Rusové byli obviněni ze strašného zločinu. Nyní je příměří nemožné.

Německá ministryně zahraničí vyprávěla o nemyslitelném: ruští vojáci v Buči prý nastražili nálože do panenek, aby vyhodili do povětří ukrajinské děti. Myslíte, že se jí vysmáli a poslali ji na léčení? Ne, pozorně ji vyslechli. To, co řekla Annalena Baerbock, je nyní důležitou součástí západní propagandy. Říká se tomu dehumanizace. Říká se tomu příprava na totální válku proti Rusku.

Došlo k události, kterou většina ruských médií nechala bez povšimnutí. Německá zamini Baerbock na mítinku v Chemnitz (při tamní návštěvě kyjevského starosty Klička  – to je neuvěřitelné!) prohlásila, že my jsme v ukrajinské Buči zabíjeli děti zaminovanými hračkami. Něco horšího je těžké vymyslet – jde o definitivní ztrátu kontaktu s realitou, nebo hra vabank? Musí přece doložit nějaká fakta! 

Kdepak, západní rusofobní propaganda a propaganda vůbec, pokud mluví o svých nepřátelích, tak fakta vůbec nepotřebuje a považuje je za zbytečná. Čím absurdnější, čím drzejší je ta lež, tím lépe se hodí s hlediska západní propagandy. (tady Perlovi tradičně naprosto mimo skočila do řeči redaktorka, nicméně ocituji)…

Vždyť Němci to dělali!

Ne, Němci to nedělali. Němci dnes ztratili vlastním kulturu a jsou částí anglosaské civilizace a její propagandistické mašinérie. V rámci jejich civilizace funguje už několik století metoda úplného odlidštění protivníka. Jsem vzděláním jakýs-takýs historik a mohu z mnoha případů uvedu dva-tři.

  • První z nich je ze století z války anglo-španělské: Bojovalo se v Karibském moři (korzáři, piráti atd.) a to, co vykládali Angličani o Španělech, to prostřednictvím literatury opakujeme dosud – jak Španělé strašně řádili v obsazených přístavech… Tak to ale nikdy nebylo, a navíc Angličané důsledně připisovali Španělům to, co dělali oni sami – to je jejich modus operandi, jejich způsob vedení války a nejsilnější zbraň.
  • Ještě typičtější a pochopitelný i pro ruské lidi je z počátku 1.světové války, kdy Německo útočí na Belgii a v novinách se objevují informace o tom, že Němci v Belgii obsazují města a věší kazatele na zvonicích. Němci nikdy, a dokonce ani ve 2.světové válce, v Belgii ani ve Francii nic takového nedělali. Oni jistě nebyli andílci, ale nic takového nedělali. Ale tato lež nejenže dokázala tehdy stmelit anglická a francouzská vojska, ale přežila první i druhou světovou válku až do 21.století. Když si zapnete tv seriál „Poirot“, tak se tam v jednom z dílů převypráví přesně to, jak Němci v Belgii pálí lidi v kostelích a věší lidi na zvonice. Uběhlo století a ta lež stále žije. (Této lži ve své době podlehla autorka detektivek a dektektiva Poirota Aghata Cristie -pozn.N.R. -vd-)
  • Dále, v korejské válce, v níž na jedné straně stáli Američané a jejich spojenci kteří bojovali proti Severokorejcům a jejich spojencům. Tak právě tam se objevily pověsti o tom, že severokorejská vojska při ústupu rozhazovala v Soulu a dalších jihokorejských městech zaminované hračky. Tento mýtus rozkvetl nadýchaným květem i později v Afghánistánu ve vztahu k nám (Rusům). A teď se stejná věc proti nám znovu používá…

A co je zajímavé, – není určena pro nás a opakuje se nikoli na Ukrajině ani v Rusku, ale v Německu pro Němce. Smyslem této propagandy je snaha stmelit svoje řady a dokázat jim, že nebojovat proti Rusku nelze. Vyvracet takovou lež je velmi těžké, protože jak vyvrátit, že kdysi bylo v Buči něco zaminováno? Předtím by bylo nutné přivést hromadu svědků, ukázat děti s odpovídajícími úrazy…

