Pravda a láska zvítězila! Nad důchodci!

Pravda a láska zvítězila. Nad valorizací důchodů. Ti, co mají při každé možné i nemožné příležitosti plnou hubu demokracie, našich nenahraditelných hodnot, pravdy a lásky k bližnímu, kterého prý nikdy nenechají propadnout na dno, předvedli konečně v sobotu ráno, jak ta jejich pravda a láska, co vítězí nad lží a nenávistí. A jaké že reálně jsou jejich hodnoty – okrást ty, co se nemohou bránit!

To heslo je v tomto případě obráceně! Jejich lži vůči obyvatelstvu a nenávist k důchodcům, umožnily zvítězit jejich lásce ke korytům a osobnímu narcisismu a pocitu nadřazenosti a jediné přípustné pravdě!!!

Ostatně oni ohledně valorizace lhali zcela vědomě – viz status místopředsedkyně poslaneckého klubu ODS, kdy citovala prý důchodce Václava, který je s tou krádeží nejen srozuměn, ale dokonce si ji chválí.

Ukázalo se ovšem, že fotografie důchodce Václava pochází z mezinárodní databanky a s ČR nemá co společného. Ale ta lhářka si dál mele svou – fotka prý neseděla, to je pravda, ale důchodce Václav existuje, napsal jí a ona ho prý chrání před šikanou! Pamatujete ten ohňostroj, když Babiš nejprve tvrdil, že nezná majitele Čapáku, aby se ukázalo, že to jsou jeho děti a on přišel s vysvětlením, že je chtěl chránit před novináři? Fiala se Stanjurou se tehdy mohli pominout z Babišovy prolhanosti! Tentokráte ani necekli! Každá lež dobrá! Vlastně – když lže ODS a Obludárium, tak nikdy nelže! To jen ti druzí!

Zkrátka každý ze současných příjemců starobní, sirotčí, invalidní, vdovské a jakékoli další penze byl hlasovací mašinou Obludária okraden a to doživotně o TISÍC korun měsíčně.

Podle předpokladu. Tihle se nezastaví před ničím. Musí být především na jejich platy, valorizacecírkevníchrestitucí, bláznovskévýmyslygreen dealu, politické neziskovky, atd. atd, ale především, opravdu předevšímnaUkrajince, Zelenského anová letadýlka, flintičky, tančíky, dělíčka, raketky adalšídalšíkhakizelenéhračky. Pro důchodcenení, alepro armádu ano.

Ale to se jen opakuji. A to nechci.

Jenže co napsat jiného? Opozice zkusila obstrukce. Jak slibovala. Nicméně Obludárium, kterému běží čas, protože když 22. března tahle zlodějna nevyjde ve Sbírce zákonů, by měla smůlu a musela by valorizovat podle původního schématu. Což prý podle Stanjury není pro rozpočet problém….

Nebudu to rozpitvávat, přesto, že mi to hlava nebere.

Radši se vrátím lehce k dění ve sněmovně.

Opozice slibovala restituční peklo. Jenže zastupující ukrajinský protektor a Obludárium si to technicky připravili dobře – legislativní nouze, doplněná následně o znásilnění jednacího řádu sněmovny.

Musím uznat, že především Tomio Okamura dělal možné i nemožné, aby sebral Obludáriu tolik času, kolik jen mohl.

Jenže k definitivnímu prolomení obstručních opevnění opozice došlo, když se Patrik Nacher z ANO zřejmě přechodně zbláznil a podal procedurální návrh, který přesně naplňoval představy vládní většiny. Ta se okamžitě chopila šance a jeho návrh bez meškání odhlasovala a bylo v podstatě vymalováno. Zbytek už představovaly jen nutné technikálie.

Chci věřit, že u Nachera se jednalo o dočasné zatmění mozku a nikoliv o nějakou domluvenou šaškárnu například s ODS v zájmu budoucího příštího. Jak okamžitě prohlásil šéf SPD.

Ale sněmovní bitvu už nešlo pro opozici vyhrát. I když to ještě zkusila načtením asi 400 pozměňovacích návrhů s cílem, že se o každém bude hlasovat zvlášť. Což jednak stojí čas a jednak nevylučuje možnost dalšího „nacherovského“ omylu, tentokráte na vládní straně, kdy by třeba někdy z nepozornosti opozice mohla protlačit nikoliv snížení, nýbrž zvýšení valorizací. Pak by Obludárium muselo s opozicí vyjednat kompromis.

Nestalo se. Obludiární hlasovací mašina opět prolomila další level drzosti a omezila na sílu čas a počet vystoupení poslanců v diskusi.

