Úpadek Německa na příkladu Annaleny Baerbockové

Blběny v politice jsou mé oblíbené téma. A bohužel nehrozí, že bych neměla dost námětů. Naše domácí blběny známe dobře. Jen více žen v politice! Děkuju, nechci, říkám jako žena. V současném systému nemá normální vzdělaná žena jakoukoli šanci dostat se do politiky, kterou až na výjimky vedou gama- až omega „samci“. Ti nepřipustí, aby se na ně ženská podívala se zvednutým obočím a řekla: „Hele, hoši, tohle myslíte fakt vážně?“ Tudíž mezi političkami převládají dva typy – hezká blbka a ošklivá blbka.

Jana Kunšteková
Jana Kunšteková

Annalena Baerbocková, spolková ministryně zahraničí za německé Zelené, nasadila laťku hodně vysoko. Nejenže zná země, vzdálené od ukrajinské války statisíce kilometrů, nejenže tvrdí, že v 19. století se bojovalo tanky, kdežto dnes prý vedeme hybridní války, ale také chce, aby Putin udělal obrat o 360 stupňů a ukončil válku. Tím její „vejšplechty“ zdaleka nekončí, ale všechny si je už nepamatuju. Navíc rozmanitě klopýtá v angličtině, přestože údajně v Anglii studovala. Svůj životopis na Wikipedii si upravovala asi 40x. Její kniha o budoucím Zeleném ráji byla jasně označena jako sbírka plagiátů.

Je častým terčem posměchu i německých intelektuálů. Gert Ewen Ungar, píšící pro různé alternativní weby, věnoval svou stať nedávné cestě Annaleny Baerbockové takřka kolem světa, jen kdyby německé vládní letadlo Konrad-Adenauer byl v trochu lepší kondici. Ungar píše:

„Cesta německé ministryně zahraničí do Austrálie v polovině tohoto měsíce musela být po dvou poruchách vládního letadla zrušena. Poselství spojené s tímto zrušením je to nejupřímnější, co Baerbocková do světa zatím vyslala: ´Německo už nemůže nic dotáhnout do konce.´”

Německá ministryně zahraničí Annalena Baerbocková (Bündnis 90/Zelení) měla velké cestovní plány. „Austrálie, Nový Zéland, Fidži: Ministryně zahraničí Baerbocková cestuje do budoucího regionu Indo-Pacifik,“ oznámilo spolkové ministerstvo zahraničí na svém webu. Ministryně zahraničí uvízla v Abú Dhabí. A to hned dvakrát. Baerbockové inaugurační návštěva Sydney byla nakonec zrušena kvůli technickým potížím.

Je to asi jeden z jejích nejupřímnějších vzkazů světu, ve kterém Baerbocková otevřeně poukazuje na skutečný stav Německa. Řada německých politiků před ní už byla také donucena k této nové, nedobrovolné německé poctivosti. Německá neschopnost se ale zatím světu neprokázala tak jasně jako při Baerbockové cestě. Vládní letoun musel během jediné noci hned dvakrát nouzově přistát v Abú Dhabí. Nebylo to zdaleka první nouzové přistání německých politiků.

Už v květnu musela Baerbocková zůstat v Dauhá o den déle, než bylo plánováno, kvůli defektu. Její předchůdce v úřadu Heiko Maas byl technických závad ušetřen stejně málo jako bývalá kancléřka Angela Merkelová, která musela v roce 2018 letět na summit G20 v Buenos Aires pravidelným dopravním letadlem. Už tehdy to Konrad-Adenauer vzdal – přesně to letadlo, jehož zaseknuté přistávací klapky se nyní postaraly o to, že Annalena Baerbock nepotěšila Austrálii návštěvou a musela se obejít bez krásných PR fotografií.

I její australský protějšek Penelope Wongová by si na Baerbockovou vzala trochu času, zjistilo ministerstvo zahraničí, což rozhodně není samozřejmost. I když německá média obvykle oslavují Baerbockové návštěvy, její skutečné zahraničněpolitické úspěchy jsou přinejlepším skromné. Každopádně při návštěvě Brazílie neměl její protějšek na Baerbockovou čas, neproběhla ani společná tisková konference.

Obecně platí, že dveře se před nosem německé ministryně zahraničí přibouchávají stále častěji. Existují pro to dobré důvody, protože Baerbockové program zahraniční politiky je stejně jednoduchý jako ona. Chce dodávat zbraně do válečné zóny. Chce trestní soud, u kterého mohou být souzeni pouze ruští politici, a především ruský prezident Putin. Chce, aby všechny země světa přijaly pohled Západu a Německa na ukrajinský konflikt v jeho zkratkovité podobě. Chce proto také od všech zemí, aby podporovaly a uplatňovaly režim západních sankcí i proti vlastním zájmům. A pak chce něco s feminismem, změnou klimatu a LGBT.

Baerbocková je špatný vtip zahraniční politiky. Nemůžete ji brát vážně, pokud nejste součástí dobře placené klaky německých mainstreamových médií, která profesionálně tleskají nesmyslům, jimiž Baerbocková kazí reputaci Německa v zahraničí.

