Jacques Guillemin: Zničení NordStreamu Anglosasy nezůstane bez trestu

Nikdo nechce válku mezi NATO a Ruskem, ale jisté je, že Rusové se na ni připravují a mají veškerý arzenál potřebný k vítězství, aniž by museli sáhnout po jaderných zbraních.

Když Pentagon agituje o ruské jaderné hrozbě, dělá to proto, aby lépe zamaskoval dramatické zpoždění NATO v konvenčním vyzbrojování. 

Je třeba také poznamenat, že zatímco Kyjev zapojil téměř 100 % svých sil do války, Moskva si zachovává většinu svého potenciálu v ústraní. Dělá to proto, aby mohla čelit velké eskalaci, tedy válce (stále možné) proti NATO. Bez tohoto rizika by ruská armáda snadno rozdrtila zbytky ukrajinské armády a skoncovala s ní.

Hypersonické střely, podvodní drony Poseidon, ultrarychlá torpéda, to všechno jsou technologické pokroky, které Rusku dávají nepopiratelnou převahu nad NATO.

Za 20 let Putin přestavěl armádu budoucnosti, zatímco Západ odzbrojoval, aby získal mírovou dividendu. Vidíme výsledek této nezodpovědné politiky.

Od pradávna to byly armády, které formovaly svět a psaly Dějiny, ať už to odsuzujeme nebo ne.

Nedávno jsem napsal, že Rusové by mohli u amerického nebo evropského pobřeží rozmístit drony Poseidon, schopné vyvolat cunami, radioaktivní nebo konvenční, v případě vyhlášení války s NATO.  Toho se Američané evidentně obávají.

Na blogu Borise Karpova jsem četl:

„Spojené státy jsou přesvědčeny, že ponorka Belgorod rozmístila u pobřeží USA torpéda Poseidon. Svědčí o tom několik skutečností”. Podrobnosti ve videu.

Sledujte kanál Telegram Borise Karpova:  https://t.me/boriskarpovblog

Tyto drony Poseidon, rychlejší než ponorka a pohybující se v hloubce 1000 m, jsou nedetekovatelné.  Každé pobřežní město může být ohroženo tsunami.

Nad Západem se vznáší i další hrozba. Útok na podvodní infrastrukturu. Zde je NATO opět extrémně zranitelné, jak zdůraznil v blogovém příspěvku Boris Karpov s odkazem na článek v britském tisku, který toto riziko jasně zmiňuje.

„Ruské špionážní lodě hrozí zničením dodávek energie ve Spojeném království“: Britská média hlásí „Kreml se připravuje k odvetě za zničení Nord Streamu“.

Ruské špionážní lodě mapují větrné farmy a klíčové komunikační kabely u britského pobřeží jako součást plánů na sabotáž kritické infrastruktury. Flotila ruských člunů, často maskovaných jako rybářské trawlery nebo výzkumná plavidla, ale s ozbrojenými strážemi, byla spatřena evropskými zpravodajskými agenturami. Tyto čluny provádějí hromadný průzkum poblíž britských pobřežních energetických a komunikačních sítí.

Vyšetřování odhalilo, že možnými cíli by byly internetové kabely, pobřežní větrné farmy a konektory, které vedou elektřinu a plynovody. Jedno plavidlo provádějící podmořský „výzkum“ bylo spatřeno na větrných elektrárnách u východního pobřeží Spojeného království, zatímco další podle zpráv vstoupilo do Moray Firth 10. listopadu loňského roku.

Předseda obranného výboru Dolní sněmovny Tobias Ellwood řekl: “Už prostě nemůžeme bránit naše blízká moře.”

Předpokládá se, že Rusko připravuje plány pro případ války se Západem v plném rozsahu. V kontextu rostoucího napětí s Ruskem, zejména po útoku na plynovod Nord Stream, je věnována zvýšená pozornost bezpečnosti infrastruktury Severního moře. Předpokládá se, že asi 50 ruských lodí-duchů operuje v Severním moři jako součást sabotážního spiknutí.

Je čas, aby se horké hlavy v NATO uklidnily a začaly si uvědomovat, že Putin je v pozici síly a nikdy neustoupí. Biden si myslel, že ekonomicky rozdrtí Rusko během několika týdnů. O 14 měsíců později je celá Evropa v problémech, bez sebemenší šance vyhrát tuto válku.

Ukrajinská protiofenzíva, pokud k ní dojde, bude pro Kyjev katastrofou, protože vzdušná nadvláda Ruska je drtivá. Dost bylo bajek a pohádek. Nikdy nedojde k opětovnému dobytí Krymu a Donbasu.

Již 24. února 2022 Kyjev tuto válku prohrál.

Jaký smysl má prodlužování agónie ukrajinské armády a utrpení lidí?

*

Autor: Jacques Guillemain, zdroj: Riposte Laïque, pro Pokec24 přeložila Janinna

 

 

5 4 hlasy
Hodnocení článku
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 1 rokem

….Ano, vše špatné musí být potrestáno a drzost obzvlášť !

standa
standa
před 1 rokem

Na sesazení USA z trůnu hegemona pracují nejen Číňané a Rusové, ale i další velmi silní “kluci”, kteří přechod od USA k Číně desítky let připravovali !! Jsou skryti, ale vcelku je zjevné, že to jsou zednáři – konkurenční větev, která ví jak připravit podmínky pro vznik a jak to udělat, aby se ty podmínky… Číst vice »

vachav
vachav
před 1 rokem

Nikdo nechce válku mezi NATO a Ruskem? Ale chce! USA (NATO) jí již na území Ukrajiny rozpoutaly.

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

“Je čas, aby se horké hlavy v NATO uklidnily a začaly si uvědomovat…” Ano, je nejvyšší čas. Ale obávám se, že v těch zelených hlavách je nasráno, stejně tak jako u Černochové, o které je zbytečné dále diskutovat.

cablik
cablik
před 1 rokem

Přesně tak však to píšu furt Rusko má o generaci lepší zbraně a jít proti němu do války je vyložená sebevražda navíc nejsou sami. Též je pravda že Kyjev už prohrál.

Praded
Praded
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

Zatím se v historii většinou vedly války pro blaho parazitů. I ten socializmus u nás se nápřed musel vypořádat se starými pořádky aby mohlo začít budování něčeho nového. Zákonitě při návratu starých pořádků, muselo dojít k rozvratu, aby mohly být zavedeny zpět ty staré. Mám pocit, že pokud vůbec zůstane tady Český národ, zažijí dvě… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Praded

Kolego to se právě děje staré pořádky kdy paraziti vysávali celý svět jdou do kopru. Hlavně ať to netrvá dlouho než nás migrace a zelený blábol zničí.