Okamžitě se strhla mela. Zejména když Andrej Babiš dokráčel k řečnickému pultíku, spustil projev a na výzvy k jeho ukončení, po uplynutí pěti minut nereagoval a mluvil dál a jeho poslanci kolem něj utvořili obranný kruh! Který šlo prorazit jedině fyzickým násilím. Na to si vládní většina netroufla. Zatím. On možná proto, že Fiala, Benda, Bartoš a další, o Svetrové Dvousvetrové nemluvě disponují zejména svaly kolem jazyka nikoliv bicepsy. Ale třeba příště sestaví kandidátky i s tímto kritériem. Kdo ví?

Ale zpět k věci – v každém případě Andrej Babiš situaci zajímavě vyhrotil – mikrofon nedám!

Následně došlo k jednání šéfů stran a poslaneckých klubů, jehož výsledek mne překvapil, respektive zaskočil. Bylo dohodnuto, že vládní většina vezme zpět ono zkrácení vystoupení opozičních poslanců a ti za to umožní v sobotu ráno hlasování o vládním návrhu té antidůchodcovské zlodějny!!!

Naprosto jsem nepochopil, proč s něčím takovým opozice souhlasila!!! Co tím získala nebo alespoň sledovala… A pochybuji, že se to někdy dozvím.

Ostatně, stejně počínání opozice hodnotil včera Zeman pro Parlamentní listy:

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Zeman-pro-PL-Toto-muze-vest-k-padu-vlady-Vracime-se-pred-listopad-89-731057

Pane prezidente, koalice nakonec protlačila snížení valorizace důchodů. Podle opozice zvítězila síla, arogance a nekompetence. Jak to vnímáte Vy?

Už jsem říkal po setkání s maďarskou prezidentkou Katalin Novákovou, že stát, který ubírá peníze důchodcům, není dobrý stát. V každém případě to pokládám za chybu vládní politiky a pokládám za chybu opozice, že tomu nezabránila.

Co říkáte na průběh projednávání této věci v Poslanecké sněmovně? Viděl jste páteční boj o pultík a omezování přednostních řečí?

Obstrukce jsou normální nástroj každé opozice. Spíše mě mrzí, že do toho 22. března to opozice nedotáhla, kapitulovala a tím pádem odsoudila důchodce k jisté ztrátě životní úrovně.

Nicméně platí fakta a čísla. Zejména na tomto blogu – Obludárium hravě dokončilo misi a okradení důchodců všech kategorií je perfektní!

Tedy skoro perfektní. Ještě je zapotřebí aby zlodějnu posvětil senát, o čemž nikdo nepochybuje. Tam to projede jak namydlený blesk. Odbočím – už chápete, vy co pro vás volby do senátu nic neznamenají nebo co jste nešli volit v druhém kole, proč byl váš hlas proti kandidátům Obludária důležitý? Ale senát to určitě rychle odmávne.

Pak už zbývá poslední drobnost – aby jej podepsal prezident. Jsem zvědav, jestli tak učiní. Tipnu si – provede to jinak. Využije své pravomoci a zákon vrátí do sněmovny k novému hlasování na většinu alespoň 101. Což se nepochybně stane systémem metaluscu blesku.

Namítáte, že je to špatně, že Pavel se takhle proti Obludáriu hned na začátku svého prezidentování nevymezí? Ano, uznávám, že je to silný argument. A velmi pravděpodobné. Ale já bych si vsadil spíše na to vrácení.

Nikoliv, aby ten zákon smetl. Ale aby se lidovým vrstvám, zejména těm, které hlasovaly PROTI němu připomenul, jak bojuje i tak za jejich zájmy.

Vtip ovšem bude ležet v tom, že nevyužije svůj časový prostor na podepsání či nepodepsání až do krajnosti, což jsou myslím dva týdny, ale že to vrátí velmi rychle. Kdyby totiž tu lhůtu vyčerpal a zákon vrátil v posledním možném okamžiku, nejspíše by došlo k tomu, že by Obludárium utřelo a termín 22.3.2023 NESTIHLO! Ale Pavel to vrátí rychle, takže to hlasování a 101 zafunguje.

Ale on uspokojí všechny. Jeho političtí podporovatelé získají, co potřebují, aby bylo na tu Ukrajinu a to válečné harašení a Pavel se důchodcům, kterým tyhle jemnosti uniknou, předvede jako ten, co se za ně bil až do konce. Ale to víte… no sněmovní většina je sněmovní většina! Co mohl chudák dělat?

A na konec to nejpodstatnější. Kolegové z Trikolory na SV SK byli tentokráte ochotni tohle téma vzít. Odmítl jsem to. Za mne už nebylo o čem zásadním mluvit. A já vše podstatné vyarguemntoval na Kose.