Není tedy až tak velký problém, že se Baerbocková nedostala do Austrálie. Pravděpodobně to dokonce odvrátilo další škody pro Německo. Nelze vyloučit, že by omylem vyhlásila válku Číně, jako to udělala již dříve ohledně Ruska.

Protože nějaké to štvaní směrem k Číně bylo samozřejmě také na programu ministryně zahraničí. Pro Baerbockovou bylo důležité mluvit také o situaci v Indo-Pacifiku. Předem víme, co by řekla: Čína je systémový rival a Západ musí vykázat tuto zemi na její místo, uvalit sankce a podporovat Tchaj-wan v jeho boji za demokracii a svobodu. Německá ministryně zahraničí chová podobnou nenávist k Číně, řízenou podobnou iracionalitou jako v případě Ruska. V zájmu Německa však by však ministryně zahraničí neměla být poháněna ani nenávistí ani iracionalitou.

A samozřejmě je také dobře, že ministryně zahraničí informuje svět o stavu Německa sice nedobrovolně, ale pro svět o to upřímněji a srozumitelněji. Dala světu jasně najevo, že z veškeré spolupráce, která byla oznámena, z veškeré technické spolupráce a transferu technologií nic nebude, protože není co transferovat. Německo v současnosti není ve stavu, ve kterém by zvládlo velké projekty. Nemá co nabídnout. Z bodu A do bodu B spolehlivě nepřepraví ani vlastní politiky.“

**

3.5 13 hlasy
Hodnocení článku
10 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 8 měsíci

NEZLOMNÝ BOJOVNÍK „KAMIKADZE“ TRUMP DEMOLUJE NADĚJE DEMOKRATŮ, ŽE HO JEJICH JUSTICE ZLOMÍ A NEBUDE NOMINOVÁN PREZIDENTSKÝM KANDIDÁTEM
https://pravyprostor.net/?p=164901

ZA PRÁCI V RUSKU TREST AŽ 25 LET, PŘEDSTAVOVAL BY SI HAŠEK
https://pravyprostor.net/?p=164940

V PLZNI BYLY ZBITY DVĚ UKRAJINKY. PODLE VLÁDNÍCH POLITIKŮ ZA TO MOHOU DESINFORMACE A PÁTÁ KOLONA
https://pravyprostor.net/?p=164979

Naposledy upraveno před 8 měsíci uživatelem cablik
cablik
cablik
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Jak chytrá města zavřou lidstvo do koncentračních táborů pod širým nebem

https://zvedavec.news/komentare/2023/08/9751-jak-chytra-mesta-zavrou-lidstvo-do-koncentracnich-taboru-pod-sirym-nebem.htm

mikkesh
mikkesh
před 8 měsíci

Ano, Annalénka se americké ambasádě v Německu mimořádně povedla. Vypadá to, že si sexem nepřivydělávala jen na pobyt při studiích, ale aby se svou inteligencí vůbec prolezla, cálovala svým tělíčkem (byla opravdu krásná) i zápočty. Ale je to věc Helmuta, né naše. U našich děvčat jen doufám, že nám Česká televize po ztrátách bardů zábavy,… Číst vice »

cablik
cablik
před 8 měsíci

To je také fanatická nána oni ti liberálové jsou všichni takoví je jak naše Pekarová ta je též hlupačka.

Primak
Primak
před 8 měsíci

A když tedy nemohla do Austrálie, tak nám před dvěma dny řekla, že ruské zaminování Ukrajiny je tak rozsáhlé jako území dřívějšího Západního Německa. Což tedy by dalo půlku celé Ukrajiny včetně těch území, co už s Ukrajinou nechtěj nic mít.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 8 měsíci

Najde odvahu nějaký publicista, spisovatel či redaktor a sepíše řízné dílko na téma “ženy v české politice”? Může začít vyděšenou Němcovou, Kateřinou Peek, pěnicí Parkanovou. Připojit můžeme Černochovou, Maki Peki, Langšádlovou, skoroprezidentku Danuši… A kdyby mu nechyběly invence, může připomenout polozapomenutou Buzkovou, Kateřinu Kočí (veverku, co chtěla svého času ojet veškeré mužské osazenstvo tehdejší… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Jak jen jsem mohl zapomenout na naši skvělou EUjourovou!!!! Věruš, promiň!

SunTzu
SunTzu
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Nezapomínat na zpolitizované a propagandistické média, kde je hodně presstitutek,
jak ve “veřejných” tak soukromých – Bakala, Seznam, Foreum24!!

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  SunTzu

Tam odsud hořet nebude. Věrní strážci jakéhokoliv režimu, který jim dobře nasype do krmítka a zajistí hvězdnou kariéru “mluvící hlavy” z ČRo nebo “držáku mikrofonů” v ČT, Nově, CNN Prima News… Nebo postavení “rozkydávače/ky maistreamové mrvy” v různých tiskovinách, e-novinách, potažmo cemperovsko – kartouskou kariéru elfa, práskače, udavače, svazáckého aktivisty, před nimiž pamětníci ČSM… Číst vice »

Naposledy upraveno před 8 měsíci uživatelem Haskuv Duch
vaclav
vaclav
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Zapomněl jste na au au Biomasu