Rusko oficiálně uznalo, že Sputnik má stejné nežádoucí účinky jako západní vakcíny

převzato

Podle ruské Federální služby pro dohled ve zdravotnictví (Roszdravnadzor) byly vakcíny COVID-19 v loňském roce zodpovědné za většinu podezření na nežádoucí účinky způsobené léčivy v Rusku.

Přibližně 60 % z 61 119 hlášených podezření na nežádoucí účinky v roce 2022 má na svědomí očkování proti Covid-19. Třetina hlášených podezření na poškození související s očkováním byla navíc označena jako „závažná“, zveřejnil Roszdravnadzor ve své zprávě na začátku dubna 2023.

Všechny odkazy na oficiální stránky Roszdravnadzoru jsou ze zahraničí blokovány, ale internetová archivní služba Archive Today zprávu zpřístupnila i neruským uživatelům internetu.

Sputnik V je v Rusku nejpoužívanější vakcínou

Rusko v drtivé většině používá k očkování proti Covid-19 vakcínu Sputnik V. Výroba a distribuce dalších dvou ruských očkovacích látek, EpiVacCorony a CoviVac, byla v první polovině roku 2022 zastavena kvůli nízké poptávce.

Akreditované zdravotnické organizace a odborníci mohou hlásit podezření na nežádoucí účinky do databáze Pharmacovigilance 2.0 společnosti Roszdravnadzor. Informace zaslané do registru však nejsou veřejně přístupné a ruské ministerstvo zdravotnictví zmařilo pokusy zákonodárců získat údaje o bezpečnosti a účinnosti.

Většina nežádoucích účinků není hlášena

Whistlebloweři tvrdí, že naprostá většina komplikací po očkování není v Rusku nikdy zdokumentována – podobně jako ve Spojených státech je do systému VAERS hlášen pouze zlomek případů.

„Ústním příkazem (příkaz, který je vydán telefonicky v rozhovoru, a nikoli na papíře) je lékaři zakázáno zapisovat komplikace po experimentálních vakcínách do chorobopisu nebo zdravotnické dokumentace pacienta,“ uvedl Dr. Denis Ivanov, člen ruské organizace Lékaři za pravdu, v prosinci 2021.

Sputnik V a AstraZeneca jsou téměř totožné

V reakci na nejnovější zprávu Roszdravnadzoru poslankyně moskevské městské dumy Jekatěrina Engalyčeva (KPRF) srovnala Sputnik V s vakcínou společnosti AstraZeneca a zeptala se, zda někdo ponese odpovědnost za „zbytečná úmrtí a postižení“ způsobená Sputnikem:

„Podle mého názoru jsou tyto vedlejší účinky [vakcíny Sputnik] stejné jako u jiných podobných vakcín COVID, zejména té od společnosti AstraZeneca, se kterou je Sputnik téměř totožný, protože je vyrobený na stejném principu, o čemž mluvil sám [ředitel Gamalejského centra Alexander] Gintsburg (jeho slova si můžete poslechnout na konci tohoto videa)!“ uvedla poslankyně na sociální síti Telegram.

Je na čase ukončit očkování Sputnikem, tvrdí ruská poslankyně

„A když dnes státní televize konečně natáčí zprávy o rekordní úmrtnosti v Evropě a USA v důsledku očkování vakcínami společností Pfizer, Moderna a AstraZeneca, mám osobně velkou radost… ale také chápu, proč i naše úmrtnost roste a proč máme demografickou díru přesně rok po zahájení tohoto očkování….“ dodala.

„Jsem velmi ráda, že Roszdravnadzor oficiálně přiznává, že existují vedlejší účinky a nežádoucí reakce i u této vakcíny, která údajně měla být „nejlepší na světě“. [Ale] kdo bude zodpovědný za zbytečná úmrtí, za postižení, za to, že dříve zdraví lidé onemocněli?“ zakončila ve svém příspěvku poslankyně Jekatěrina Engalyčeva a dodala, že je načase, aby ruská vláda zastavila používání „experimentálních roztoků“, které jsou stále „vnucovány“ státním zaměstnancům.

V Rusku začíná kampaň #HowManyMustDie

Začátkem dubna spustily organizace STOPVACZISM, STOPPANIKA a telegramový kanál Anny Rudněvy „Raising Awareness“ kampaň #HowManyMustDie, jejímž cílem je zdokumentovat náhlá úmrtí v Rusku. Skupina získala podporu osobností ruského hnutí za svobodu lékařů.