Zásadním faktorem v celé kauze se totiž stane, jak už jste také četli – ÚSTAVNÍ SOUD! Vše s konečnou platností rozhodne Rychetský a sbor jeho ajatolláhů z Brna. A jak asi? Tak to bych také rád věděl!!! Ale svrbění v kostech mi říká, že pro tyhle se stane zásadním argumentem především to, aby neumožnili výhru Babišovi s Okamurou. Že tím pádem budou preferovat vládní „výklad“. Přes vlastní precedenční rozsudky. Kdyby vládl Babiš a Fiala a spol. jako opozice žalovali, se stejnými argumenty jako dnes on a Okamura tuto kauzu, pak bych vsadil klidně roční důchod na to, že by vláda dostala od ÚS těžce přes prsty!

Takhle to vidím. A v dohledné době se dozvíme, jak moc se vlk spletl.

A ještě něco, jestlipak se důchodci z Prahy, Brna, Plzně a dalších velkých měst, neochvějně volící lumpenpravici, Pavly a tak podobně, konečně chytnou za nos, když jsou nyní okradeni o tu tisícovku a začnou to těm, co je okradli vracet? Nebo je neprobere ani tohle?

Ale ono je to jedno – Válek už ohlásil, že zkusí znovu zavést poplatky ve zdravotnictví. Jak jsem předvídal hned po volbách. Třeba až tohle bude budíček. Ale o tom někdy příště…

Autor: Petr Vlk, zdroj Kosa zostra

5 7 hlasy
Hodnocení článku
14 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Georg
Georg
před 1 rokem

Vcelku souhlas s textem článku a zejména s jeho obsahem, že důchodci byli minimálně podvedeni. Malou poznámku k samotnému názvu článku. Myslím že ona pravda a láska zvítězila již dávno a velice brzy po “majetkovém převratu”, parodon po sametové revoluci. Zvítězila, ale směrem k “penězům”.

vaclav
vaclav
před 1 rokem

Prostě povolit opratě pětikolce se nevyplácí. Lépe by bylo srazit té pětihlavé sani všech pět hlav najednou.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem

Tak pokud ODS-TOP09-STAN-Lidovci-Piráti vyhrála i poslední volby (Pavel byl jejich kandidát na prezidenta), mohou si dělat s lidmi, co chtějí. Důchodci jsou bezmocní a navíc pětikoalici ve své většině nevolí, tak je logické, že náklady na válku s Ruskem budou muset nést hlavně oni. Kde má pravicová pětikoalice brát prostředky na válku?

vaclav
vaclav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Plácáš nesmysly, peníze si můžou vypůjčovat – oni to platit nebudou. Jejich posláním je likvidace tohoto státu (snad ještě státu).

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vaclav

Oni si nemohou půjčovat donekonečna, musí být odpovědnými hospodáři. Jinak by popřeli sami sebe. Ty chybějící peníze musí od někoho dostat. A důchodci se nemohou bránit.

spartak
spartak
před 1 rokem

Extrémní pravice ODS a TOP zastává myšlenku ,že stát je špatný hospodář i když minulý režim vybudoval za stejné období solidní hospodářský kolos ,no nic . Pokaždé když se ODS a spol.dostane do vládnutí ,tak používá stát jako nástroj ničivé síly proti vlastním obyvatelům ,proč asi? Zřejmě syndrom roku 1968.

Vendol
Vendol
před 1 rokem

Takže aby bylo na dotování a sponzorování ukrajinských parazitů, kterých je u nás už 600 000, musí se pumpnout a podojit čeští důchodci, chápu to správně ?! A pokud fialoví zkurvysyni tvrdí, že většina důchodců se svým okradením souhlasí, tak lžou naprosto neuvěřitelným způsobem. Naopak ze strany seniorů vůči fialovým zkurvysynům zaznívají názory, které ani… Číst vice »

vachav
vachav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Vendol

Chápete to zcela správně-aby měli 40 miliard na živení té fašistické chamradě,musí okrást české seniory.To pojmenování zkurvysyn je zcela na místě.

vaclav
vaclav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Vendol

to njsou parazité – to jsou naši příští vládci. Stejně tak jako na ukr. zakázali ruštinu, zakáží zde češtinu a slovenštinu. Pokud nepřijde nové osvobození (od našeho lidu ho nečekám), tak skončíme jako součást ukr republiky.

vachav
vachav
před 1 rokem

Žádný jiný živočišný druh,kromě Homo sapiens sapiens nedovolí,aby se vůdcem smečky stal největší idiot!

cablik
cablik
před 1 rokem

Tak to je lžou jako když tiskne a zatím nemůžeme krom demonstrací nic dělat okrádání důchodců je podlé pokud je takový člověk sám tak jen přežívá.

vaclav
vaclav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

Demonstrace jsou na dvě věci. Snad víte jak dopadla demonstrace ve Francii a v Kanadě.

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vaclav

To jim na klidu nepřidá a generální stávka by to vyřešila.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vaclav

Co tedy dělat?