Rozhovor o honu na jeho osobu, lžích v médiích a ohrožení akademických svobod s doc. M. Ševčíkem (video 33:26)

Kvůli účasti na protivládních demonstracích čelí ekonom a děkan Národohospodářské fakulty VŠE tlaku rektora Petra Dvořáka na jeho odvolání kvůli údajnému poškozování zájmů VŠE.

Na snímku děkan docent Ing. Miroslav Ševčík namáčknutý 13.3.2023 policií na rampu Národního muzea poté, co u velitele zásahu protestoval proti neadekvátním zásahům policistů proti občanům

Do zpolitizované kauzy se v jednu chvíli zapojila i Česká spořitelna s pohrůžkou odebrání sponzorského daru VŠE, setrvá-li Ševčík ve funkci, což podle Ševčíka může souviset s jeho dlouhodobou kritikou vlivu nikým nevolených globálních institucí na domácí politiku. I přesto, že Ševčík doložil, že se rektor opírá o nepravdivé informace z médií a přesto, že akademický senát fakulty podpořil jeho setrvání ve funkci děkana, snahy rektora o odvolání Ševčíka pokračují. „Hledat zástupné důvody proč mě odvolat, v tuto chvíli neobstojí,“ říká k tomu Ševčík, který je přesvědčený, že rektor chce jeho odvoláním „řešit“ jeho odlišné politické názory na řešení současné ekonomické krize. Jak kauza hrozícího odvolání děkana Ševčíka, která v mnohých lidech vyvolává znepokojivé otázky ohledně stavu svobody projevu v ČR, dopadne, je zatím nejasné. „I když budu odvolán, vnitřně vyhraju, protože jsem bytostně přesvědčen, že pravda je na mé straně,“ komentuje Ševčík s tím, že prosazování akademických svobod by mělo být primárním zájmem i pro rektora a že celá kauza je úplně zbytečná.

3.8 4 hlasy
Hodnocení článku
6 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Ludvik
Ludvik
před 1 rokem

Další vítězství v bitvě o Ševčíka. Nadále zůstává děkanem
Miroslav Ševčík zůstává dál děkanem Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické. Akademický senát jeho odvolání zatím projednávat nebude. Dobrá zpráva pro akademické svobody i svobodu projevu. 

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/dalsi-vitezstvi-v-bitve-o-sevcika-nadale-zustava-dekanem/

Praded
Praded
před 1 rokem

Staré dobré: Republiku si rozvracet nedáme. Máme tady hned další kauzu: Hanácké noviny uvedly rozhovor s Vladimírem Hučínem, ohledně prezidentských voleb a vítězství Pravdy a lásky v zhmotnění f.g. P. Pavla. Uvedl, že je pozván z těchto důvodů na Policii. Tak jsem zvědav, jestli se jim podaří ho zkorumpovat, nebo ho zavřou na 100 let. Je… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem

Ševčík bude najisto vyhozen ze zaměstnání, protože byl vidět na demonstraci, kterou pořádaly kremrole (ti co nemají rádi Zelenskeho a mají rádi Putina). Ševčík už nikde kvůli svým pochybným názorům zaměstnání nenajde, ale naštěstí je v důchodovém věku. Pokud ovšem za svou účast na protistátní demonstraci nepůjde do vězení. Ševčík se dostal… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Co ty dokážeš splácat dohromady, tedy nad tím mi stojí…

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Jádro mého příspěvku je pravdivé.

Ludvik
Ludvik
před 1 rokem

Miroslav Ševčík 1. díl: Zatím nejsem na cestě mezi Ruzyní a Mírovem, ale vi-dím, že lidé mají strach
https://www.youtube.com/watch?v=mrKCollOh7k

Miroslav Ševčík 2. díl: Mé postoje jsou ryze pro-české, hlavní média o mně šíří nepravdivé informace
https://www.youtube.com/watch?v=IfXa6k7jZYs