Oni důsledně budují linku, v rámci níž Rusové jsou nelidé, a tedy na druhé straně fronty, jsou orkové, trolové, medvědi s balalajkami a bůhvíco ještě… – zkrátka podlidé, s nimiž se nejedná. Oni se tím ale sami zahánějí do pasti, protože na druhé straně současně od těch medvědů s balalajkami požadují uzavření obilné dohody, jindy zase návrat do ní, nebo se zase chtějí domluvit, kam nebudou létat ruské rakety, jindy zase, aby Wagnerovci nevstoupili do Polska… Navíc jim jejich vlastní expertní společenství radí, že je třeba uzavřít na Ukrajině příměří, protože vyhrát se nedá.

Ale podle výsledků bojových operací, poté, co – jak se domnívají – dosáhnou uzavření příměří, chtějí, aby na jejich straně železné opony nezbyl byť jediný člověk, schopný říci o Rusech cokoli dobrého.

A nehrají oni ještě na dalším poli – mám na mysli Afriku nebo třeba Brazílii – jejichž obyvatele rovněž považovali za podlidi, takže využívají stejnou taktiku i vůči nim?

To je pravda. Jeden z hlubokých a jeden z nejdůležitějších základů dnešní západní civilizace je – rasizmus. Oni považují za lidi jen sami sebe a všechny ostatní za podlidi. Oni to zatím nahlas říci nemohou, ale důsledně odlidšťují všechny, kteří nežijí jako oni, a snaží se, aby tito viditelně žili hůř. A navíc, aby stále byla legitimní možnost je likvidovat. To se ve stejné míře týká afrických zemí i Ruska, Číny, Iránu, KLDR i Latinské Ameriky – jakkoli se zdá, že jsou to původem Evropané. Oni odlidšťují všechny kromě sebe samých, distancují se od nás a vyhrazují si právo nás likvidovat v jakýchkoli množstvích. A nutí nás, abychom stále řešili, zda nevedeme s nimi válku likvidační – buď by, nebo oni.

Tak smutná je to historie…

**

Andrej Perla 20230817, zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=gwUKfvNz7ho, přeložil St.Hroch

4.2 10 hlasy
Hodnocení článku
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 8 měsíci

Mno nic za vše špatné mohou Rusové ale historie ukazuje že to tak určitě není. Ruští vojáci osvobodili Osvětim a cestou se museli koukat na zničenou jejich zem a pobité obyvatele. Ale když bojovali v Německu tak nesměli týrat civilisty. Naopak nacistická propaganda nastražila v jedné vesnici mrtvé civilisty a že to udělala Rudá armáda… Číst vice »

Primak
Primak
před 8 měsíci

Saddámovi vojáci přece vyhazovali dětičky z inkubátorů v Kuwajtu, že… https://en.wikipedia.org/wiki/Nayirah_testimony Nayirahy svědectví bylo široce propagováno.Společnost Hill & Knowlton, která slyšení natáčela, rozeslala video zpravodajství společnosti MediaLink, která obsluhovala asi 700 televizních stanic ve Spojených státech. Té noci byly části svědectví vysílány na ABC Nightline a NBC Nightly News a dosáhly odhadovaného publika mezi… Číst vice »

Primak
Primak
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

Svědectví Nayirah bylo falešným svědectvím, které 10. října 1990 poskytla před Výborem pro lidská práva Kongresu Spojených států 15letá dívka, která byla v té době veřejně identifikována svým křestním jménem Nayirah. Svědectví bylo široce propagováno a bylo mnohokrát citováno americkými senátory a prezidentem Georgem H. W. Bushem v jejich zdůvodnění podpory Kuvajtu ve válce v Perském… Číst vice »

spartak
spartak
před 8 měsíci

Politika západu se posouvá na pole fantasmagorie a Česko svou nenávistí ke komunistům a Rusku zdatně sekunduje a tato destruktívní politika přináší zkažené ovoce a kapitalismus se dostává do další fáze. To bylo humbuku jak socialismus prohrál ,tak teď je na řadě vychvalovaná západní demokracie.