Varováni jsme dostatečně…

Jen velmi málo katastrof se stane bez varování… Málokdy přijde něco úplně z ničeho nic. Tu a tam nějaké zemětřesení nebo nečekaná povodeň… tu a tam bouchne sopka, přijde tsunami, či tak něco. Sem tam začne někde hořet. Ale většinou je to tak, že si nejprve dlouho o katastrofu koledujeme, než se doopravdy stane.

Daniel Sterzik-Vidlák
Daniel Sterzik-Vidlák

Na snímku z ruského dronu hořící technika NATO v minových polích před první ruskou linií zákopů (záporožská část frontu)

Několik let předtím, než Titanic narazil na ledovec a šel ke dnu, vyšla kniha o zkáze fiktivní lodi Titan, která také narazila na ledovec. Její autor popsal budoucí katastrofu Titaniku tak trefně, že o tom dodnes spekulují různí věštci a ezoterici. Výchozí úvaha ovšem byla jednoduchá – všechny pasažérské lodě tehdy pluly plnou parou tou optimální trasou, protože když máte na palubě tři tisíce lidí, tak je sakra rozdíl, když jim musíte dát o tři jídla víc a spálíte další stovky tun uhlí. Kapitáni nesnižovali rychlost a nějaký ledovec na tom nemohl nic změnit. Všeobecně se to vědělo, ale nikdo to neřešil. Byla jen otázka času, než se nějaká loď s ledovcem srazí… Černý Petr zůstal Titaniku a dodnes se kolem toho píše, mluví, filmuje… ba dokonce vznikají i dodatečné katastrofy milionářů, co si myslí, že jim je moře po kolena.

Proč to všechno píšu…

Včera se na Seznamu objevil článek o tom, že Ukrajinská ofenzíva fakt nejde, že Ukrajinci fakt ztratili v prvních dnech asi dvacet procent dodané západní techniky a spousty životů. Samozřejmě to tam zakudrlinkovali, že to nevadí, všechno je v pořádku, Ukrajinci budou dále postupovat pomalu, ale to není žádný problém. Když jsme to stejné říkali před měsícem, tak jsme byli kolaboranti a všechno to byla lež.

Mimochodem… ta debilita režimních intervjuků a vojenských analytiků už dosahuje nebes. Píší o tom, že Ukrajinci budou postupovat pomalu, že to jim jde a nakonec ruskou obranou projdou. Ani slovo o tom, že Rusové mají pořád spoustu času připravovat další obranu. Ukrajinci se za dva měsíce horko těžko probojovali k první linii ruské obrany. Za ní jsou ještě dvě další. (Podle map to tedy vypadá, že i k první obranné linii mají Ukrajinci ještě daleko) Jako Rusové nic nedělají? Koukají se, jak to Ukrajincům jde a čekají? Já myslím, že pěkně pokládají další miny a dělají další protitankové příkopy, chystají zaminované zákopy a než se Ukrajinci probijí přes první linii obrany, budou mít Rusové nachystané dvě další…

Aha, já zapomněl… Rusům určitě už došly kromě raket jídla a munice, i miny.

Ruské kanály sítě Telegram jsou plné záběrů spálené ukrajinské techniky a ukořistných “zázračných zbraní” Západu

Asi to dělá ten úplněk, ale stejně tak se včera ukázalo, že se nikomu moc nechce do války v Nigeru. Evropa si odtamtud evakuuje svoje lidi a původní výhružky se docela zmírnily a všichni o překot ujišťují, že žádnou invazi nechystají. Dokonce to i správně zdůvodnili… kdyby tam vlítli, tak by to vypadalo jako nová kolonizace a místní by je rozhodně nezačali milovat. Včera jsem napsal, že i chudičký Niger si začíná troufat a přestává se bát, že by jim Západ mohl zasolit. (Včera nové nigerské vojensko-vládní vedení oznámilo, že zastavuje veškerý vývoz uranu a zlata  do Francie – pozn.red.N.R.)

V Senegalu probíhají nepokoje, pálí se tam francouzské vlajky… Česká televize mlčí, ale my to stejně všichni víme, protože není zapotřebí televizního štábu, stačí mobil a fejsbůk.

Joe Biden prý bude zbraně pro Ukrajinu nově dodávat Taiwanu… Koneckonců ve Vilniusu řekli jasně, kde má Zelenský svoje místo.

