7730 zabitých: Chce Biden vyhubit ukrajinský lid?

Donbass se stává hřbitovem německých tanků Leopard 2 a Bradley

Jacques Guillemain
Jacques Guillemain

Nápis na ruském transportéru: “Za Doněck”

Dnes, 13. června 2023, Vladimir Putin právě prohlásil:

„Nepřítel neuspěl v žádném ze sektorů. Mají velké ztráty”

Již několik měsíců nás tisk NATO otravuje svými tanky Leopard 2, které mají zvrátit průběh války bezstarostným strkáním do ruské obrany. Další pohádka na udržení války, o které NATO ví, že je již dávno prohraná, ale Biden by ji rád prodloužil až do amerických voleb v roce 2024. Protože pro Washington je vyhlazení ukrajinského lidu náhodilé, pokud mu tato oběť umožní zachránit tábor Demokratické strany dalšího monumentálního vojenského debaklu. Bidenův cynismus nezná mezí.

Eskalace tedy bude pokračovat s dalšími tanky a F-16, které skončí v troskách na bojišti. Hlavní věcí pro Bidena je hrát o čas, i když Kyjev už ve druhé světové válce ztratil více vojáků než Američané. Za cenu 5 miliard dolarů měsíčně Biden nabízí novou americkou válku prolitím pouze ukrajinské krve a se spoluúčastí svých evropských pudlíků. Něco ďábelštějšího už neexistuje.

Valentin Vasilescu, expilot rumunského letectva a znalec ukrajinského konfliktu, nám přináší zajímavý článek o tom, jak Rusové ničí obrněná vozidla NATO. Stejně jako to, co stále fungují staré dobré taktické recepty, až se člověk diví, že se ukrajinští důstojníci propůjčili této hře jednostranného masakru.

https://reseauinternational.net/comment-les-russes-ont-ils-detruit-les-blindes-occidentaux/

Suma sumárum, ukrajinská obrněná vozidla se pouštějí do minového pole, vše v koloně za odminovacím tankem, který nízkou rychlostí otevírá průchod. Rusům pak nezbývá než zahájit hon na Leoparda vypuštěním svých kamikadze dronů a jejich raket naváděných vrtulníky Ka-52 a Mi-28. Jakmile hoří tank, Leopardi a Bradleyové, kteří následují v koloně, vybočí ze „zabezpečeného“ průchodu a skočí na okolní miny. Obrněná kolona, ​​která ztratí 50 % své živé síly, již není ve stavu k boji.

A když se přeživší otočí pomocí stejné chráněné cesty, je to horší.

Protože Rusové používají více raketometů, schopných zaminovat terén až 15 km daleko. Ukrajinské tanky v domnění, že ustupují na chráněnou cestu, se ve skutečnosti ocitly na cestě, kterou tyto MLRS nedávno zaminovaly. Zvu vás, abyste si také přečetli odkaz níže.

https://www.defensehere.com/en/federal-service-for-military-technical-cooperation-showcases-land-systems

Výsledek znamená pro ukrajinskou kolonu ztrátu 70 % svých tanků, aniž by dosáhla první linie ruské obrany. To vysvětluje těžké ztráty v prvních dnech protiofenzívy. Mnoho videí to potvrzuje. Od 4. do 9. června to byl hřbitov pro Leopardy a Bradleyovy a také pro tisíce ukrajinských vojáků.

A i kdyby se Ukrajincům podařilo dosáhnout první linie ruské obrany, neměli by šanci upevnit svou pozici, pro nedostatek letecké podpory. To by byla opět střelba na holuby pro ruské dělostřelectvo a letectvo.

Předkládám vám poslední lidské hodnocení, které poskytl historik Marc Legrand.

Od 4. do 12. června činily ukrajinské ztráty 7730 zabitých. A pravděpodobně další zranění.

Za pondělí 12. června měli Ukrajinci 560 zabitých a 640 zraněných. Děsivá čísla, ale méně než první čtyři dny boje.

https://twitter.com/MarcLegrand_Zav/status/1668295242649305088?t=xdQ9TaniHEELIxGl6wMo-g&s=35

Ruské ministerstvo obrany málo komunikuje o svých vlastních ztrátách. Současný poměr se odhaduje na 1 zabitého ruského vojáka na každých 10 Ukrajinců. Vzhledem k neprůchodnému opevnění postavenému Rusy a jejich drtivé převaze v dělostřelectvu a letectvu je tento poměr naprosto věrohodný.

Putin nedávno řekl, že v obranné pozici je obvyklý poměr obětí 1 zabitý obránce na 3 vyřazené útočníky. A dodal, že při protiofenzívě byly ukrajinské ztráty mnohem vyšší než tento poměr.

Vzhledem k těmto jasným číslům je stále věřit v ukrajinské vítězství záležitostí psychiatrie.

Skutečným problémem je, že Biden, zodpovědný a vinný za 400 000 ukrajinských mrtvých, marně obětovaných, praktikuje bezhlavý spěch tím, že odmítá porážku. Ale toto odmítnutí převzít jeho zločin nemůže trvat věčně.

