Fašizace EU jede naplno

Chápu, že Hitler kapitalistickému Západu nevadil do doby, dokud je nenapadl. Ale co je moc, to je moc, viz současné udělení Sacharovovy ceny.

Václav Umlauf
Václav Umlauf
Evropský parlament uvedl v tiskové zprávě z 19. října, že poslanci Evropského parlamentu udělili Sacharovovu cenu za svobodu myšlení za rok 2022 tak zvanému “odvážnému ukrajinskému lidu zastoupenému prezidentem, volenými představiteli a občanskou společností”. Výborně! Ale jakými představiteli? A jsou cenu? Připomeňme, že Sacharovovu cenu za svobodu myšlení uděluje EP každoročně, od roku 1988. Cena má vyznamenat jednotlivce a organizace hájící lidská práva a základní svobody. Je pojmenována po sovětském fyzikovi a politickém disidentovi Andreji Sacharovovi. Viz tento twít stránky EP v angličtině (ZDE) a s tímto textem.Poslanci Evropského parlamentu udělili statečnému ukrajinskému lidu zastoupenému prezidentem, volenými představiteli a občanskou společností Sacharovovu cenu za svobodu myšlení za rok 2022. Tisková zpráva: http://eptwitter.eu/q9pXA teď se podívejte, jakou ilustraci “ukrajinského lidu” zvolil EP na svém prohlášení, viz jejich foto.

Tak, aby bylo jasno. Na obrázku je Olga Maljučenková, což je přítelkyně slavného bijce jménem Frostovik, aneb Nikolaj “Zima” z neofašistického praporu Azov. Originální fotka je tady, vzato v Kyjevě na demonstraci za osvobození pluku Azov v Kyjevě dne 3. května 2022.

A nyní se na tuto vyznamenanou dámu podívejte v reálu, originál na ukrajinském webu (ZDE).

To je prosím Olga Maljučenková se standartou neonacistického pluku Azov a symboly Černého slunce s runou Wolfsangel, což je klasická standarta 2nd SS Panzer Division Das Reich (ZDE).

Andrej Dimitrijevič Sacharov se z toho musí obracet v hrobě. A mně, jako bývalému politickému vězni, je z toho na blití. Viz série článků Balkanizace-Ukrajiny-a-ukrajinizace-EU I-II. Chápu, že Hitler kapitalistickému Západu nevadil do doby, dokud je nenapadl. Ale co je moc, to je moc. Dějiny se obvykle opakují dvakrát: nejdříve jako drama a později jako komedie. To je moudro nějakého Karla Marxe.

Autor: Václav Umlauf, zdroj: e-Republika

 

Fotogalerie Nové republiky k tématu:

Při dobytí fabriky Azovstal v Mariupolu byli zajati i příslušníci dobrovolnického praporu Azov. Při jejich převzetí ruští vojáci kontrolovali fotogalerie zajatců v jejich mobilních telefonech i tetování. Následující galerie je jen malou ukázkou toho, co to ten dobrovolnický batalion Azov vlastně je:

3.3 16 hlasy
Hodnocení článku
12 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 7 měsíci

No, Česko nyní ovládá euroatlantický fašismus !

cablik
cablik
před 7 měsíci

To bylo jasné co představuje celý západ furt to samé dokola po celé dějiny snaha táhnout na východ kořistit a zabíjet obyvatelstvo. USA jdou do kopru tak se to rozjelo na plno otevřený nacismus.

mikkesh
mikkesh
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Když ono to nerostné bohatství Sibiře je pro strýčka Samuela tak přitažlivé. Obvzlášť když už si jeho děd k němu čuchnul. Vykopal ho odtud nějaký Stalin. Nedavno už byl blízko … vyhnal ho Putin. Pochopte ho. Musí to být k uzoufání.

cablik
cablik
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

A největší Ruský blbec byl car co prodal Aljašku za  7 200 000 dolarů představte si těch surovin tam a co by to dělalo s geopolitickou situací.

skeptik
skeptik
před 7 měsíci

Ne že Hitler kapitalistickému Západu nevadil, on ho totiž stvořil! Dohodnout se s každým kromě bolševikůV roce 1938, kdy Němci anektovali Rakousko, britská diplomacie stále počítala s komunisty jako s hlavním agresorem. Politika appeasementu byla založena na přesvědčení, že se lze dohodnout s každým kromě bolševiků, kteří chtějí rozložit celou evropskou civilizaci. Lidé formátu Nevilla… Číst vice »

vachav
vachav
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  skeptik

Tzv.západní demokracie,hlavně hrdý Albion a sladká Francie spol. s USA mají lví podíl na rozpoutání 2WW.Hitler se dal zastavit,jenže byl použit k napadení SSSR.Panický strach ze světového socialismu zvítězil.Výmluvný je také tento citát: “Západní mocnosti dopustily,aby se Německo po Velké válce dostalo do stavu,který vedl ke vzniku nacionálního socialismu”. Karl Jaspers-Otázka viny.

unkas
unkas
před 7 měsíci

fašizace Evropy, a USA, jela naplno už v 30. letech minulého století… Hitler byl jejich služebník proti SSSR, který pak začal kousat ruku svého pána… Fašismus byl a zůstává součástí kapitalismu.

skeptik
skeptik
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  unkas

Existuje dokument o tom, jak k sobě měli šlechta a nacisti blízko: Královská rodina, britská aristokracie a nacisti.

Ludvik
Ludvik
před 7 měsíci

Ukrajina a Moldavsko se stanou protiruským sanitárním kordonem NATO  29/08/2023 – 18:36    Bukurešť zahrnula podporu Moldavsku a Ukrajině do seznamu svých priorit zahraniční politiky. Toto bylo oznámeno dnes, 29. srpna, rumunským prezidentem Klausem Johannisem na setkání s jeho velvyslanci. Zdůraznil, že jeho země bude i nadále skutečným garantem bezpečnosti a prosperity v regionu, takže Černé moře «… Číst vice »

Ludvik
Ludvik
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Ludvik

Johanis zároveň řekl, že rozšíření iniciativy na novou smluvní stranu — Řecko. « V geopolitickém kontextu vytvořeném válkou na Ukrajině se iniciativa stala relevantní a věřím, že by se měla stát ještě důležitější platformou pro posílení regionální a evropské bezpečnosti. Aniž bychom očekávali rozhodnutí, která budou přijata na summitu, můžeme říci, že v blízké… Číst vice »

Ludvik
Ludvik
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Ludvik

Dne 6. září se v Bukurešti koná summit iniciativy, který bude diskutovat o otázkách regionální udržitelnosti a posílení vazeb mezi EU a Ukrajinou.  Připomeňme si, že v roce 2021 moldavský prezidentka Maya Sandu na setkání s polským kolegou Andrzej Duda uvedla, že velmi počítá s další podporou Varšavy při posilování spolupráce v rámci « Východního partnerství ».  « Moldavsko se… Číst vice »

Ludvik
Ludvik
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Ludvik

« Mluvíme o iniciativě Polska, kterou Rumunsko ) aktivně podporuje, na vytváření bloku východoevropských zemí namířených proti Rusku. Jedná se o oživení staré polské myšlenky „ Mezmoří“ a „ sanitárního kordonu “ NATO. — řekl odborník. https://rusnext.ru/news/16933233911117368 A že nám o tom u nás nikdo, napříč politickým spektrem, vůbec nic neřekne ! Opět o nás, bez nás… Číst vice »