Petr chvalidupa Fiala

Propast mezi propagandistickým obrazem současné vlády a skutečností je zřejmá.

Vladimír Pelc
Vladimír Pelc

Pro zhodnocení činnosti této vlády stačí stručný přehled hospodářské reality: Energetická krize (zaviněná politikou vlády) – vyrábíme levnou elektřinu, kterou vyvážíme, a draho ji prodáváme vlastním občanům; nevídaná dvouciferná inflace (současná vláda na boj s ní rezignovala), návrhy ministerstva financí na resuscitaci státního rozpočtu jsou nekvalifikované, špatné, zaměřené proti většině obyvatelstva (zejm. zvýšení daňového zatížení daní z přidané hodnoty) − směřují ke zhoršení ekonomické situace státu, občanů; okradení důchodců o zákonnou valorizaci jejich důchodů jejím snížením (přitom však zvýšení plateb politikům); skandální je nedostatek nebo dokonce výpadek některých léků z distribuce.

V průzkumu veřejného mínění dostává vláda na frak – většina občanů jí nevěří. Rozzlobení lidé zaplňují náměstí. A P. Fiala, jeho nohsledi, političtí souputníci a propagandisté demagogicky vykřikují, že jde o proruské demonstrace, že není třeba se požadavky na nich vznesenými zabývat.

Průrva mezi skutečností a propagandistickým obrazem současné vlády je propastná. Samozřejmě je vždy je nutné najít správné pachatele problémů. Vláda P. Fialy zná pachatele dva; vnitřního (domácího) a vnějšího (zahraničního). Domácím je Andrej Babiš (a tzv. protisystémová opozice), zahraničním Vladimir V. Putin. Ještě že oba máme. Kdyby nebyli, tak si je tato vláda musí vymyslet. Protože skutečným pachatelem je vláda chvalidupa Fialy.

 

Poznámka: chvalidupa (ostravský slovník) − ten, kdo se naparuje, kdo se rád a přehnaně chválí; „dupa“ = zadek (tedy chválí si vlastní zadek).

Autor: Vladimír Pelc, zdroj: Vaše věc

4.7 6 hlasy
Hodnocení článku
10 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vaclav
vaclav
před 1 rokem

Osobně bych to přejmenoval ne na chválení svých zadků, ale na obranu svých zadků před nakopnutím.Asi je to stejné jako u automatických překladů -UF UF UF.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem

Tato vláda už měla dávno sedět před trestním tribunálem!!! Krádež státního majetku, vlastizrada, okrádání občanů…! Přizvaní svědci, celý národ, před jehož očima se to všechno děje (i když měl už dávno zasáhnout sám!)…

vaclav
vaclav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Ale mněla by se navrátit i ta svoboda tresku smrti za vlastizradu!!!!!!!

vaclav
vaclav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vaclav

Určitě by to bylo spravedlivější , než je jako v Maďarsku věšet na kandelábry.

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vaclav

Takové nápady nevyslovujte nahlas. Trest smrti za vlastizradu bude nepochybně obnoven. Jen je děsivá představa, co bude za vlastizradu považováno.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Anonym

Důvody shora mnou uvedené vám nejsou dostatečným důvodem pro vlastizradu? Přidám de facto předání vlády cizí mocnosti – zvací dopis pro vojska USA! Jistota, že ta naše,,demokracie” je od toho pravého hlídaná a dlouho nám vydrží…

cablik
cablik
před 1 rokem

Lavrov v OSN: Západní menšina nemá právo mluvit jménem celého lidstva. Nacistický režim v Kyjevě nelze považovat za představitele obyvatel Donbasu. Svět na nebezpečné hranici. USA a EU už světu dávno nevládnou
https://protiproud.info/politika/7156-lavrov-v-osn-zapadni-mensina-nema-pravo-mluvit-jmenem-celeho-lidstva-nacisticky-rezim-v-kyjeve-nelze-povazovat-za-predstavitele-obyvatel-donbasu-svet-na-nebezpecne-hranici-usa-a-eu-uz-svetu-davno-nevladnou.htm

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

NA TUTO VLÁDU BUDOU VZPOMÍNAT CELÉ GENERACE, POKUD TO PŘEŽIJÍ
https://pravyprostor.net/na-tuto-vladu-budou-vzpominat-cele-generace-pokud-to-preziji/

13 APOKALYPTICKÝCH PŘEDPOVĚDÍ Z ROKU 1970: ANI JEDNA SE NESPLNILA
https://pravyprostor.net/13-apokalyptickych-predpovedi-z-roku-1970-ani-jedna-se-nesplnila/

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

Opravdu někdo v budoucnu tuto vládu odsoudí? Nemyslím. Je ve vězení Kožený? Není. Je ve vězení Topolánek? Není. Je ve vězení Melčák? Není. Je ve vězení Wolf? Není. Je ve vězení Kalousek? Není. Žádný skutečný zločinec za posledních 33 let neskončil ve vězení.

cablik
cablik
před 1 rokem

Jo to je tak když se slouží cizím zájmům a ti co nebyli u voleb teď dostali čočku že může být daleko hůř uvidíme co bude dál.