Kriminální jednání brněnské ODS: primátorka Markéta Vaňková sice prý nešňupe ´koks´, ale dělá onačí věci …

Brněnská radnice pod vedením politiků ODS přiklepla 300 čtverečních metrů k bydlení nynější primátorce Brna Markétě Vaňkové. Její příbuzní sehráli roli bílých koní! …

Na snímku: šéf jihomoravské ODS a ministr spravedlnosti Pavel Blažek v roce 2021 slavil, když se jeho někdejší koncipientka Markéta Vaňková znovu stala primátorkou v Brně.

… Policisté pomoci dalších důkazů potvrdili, že prostory v domě v brněnské ulici Hlinky, které přidělilo vedení radnice v čele s ODS a kvůli nimž jsou nyní zmíněné ženy už opět stíhány, měly původně sloužit k vybudování bydlení právě pro primátorku Vaňkovou!
Chtěla si je spojit do jediného bytu o rozloze 300 čtverečních metrů.

Policejnímu orgánu se jeví jako věrohodná verze, že půdní prostory byly původně určeny pro primátorku Markétu Vaňkovou, která měla nájemní smlouvy formálně uzavřeny na svého švagra a jeho družku, kteří sami neměli dostatek finančních prostředků na případnou výstavbu bytů, uvádí detektivové z NCOZ.

Na nájem městských bytů se v Brně vedly dlouhé pořadníky – byla perspektiva, že se bude tento městský majetek časem privatizovat za zlomek tržní ceny, tedy lotrovina kolem prodeje bytů tak typická pro ODS.


Když totiž příbuzní nynější primátorky Vaňkové půdní prostory k přestavbě na bydlení nevyužili, nevrátili je do městského bytového fondu.
Místo toho je od nich podle policie převzali bílí koně skupiny, která se je pokoušela za milionové úplatky „udat“ dále.

A o to, aby městská část na tyto falešné nájemce půdy přepsala, požádali radnici podle policie přímo příbuzní Markéty Vaňkové.
V roce 2014 podali oficiální žádosti o převod na bratra obviněné Janoškové a na jeho přítelkyni.

Zjištění posilují podezření policejního orgánu, že žádosti o převod nájemních práv a povinností k předmětným půdním prostorám vytvořil Tomáš Vaněk společně se svým bratrem Ondřejem Vaňkem.

Policie uvádí, že podle výpovědi obviněného Hubálka na radniční podatelnu listiny odnesla sama Vaňková❗

V říjnu 2022 NCOZ obvinila bývalého vlivného člena brněnské ODS Otakara Bradáče.
Ten v městské části Brno-střed vedl bytovou komisi – a dle policistů i spolupracujících obviněných za úplatky přiděloval lidem městské byty.

„Hlavní skupinu tvoří Pavel Blažek, Robert Kerndl a Otakar Bradáč,” označil v roce 2019 Hubálek nynějšího ministra spravedlnosti z ODS, předsedu jihomoravské buňky strany a někdejšího šéfa bytové komise městské části Brno-střed.

Za součást údajného systému Hubálek označil i primátorku Markétu Vaňkovou (ODS) a jejího náměstka Roberta Kerndla (ODS).

**

Zdroj: Věci zásadní z.s.

3.7 13 hlasy
Hodnocení článku
6 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
shoty
shoty
před 8 měsíci

Sú to všetko tie isté hovädá, ako za čias vedúcej úlohy KSČ. Ak by tá fungovala, všetci by v nej boli zastrčení. Rozdiel je v tom, že vtedy súdruhovia pri válovoch nemohli až tak bohapusto žrať z eráru svojimi svinskými rypákmi, ako je tomu dnes.

danny
danny
před 8 měsíci

ODS má pořád preference 15 %. Naprostí nýmandi Piráti 9 %. Takže ještě není tak zle.

Pavel 1964
Pavel 1964
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  danny

Lidé si zvykli. ODS takto vládne od svého vzniku, hlavně že tu nemají Babiše.

cablik
cablik
před 8 měsíci

Jak to řekl Babiš vy jste mě stvořili zkorumpovaná ODS jsem zvědav jestli z toho policie vyvodí důsledky a nebo se nepostižitelní vysmějí všem Čechům.

Primak
Primak
před 8 měsíci

Takovéto prkotiny jistě nebudou vadit, aby dotyční i nadále mohli vést město k záhubě. Tak jako to vidíme i u našeho Velkého Bratra.

Praded
Praded
před 8 měsíci

Tento systém je prolezlý parazitizmem do morku kosti a jen blázni se radují, že se peníze množí. Celé ČESKO je vedeno Chazary do záhuby a nic to už nedokáže změnit.