Varšava se začíná hádat s Kyjevem… Putin hezky diplomaticky řekl, že kdyby si Poláci chtěli něco na Ukrajině zabrat, tak to Rusovi nebude vadit.

Akcie ruské Sberbank trhají rekordy… USA naopak přišly o špičkové ratingové hodnocení.

Majnstrým píše o tom, že elektromobilitě se nějak nedaří. Volkswagen by prý mohl dopadnout podobně jako Nokia. Používají stejná slova, jako dezoláti před rokem. Ale to byl každý varovný hlas ještě jasným zrádcem placeným Moskvou.

Průmyslová výroba je v hlubokém útlumu… Opět to píší pravdomluvní intervjuci.

Náš prezident si dosazuje spřátelené oligarchy… a na ústavní soud má přijít pachatel justičního zločinu. Dokonce i našemu Taiwanci Zastrčilovi je to žinantní. Když jsme před volbami upozorňovali, že Petr Pavel nebude úplně to pravé ořechové, tak nás všechny platil Agrofert a byl to jasný důkaz ruské hybridní války.

Brněnská primátorka jede na kokainu, Matěj Holan to považuje za normální… Ale nám říkají, že jsme dezoláti.

Všechny statistické ukazatele říkají, že Česká republika je z celé EU asi v největším průseru.

Když jedete autem a rozsvítí se žluté a červené kontrolky, tak je velmi rozumné zastavit, bez ohledu na to, že spěcháme. Protože pokud budeme tyto kontrolky ignorovat, nejspíš nedojedeme vůbec a špatně to dopadne. Já už fakt nevím, co všechno se ještě musí stát, jaké kontrolky se ještě musejí rozsvítit, aby to varování bylo dostatečné.

Vládo, Evropo! Zastavte! Takhle nějak vypadají poslední varování. Svým způsobem nás Pánbůh má hodně rád. Od loňského léta posílá jedno upozornění za druhým. Copak nevidíte, že i vy sami už mluvíte jak dezoláti, jen máte pár týdnů zpoždění? Chováte se jako kapitán Smith, který podle vzoru všech svých kolegů pluje plnou parou mezi ledovce. Riziko nárazu je enormní. Zastavte!

Zrušte všechny ty grýndýlové nesmysly, zrušte všechny emisní normy Euro 7, zrušte emisní povolenky, přestaňte se pokoušet vyhrát nad Východem, kterému jste ve své neskonalé debilitě nejdřív odevzdali továrny. Jednejte o míru. Braňte to, co ještě není rozmlácené – třeba vlastní hranice a vlastní zemi. Vykašlete se na henty evropské hodnoty… žádné společné řešení neexistuje, jen budeme využiti. Nebo chcete, aby z pár měsíců i na Seznamu napsali, že nás naši spojenci vycucli a nechali na holičkách? Chtěli jste s Ukrajinou vyhrát, ale pokud nezačnete jednat, tak s Ukrajinou prohrajete. Také pak podobně jako Fírer zatratíte národ, že vás není hoden?

Zastavte, dokud to ještě má smysl. Zachráníte tím hodně životů, hodně majetku i hodně peněz. Já vím, oni by se na vás vaši šéfové zlobili… ale pokud se potopíme, tak vám to stejně nepomůže. Varování máte dost a stále častěji přicházejí i od vašich lidí. Jednoho dne už nebude před čím varovat a prostě se to stane. Nikdo vám pak nepomůže, stejně jako nikdo nedokáže pomoci sesazenému prezidentovi Nigeru… Západu se hodně zkrátila paže.

Teď ještě můžete vyjednávat a něco uhrát. Ale jestli to takhle půjde dál, zakrátko už budete jen spouštět čluny. Ještě můžeme většinu toho, co zbylo, zachránit. Ještě nám může zůstat většina z toho, co máme. Až v plné rychlosti narazíme na realitu, bude už pozdě a většina toho, co nás teď drží nad vodou, půjde ke dnu. Lepší Titanic, který stojí, než vratké záchranné čluny, které nestačí pro všechny.

Zatím je to ještě jen varování. Nechtějte, aby se to doopravdy stalo.

**

Autor: Daniel Sterzik – Vidlák, zdroj: Litterate

5 4 hlasy
Hodnocení článku
12 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
tomaskova
tomaskova
před 8 měsíci

Podle zákona setrvačnosti, zastavit jen tak lehce nejde.

mikkesh
mikkesh
před 8 měsíci

Moc hezky napsáno. Má to ovšem jednu podstatnou chybu. Je to psané prizmatem chytrého, zkušeného, empatického člověka. Jedna z posledních vět je toho dokladem. S apelem na vládu – “Teď ještě můžete vyjednávat a něco uhrát”. Pane Sterziku, vážím si Vás, ale jste opravdu přesvědčen, že tito lidé mohou vyjednávat, a dokonce i něco uhrát… Číst vice »

cablik
cablik
před 8 měsíci

JE KONEC LIDSKÉ CIVILIZACE OPRAVDU NEZBYTNÝ?
Evropský časopis hlásí, že 13 národů už souhlasilo, že zruší zemědělství. Co budou jíst, to neříkají. Tyto státy jsou: Spojené státy, Argentina, Australie, Brazilie, Burkina Faso, Čile, Česká republika, Ecuador, Německo, Panama, Peru a Španělsko.

https://pravyprostor.net/?p=164027

Prodost
Prodost
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Oni to neřekli tyto vyjmenované státy. Oni to řekli jen jejich dosazení zkorumpovaní oslíci, kteří si ve svém domnělém majestátu myslí, že jsou “váženými státníky”. Stačí si každého důkladně prohlédnout, mají tu idiocii vepsanou ve výrazu, který ušlechtilý člověk nenapodobí.

tomaskova
tomaskova
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Nejhorší smrt je prý z vyděšení. Tak přestaňte tyto články hltat a bude vám lehčeji na duši.

cablik
cablik
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  tomaskova

Jasně nevěřící Tomášková ale všechno to svinstvo co píší v těch článcích se děje. A je třeba aby to vědělo co nejvíce lidí nevím proč jsem chodíte když články jsou špatné.

Anonym
Anonym
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Samozřejmě, situace je víc než vážná. Kdyby to tak nebylo, tak si tu můžeme diskutovat třeba o knize Kája Mařík.

cablik
cablik
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Druhý muž Bidenovy vlády: Jaderná válka? Změna klimatu? Prý to vyjde nastejno. S USA to jen máme rychlejší. Kam se hrabe atomovka na globální oteplování! Zlikvidujte zemědělství! A když se přidá humanitární apokalypsa…
https://protiproud.info/politika/7352-druhy-muz-bidenovi-vlady-jaderna-valka-zmena-klimatu-pry-to-vyjde-nastejno-s-usa-to-jen-mame-rychlejsi-kam-se-hrabe-atomovka-na-globalni-oteplovani-zlikvidujte-zemedelstvi-a-kdyz-se-prida-humanitarni-apokalypsa.htm

spartak
spartak
před 8 měsíci

Jsem skutečně rád ,že je v ČR vlastenecké podhoubí ,ale jak vidím v mojí rodině ,tak kdysi svazáci a dnes západní řiťolezci ,kteří oslavu svého dítka mají v kulisách angloamerických a tím upravují naplánovanou cestu další generaci. Západní peníze a zboží zdegenerovali podstatnou část naši vlasti a to narozené od roku 1973.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 8 měsíci

Slávia Praha nabídla hřiště ukrajinskému národnímu týmu na sehraní mezinárodního zápasu zdarma! Nevadilo by mi to. Ale v kontextu s tím, že slávisté před tím nepůjčili hřiště sousední Bohemece na sehraní evropského poháru mi to vadí šíííleně!!! Prý zdarma, Slávisté si účtují za zápas 2 miliony Kč. Ať nekecaji! On to někdo… Číst vice »

Anonym
Anonym
před 8 měsíci

Ale pane Vidláku, ten průser je přece cílem! Pro celou EU! My jsme teď ti nejlepší v čele peletonu. Čím hůř, tím líp! Vždyť oni se s tím vůbec netají! ONI – majitelé zeměkoule… vlastníci 94 % světového bohatství, kteří by se vešli do jednoho rychlíku. Tak ti nám vzkazují např. ústy Klause Schwaba:… Číst vice »

cablik
cablik
před 8 měsíci

Konečně se to hroutí po celém světě ale nevěřím že to v dnešní době oni zastaví jsou to šílení fanatici naprosto odtržení od reality. Možná až vyhraje v USA volby Trump tak se budou dít pozitivní události.