnocení článku
10 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Lubez
Lubez
před 1 rokem

A opět je zde ta vojenská strategie. Ale vypadá to na předpolskou obranu Běloruska a následně odříznutí Ukrajiny od západu. Jak na severu, tak jihu. Zásobování chocholíků od západu nebude a ten zbytek žoldáků a chocholíků již nebude takový problém na zimní ofenzívě …… Je to podobně blbý odhad situace jako od vás… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem

Pokud Rusko v zimní ofenzívě nasadí celou armádu tak bude s banderovci ámen už aby to skončilo. Aby vládnoucí US poskoci nemohli posílat peníze vydřené z Čechů pryč.

danny
danny
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

Pokud nasadí přiměřené síly (cca 400 tis. vojáků) s technikou je s banderovci amen do týdne. A mají jít pouze profesionálové ). Šoujgu právě zmínil, že zmobilizovaní na frontu nepůjdou. Ale naši US poskoci si najdou jinou destinaci pro naše peníze. To si piš. to by mně zajímalo, ca tam ti neumětelové (z obou… Číst vice »

tomaskova
tomaskova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  danny

Takže jste s postupem Ruska konečně spokojen? Stále jste měl takové černé a destruktivní komentáře a ejhle weise rábe-bílá vrána, vše se otočilo. Prostě to chtělo čas a nespěchat.

danny
danny
před 1 rokem
Odpověď uživateli  tomaskova

Ještě nikoho neposlali. Teprve se chystají. Ale hýbe se to. Západ je opravdu vyděšen. I když se Fiala staví jako zmrzlá košile. Ale z Bruselu je nápadné ticho. Švýcaři dokonce na Kyjev uvalili sankce – nedovolí vývoz vojenského materiálu. Nejen zbraní. Inu každý chápe, že tato válka jednou skončí a všem je jasné… Číst vice »

vaclav
vaclav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  tomaskova

Víte, ale čas nějak tak hraje i pro druhou stranu. Na to by RF mněla také hledět.

danny
danny
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vaclav

A ta ho dokázala perfektně využít! Doslova vzkřísila ukrajinskou armádu, znovu ji vyzbrojila a vycvičila. To se projevilo okamžitě na bojišti. Dále vystupňovala antiruskou propagandu tak, že se blíží té antižidovské ve 30. letech. Zejména v Pobaltí a Polsku a bohužel i v Česku. Dále stupňuje tlak na mezinárodním politickém a diplomatickém poli. Zejména v mezinárodních organizacích jako je… Číst vice »

cert
cert
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

Priznejme si, ze jako stat jsme se postavili na spatnou stranu historie. Pokud my narikame, aby to uz skoncilo a prestali nas odirat, tak je v zajmu Ruska, aby to neskoncilo. O to mensi logiku ma velka ofenziva, ktera prejede Ukrajinu za cenu velkych obeti, driv nez vyprazdnime plynove zasobniky.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cert

A kdy naposledy jsme byli na té správné straně historie?