Za osm dní intenzivních bojů ztratil Kyjev již 15 000 vojáků a zaznamenal velké materiální škody. Kdo může ještě věřit v úspěch této protiofenzívy, která měla Putina rozklepat? Je čas, aby západní tisk řekl pravdu. Jedinou logickou a rozumnou možností zůstává vyjednávání o Putinových podmínkách.

Pokud nechcete vyhladit ukrajinský lid!

***

Autor: Jacques Guillemain, zdroj: https://ripostelaique.com/7730-tues-biden-veut-il-exterminer-le-peuple-ukrainien.html

5 10 hlasy
Hodnocení článku
15 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Georg
Georg
před 10 měsíci

Nevím jak ta nešťastná válka skončí, ale zřejmě autor článku nebude dalece od toho, jaká bude skutečnost. Nejvíce mě mrzí, jak se zabíjejí mezi sebou Slované. Bohužel asi dost značná část Ukrajinců zřejmě podlehla tomu nejbrutálnějšímu nacionalismu, nebojím se říci neo nacismu. Viníci, kteří by měli být postaveni před soudy,… Číst vice »

Georg
Georg
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  Georg

Dle mě Rusko nikdy nikdo neporazí, to se může porazit jen samo, viz Gorbačov, Jelcin. Ještě jedna malá poznámka, kterou jsem v našem “zpravodajství” nezaznamenal. Prezident ČLR Si, prohlásil, že je Čína lživě napadána, že pomáhá RF. Řekl krátkou, ale zásadní větu. Jestli že se ČLR zapojí do pomoci RF, tak… Číst vice »

VlastimilCech
VlastimilCech
před 10 měsíci

Na jedné straně konečně dobré zprávy. Na druhé straně- tolik Slovanské krve! Pracoval jsem s Ukrajinci dlouho před začátkem SVO. Prima lidi! Chytří, pracovití, veselí…prima chlapi. Kdoví jestli některý z nich neleží třeba u Arťomovsku, kdoví, jestli mají všichni ještě pořád všechny ruce a nohy. A taky Rusové, které jsem poznal byli hrozně fajn lidi.… Číst vice »

tomaskova
tomaskova
před 10 měsíci

Bidenův cynismus nezná mezí. Silně pochybuji, že to je z jeho hlavy. Je to jen loutka, neustále padající a dost možná si nepamatující ani své jméno, takže si myslet, že za těmi rozhodnutími stojí on osobně, je podle mého mínění naprostý nesmysl.

Ludvik
Ludvik
před 10 měsíci

Setkání s válečnými zpravodaji13. června 2023, 18:55, Moskevský Kreml
VIDEO, text (lze přeložit do češtiny)

http://kremlin.ru/events/president/news/71391

cablik
cablik
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  Ludvik

Děkuji za odkaz přeložit video mě nešlo ale pod nim je text co se dá přeložit.

cablik
cablik
před 10 měsíci

„V pondělí tam ještě nebyla.“ Vláda potichu zařadila Istanbulskou úmluvu. Víte, co s ní také přijde?
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-V-pondeli-tam-jeste-nebyla-Vlada-potichu-zaradila-Istanbulskou-umluvu-Vite-co-s-ni-take-prijde-737898

Demokraté versus Trump: Špatný horor?
https://zvedavec.news/komentare/2023/06/9671-demokrate-versus-trump-spatny-horor.htm

kutnohorsky
kutnohorsky
před 10 měsíci

Nadšení a optimismus s ukrajinské protiofenzívy nějak vyprchal.Zpravy

kutnohorsky
kutnohorsky
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Zprávy z bojů mizí z předních míst úvodních stránek. U Putina na tiskovce cinkla lžička a on se lekl. To je oč tu běží.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

To už jedině rádyjník – zpravodaj Dorazín slavně vítězí. A s ním dosud se neholící odborníci na válku, kteří vloni absolvovali některou z bulvaristických fakult a mají patent na rozum.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Chybí jim vojna aby alespoň něco málo věděli o válce a tomu, co k tomu patří. Takto jsou to směšní tajtrdlíci akorát pro posměch, jak jsou blbí …

Primak
Primak
před 10 měsíci

“Děkujeme za upozornění, že ten obrázek autora nahoře byl kompletně mimo, to byl paradox, to je jakoby místo Putina jsme tam dali Zelenku.” (redakce)

Není zač, rádo se stalo, rád vypomohu…

cablik
cablik
před 10 měsíci

Co jsem četl tak u Bachmutu prý 70000 banderovců zemřelo a o Bidenovi si nedělám iluze ten nechá všechny Slovany zemřít.

eFPe
eFPe
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Svatá prostoto. Přeci si nemyslíte, že ten senilní stařec o vůbec něčem rozhoduje!! On už snad nemá ani kontrolu nad svými svěrači. Je absolutně příznačné, že tohle můžou udělat prezidentem kdysi prý nejmocnější země světa. I toto je příkladem dekadence a zvrácenosti západních hodnot. A to co vytváří rozhodnutí, jak v případě deep state, nebo… Číst vice »

cablik
cablik
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  eFPe

Kolego já vím kdo za to může a tahá za šňůrky té staré loutky ale oficiálně je president USA .