P. C. Roberts: Proč dal Západ jako jeden muž spravedlnosti vale

P. C. Roberts
P. C. Roberts
Pravdivý popis „zločinu“ Juliana Assange

Už více než deset let je Julian Assange na základě falešných obvinění držen buď ve vězení (dříve v domácím arestu na ekvadorské ambasádě v Londýně). Assangeovy problémy začaly, když ho dvě Švédky vzaly k sobě domů a později si mu stěžovaly na to, že nepoužil kondom. Žádaly ho, aby si nechal provést test na AIDS, což Assange poněkud lehkomyslně odmítl, a zmíněné ženy se pak obrátily na policii s dotazem, zda po něm mohou provedení testu vyžadovat úředně. Nu a policisté buď z hlouposti či nadměrné přičinlivosti zareagovali tak, že si na Assange vymysleli obvinění ze znásilnění. Švédská státní zástupkyně pak Assange za tento přečin vyšetřovala, avšak žádné znásilnění nezjistila. „Pokud jde o mě, neexistují žádné důvody k podezření, že se Assange dopustil znásilnění,“  řekla vrchní žalobkyně Eva Finne 21. srpna 2010 a zatykač na Assange z moci úřední stáhla.

Západní mediální děvky však už byly do pikantního sousta zakousnuty natolik, že nebyly ochotny si jej nechat ze zubů vyrvat. Hon na Assange tedy pokračoval i poté, co tento Švédsko opustil a odebral se do Spojeného království. To už ovšem další švédská žalobkyně a zástupkyně hlavního švédského žalobce Eva-Marie Perssonová, podezřelá z toho, že se nechala Washingtonem podplatit, případ proti Assangeovi znovu otevřela. A to pod záminkou, která byla falešná. Žádala, aby byl Assange vydán do Švédska k výslechu. A to i vzdor faktu, že vydání k výslechu se ve Spojeném království neudělují.

Assange a jeho příznivci usoudili, že pokud se Assange dostane zpět na švédskou půdu, předají ho Švédové Američanům. A tak Assange žalobkyni Perssonové odpověděl v tom smyslu, že přece může být vyslechnut i ve Spojeném království.

Což byl okamžik, v němž se prokázalo, že Britové vždy uposlechnou hlas svého washingtonského pána. A tak na žádost Perssonové o vydání Assange k výslechu do Švédska zareagovali tak, že na něj uvalili domácí vězení. Tímto způsobem se Assange v roce 2019 dostal do rukou Britů a žalobkyně Perssonová u vědomí, že její „vyšetřování“ tímto svůj účel splnilo, od dalšího svého stíhání Assange upustila.

A tak zatímco Assange žil nyní v obavách, že zkorumpovaný britský soudní systém hledá cesty, jak obejít zákony vlastní země, aby ho mohl do USA vydat, vypracovávaly americké bezpečnostní služby falešný narativ o tom, jak Assange v minulosti konspiroval s hackery na krádeži amerických bezpečnostních tajemství, a chystaly se předat tento vymyšlený narativ hloupé Velké porotě.

Šlo samozřejmě o pohádku, protože jediné, co Assange učinil, bylo, že zveřejnil dokumenty, které k němu pronikly, což novináři vždy dělali a dělat budou.

Do dění nyní vstoupil ekvadorský prezident Raffael Correa, který Assangeovi udělil poltický azyl, na což tento reagoval tak, že ze svého domácího vězení uprchl na ekvadorské velvyslanectví v Londýně.

Avšak Britové tento azyl odmítli uznat, stejně jako Sověti kdysi odmítli uznat azyl, který USA poskytly maďarskému kardinálu Mindszentymu, jenž byl pak patnáct let, de facto jako vězeň, držen na americké ambasádě v Budapešti.

Další ekvádorský prezident Lenin Moreno, mnohými považován za nepoctivce, pak dle všeobecně panujícího podezření přijal z Washingtonu úplatek, a jak Assangeův azyl, tak i jeho dříve nabyté ekvádorské občanství v roce 2019 zrušil. Assange byl pak Brity z ekvadorské amabasády násilím vyvlečen a už čtyři roky od této události tráví svůj život na samotce ve vězení Belmarsh, zatímco britský soudní systém hledá cesty, které by mu pomohly „legálně“ Assange předat Američanům.

Celý tento příběh podává přesvědčivé svědectví o tom, že ani Spojené státy, ani Spojené království už žádné právní systémy nemají. Mají jen právo, které proměnily ve zbraň. Britové to prokazují, když předstírají, že jednají v souladu se zákonem, přičemž neustále hledají cesty, jak zákon obejít. A USA se legálnosti už vůbec přestaly obtěžovat a všechny novináře, kteří ve svých médiích zveřejnili informace pocházející ze státně-bezpečnostních záznamů označují za špióny.

Před 50 lety se americká ústava ještě respektovala. Zatímco dnes vám nezbývá nic, než jen žasnout nad tím, jak může ještě někdo respektovat zkorumpované americké žalobce, schopné vytvořit něco tak absurdního, jako je kauza Assange, či divit se tomu, jak vůbec mohou tito lidé ještě pokračovat ve svých profesních kariérách.

***

Autor:  vybral a přeložil Lubomír Man, otištěno, zdroj: PCR

3.7 3 hlasy
Hodnocení článku
1 komentář
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 9 měsíci

Pan Assange je vězněn za to že odhalil západní plány na ovládnutí světa a totalitní západní moc si vždy nějaké důvody pro uvěznění najdou.