Dr. Alexander Redko v neděli 23. 4. 2023 napsal, že kampaň #HowManyMustDie jen potvrzuje důvody, proč musí Moskva okamžitě vystoupit z WHO a začít vyšetřovat reakci WHO na pandemii.

2.5 6 hlasy
Hodnocení článku
12 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem

Čtyři 3x na covid očkování naši kamarádi od stolu v hospodě do měsíce umřeli na rakovinu, kterou měli stabilizovanou. Na Pekovou nesahejte! Ta objevila, že do covidu 19 bylo umělé zasahováno. Za to si vytrpěla své. Přeci v takové funkci, jako je ona, nesedí nějaký idiot…

tomaskova
tomaskova
před 1 rokem

V Rusku je stejná vládnoucí svoloč, jakou nás a řídící aparát není schopen vše uhlídat. Jedině likvidace všech těchto škůdců může nastolit v zemi pořádek. A ne jen v Rusku, ale po celém světě, kde jsou u moci chazři.

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  tomaskova

Paní Tomášková, velice vás prosím, nezjednávejte v Rusku pořádek. Nechte to laskavě na nich. Zjevně o té zemi nic nevíte a nepochybně jste tam nikdy nebyla. Srovnávat naší vládu s ruskou je strašlivé nactiutrhání, víme? Náš prezident by měl pracovat pro dvanáct milionů občanů. Primátor Moskvy pro čtrnáct. Samozřejmě tam mají také pátou kolonu… Číst vice »

Praded
Praded
před 1 rokem

Jak říkal v pekle Martin Kabát: Vy nám chcete nahnat strach, ale to se vám nepovede. proto bývám v takovém případě hodně ostražitý. Jakmile MUDr. Peková vysvětlovala, že je virus uměle upravený, neviditelný a dá se jenom vyskenovat, už to pro mně byla ta jitrnice jakou svět ještě nevyděl. U Sputniku mě varovalo jméno… Číst vice »

shoty
shoty
před 1 rokem

AstraZeneca a Sputnik nezasahujú do genómu. Vedľajšie nežiaduce účinky sa neprejavia hoci aj po rokoch v súvislosti s poškodením imunitného systému. Kto ich prežil, bude zrejme v poriadku, čo sa o mrna povedať nedá. Sú to míny v tele.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem

Zvláštní. Sputnik je tedy stejně rizikový jako západní vakcíny. Asi nebyl čas všechny ty “mouchy vychytat”. Několik lékařů (pražských) mi tvrdilo, že západní vakcíny jsou absolutně bezpečné a to pochybování o jejich bezpečnosti pochází od Putina, který se nás snaží zmást. Všichni naši vědci (snad kromě Pekové) tvrdí, že očkování je nutné… Číst vice »

maxim
maxim
před 1 rokem

Nooo .., je potřeba si více pamatovat co se odehrálo v době počátku té covidové epidemie, ať už zdravotní nebo hlouposti … Pamatuji si, že vakcíny Astra -Zeneca v USA měli pro sebe obrovskou zásobu a nechtěli ji rozpustit pro “přátele v Evropě”, a v Evropané se strašilo strašnými jejími následky (krevními sraženinami po aplikaci), aby o ní… Číst vice »

Pavel 1964
Pavel 1964
před 1 rokem

Odvážný článek na NR, kde dodnes není stopy o tom, že by se někdo omluvil za šíření covidových nesmyslů. Kde dodnes publikuje své články Hampl, který lidi, kteří napsali něco podobného jako se tady píše o Rusku, označil v podstatě za vrahy a sprostě je na svém blogu urážel. Prostě na Rusko si troufáte,… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem

DÁNSKO: SOCHA NAHÉHO VOUSATÉHO MUŽE KOJÍCÍHO DÍTĚ BYLA UMÍSTĚNA PŘED BÝVALÝM ŽENSKÝM MUZEEM
https://pravyprostor.net/dansko-socha-naheho-vousateho-muze-kojiciho-dite-byla-umistena-pred-byvalym-zenskym-muzeem/

cablik
cablik
před 1 rokem

Rusko řeklo pravdu a tady už schválili osmou dávku a chtějí aby se lidé dál očkovali zisk je zisk a jestli lidé zemřou je jim šumák.

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

Opak je pravdou. Exitus je vítaný bonus.

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Anonym

Já vím plán západních šílenců.