Informační demagogie Amnesty International

Přistála mi na obrazovce kompu klasická ukázka informační manipulace. Amnesty international spustila celosvětovou petici za propuštění ruského novináře a blogera Kara-Murzy. Přitom nepravdivě tvrdí, že Kara-Murza byl odsouzen „za kritiku ruského vpádu na Ukrajinu“ k 25 rokům vězení.

Na snímku podporovatel terorizmu Vladimir Kara-Murza při procesu
Ale Kara-Murza nebyl odsouzen „za kritiku ruského vpádu na Ukrajinu“.

Byl odsouzen za vlastizradu a podporu extremistické organizace.

Ta vlastizrada a extremismus spočívaly v tom, že dlouhodobě (mnoho let) aktivně spolupracoval se zahraničními tajnými službami z USA, VB a EU. Připravoval pro západní státy podklady pro uvalení sankcí proti ruskému státu, ruským firmám a ruským občanům (vesměs politikům, vrcholným úředníkům, soudcům ad.).

Navíc se se svojí spoluprací nijak netajil, pořád se fotil například s McCainem, vystupoval na různých akcích v zahraničí, v zahraničních médiích a vytahoval se účastí v sankčním dění proti Rusku. Také vyzýval k násilnému svržení současného vedení Ruska.

Myslel si asi, že je nepostižitelný. Jenže situace nepřátelství Západu a Ruska se v aktuálním konfliktu vyhrotila a ruský stát skončil s tolerancí vysloveně protistátní činnosti některých lidí z páté kolony.

Post Amnesty International s výzvou k podepsání petice, s nepravdivými informacemi.

**

5 5 hlasy
Hodnocení článku
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
kutnohorsky
kutnohorsky
před 9 měsíci

…a zase se v Praze přejmenuje jedno náměstí. No Václavské snad ještě ne. To čeká na Zelenského…

cablik
cablik
před 9 měsíci

Tak to je flastr .jenže on opravdu pracoval s se zahraničními tajnými službami a tady zavírají vlastenecké občany kteří neviděli „Putinovi agenty” ani z ponorky.

mikkesh
mikkesh
před 9 měsíci

Je vidět, že v tý liberální demokracii jsme na tom krapet líp, než v té ruské totalitě. Za kecy za katr jen na pět a půl roku a o tom, že podřízneš presidenta republiky, pokud si vyhlídneš k podříznutí toho správného, můžeš vyřvávat jak chceš.

Jarin G.
Jarin G.
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Klidně můžeš vyzývat i na podřezání děti a žen a klidně se tomu smát jak debil a mluvit o českém národů jako o nevděčných mr.kách a vytahovat se veřejně tím, že máš politické krytí (z ODS & spol.). Samozřejmě, že pak PČR to vyhodnotí tak, že k žádnému porušení zákona nedošlo!!!
Jo, jo. Smějou se nám přímo do ksichtu.