Co neodpustí Putinovi? Nenechal rozkrást Rusko

Bývalý zpravodajec britské MI6 Alastair Crooke uvedl na kanálu YouTube Judge Napolitano, že Západ ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi nikdy neodpustí, že nedovolil drancovat Rusko.

„Za Jelcinovy éry si Amerika myslela, že Rusko je již v jejích rukou. Kluci z Harvardu tam šli a skoupili a vydrancovali většinu zdrojů. Tak tomu bylo až do roku 1999. A pak přišel Putin a postupně to ukončil. A myslím, že Obama mu to nemohl odpustit,“ řekl bývalý zpravodajský agent.

Západ prý velmi doufal, že „příští Jelcin“ se stane hlavou Ruska a že američtí oligarchové konečně získají  všechny zbývající ruské zdroje. Konečný výsledek zámořskou finanční aristokracii značně zklamal, protože Putin drzé oligarchy „udržel na uzdě“ a vrátil ložiska nerostných surovin, uhlovodíky a i další bohatství Ruska do státního majetku.

Crooke byl významným představitelem britské  MI6, ale také diplomatem Evropské unie. Je hodnocen jako expert na paralelní diplomacii, používání skrytých rozhovorů, když se zhroutily normální kanály.

Na snímku Alistair Crooke

*

Chcete-li podpořit Novou republiku, její web a překlady, její akce, podcasty, natáčení debat a panelových diskuzí, přispějte laskavě na účet 2300 736 297 / 2010.

Děkujeme!

 

4 4 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 10 měsíci

A Lukašenko je ještě větší nepřítel, než Putin, ten nikdy ani nepřipustil žádnou privatizaci v Bělorusku, tam jsou velké podniky pořád státní, a to ho deleguje na arcinepřítele demokracie a lidských práv.

cablik
cablik
před 10 měsíci

A proto furt zkouší Rusko dobít a vydrancovat vyhladit obyvatelstvo Ruska no tak v dnešní době mají smůlu. Za Jelcina měli Rusové na kahánku.

mikkesh
mikkesh
před 10 měsíci

Ano, to je po staletí příčina dobývání Ruska. Zdroje. Všeho! A byli tak blízko. Putin kluky vyhnal. Přes noc se stal gangstnerem, diktátorem, vrahem, Putlerem, likvidátorem všeho lidského …jen je divné, že ho lidé v Rusku mají rádi. Tak mi napadá, zdali bychom se neměli znovu podívat na Stalina. Za toho také dědové… Číst vice »

Anonym
Anonym
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Toto je moje přesvědčení už dlouho. Prostému lidu stačí říci důrazně nějakou informaci skrze sdělovací prostředky a oni tomu věří na věčné časy. (Přeci by to v té televizi neřekli, kdyby to nebyla pravda.)

mikkesh
mikkesh
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  Anonym

No jo, ovládání mysli je promáknutá věc. Tak bych se na lidi, kteří s uživením rodiny toho mají až za vandr a nemají čas shánět a ověřovat informace, tolik nezlobil. Víc mě zaráží, že nepřijde lidem kteří platí daně na armádu, která už se také po světě zúčastňuje kratochvílí, kde tam ukradneme nerosty, onde… Číst vice »