Fiala ve čtvrtek v Kadani definitivně potvrdil, že má v plánu rozvrátit celou Českou republiku!

Michael Svatoš
Michael Svatoš
Včera večer mi jeden z nejlepších českých vojenských analytiků plk. Jaroslav Štefec, se kterým jsem seděl u minerálky, nějakou náhodou, u stolu s vizitkou poslance Hayato Okamury, která byla pod sklem, asi, aby bylo ironii naší diskuse učiněno za dost, vysvětloval podstatu úspěchu britské královské rodiny. