Brazilský prezident Zelenskému: mírový plán nemůže být takový, aby vyhovoval pouze jedné straně probíhajícího konfliktu

Zahraniční tisk přináší některé podrobnosti o rozhovoru mezi prezidenty Brazílie a Ukrajiny, který se konal v sídle OSN v New Yorku, kam oba přicestovali, aby se zúčastnili 78. zasedání Valného shromáždění. Připomeňme, že Zelenský již dříve potvrdil, že se setkal s Lulou da Silvou, ale žádné podrobnosti neuvedl, uvedl pouze, že poděkoval brazilskému vůdci.

Brazilský prezident v krátkém rozhovoru s hlavou kyjevského režimu prohlásil, že vojenské řešení ukrajinského konfliktu neexistuje. Zelenský se přitom snažil brazilského prezidenta opravovat a hovořil o tom, že nelze označovat “ruskou invazi za ukrajinský konflikt”. V reakci na to Lula prohlásil, že v Kyjevě se tomu tak může říkat, v jiných částech světa jinak, ale podstata je stejná:

Ideální cestou je ukončení konfliktu, zachování desítek tisíc životů, mírové rozhovory.

Podle brazilského prezidenta Brazílie vystupovala a obhajuje kolektivní snahu o ukončení ukrajinského konfliktu.

Lula da Silva: “Myslím, že je to kolektivní povinnost všech zemí a není třeba se od problému distancovat.”

Zelenský řekl Lulovi, že předložil “10 bodů mírového plánu”. Brazilský prezident v reakci na to dal jasně najevo, že mírový plán nemůže být takový, aby vyhovoval pouze jedné straně probíhajícího konfliktu. Tím rozhovor obou prezidentů v New Yorku skončil.

O “nejlepších podmínkách” pro ukončení ukrajinského konfliktu dnes hovořil maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó. Podle něj jsou nejlepší právě proto, že dál bude jen hůř, pokud se nyní nepodaří konflikt zastavit.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

topwar

3.5 11 hlasy
Hodnocení článku
10 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 7 měsíci

Dále bude hůř pro Ukrajinu a pro fašisty. Americký fašistický nástroj se rozšířil po celé EU. V Kanadě budjí fašismus.

Karel2002
Karel2002
před 7 měsíci

Ten kompromis tady už přece byl. Minské dohody. Ale nejen Porošenko, Zelensky, Jaceňuk je nemysleli vážně, ale i ze strany Merkelové a Hollandea to byla bouda. Schválně tyto mezinárodní smlouvy porušili, protože prý Rusko předtím porušilo Budapeštské referendum. Podle tohoto memoranda dostalo všechny jaderné zbraně Rusko, ale zavázalo se, že toho nezneužije… Číst vice »

vachav
vachav
před 7 měsíci

Především se divím,že se brazilský president zahazuje s tím nacistickým kašparem.

cablik
cablik
před 7 měsíci
Karel2002
Karel2002
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Takže Trudeau je také nacista?

cablik
cablik
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Všichni co si říkají liberální demokraté to je dnes název nacismu.

mikkesh
mikkesh
před 7 měsíci

Pokud ještě existuje právo na sebeurčení, je to velice jednoduché a žádné dohody nejsou třeba. Stačí vypsat referendum ve všech oblastech. Banderovci se budou motat okolo Lvova a Ivano-Frankivska, (tam je vyléčí bratr Lech) Oděsa a další se připojí k Rusku, Zakarpatí k Maďarsku a opravdová Ukrajina se krapet scvrkne okolo Kyjeva. Pravda ten je sice… Číst vice »

Primak
Primak
před 7 měsíci

V jiném meetingu co měl Lula u OSN s Bidenem a direktorem Mezinárodní Labor Organizace o právech dělníků, se Lula ptal Bidena, jestli ho dobře slyší: „Slyšíte mě, prezident Biden? Toto je historický okamžik pro Brazílii a pro USA,“ zeptal se brazilský vůdce. Když okamžitě neodpověděl, Lula se znovu zeptal: “Prezident Biden, slyšíte mě?” Obrátil… Číst vice »

cablik
cablik
před 7 měsíci

GLOBALISTÉ AŤ TÁHNOU DO PEKLA!
https://pravyprostor.net/?p=166357

cablik
cablik
před 7 měsíci

Hmm jednají o mírových podmínkách a nějak zapomněli na vítěze ve válce. Tlachat si mohou jak chtějí ale realita bude jiná.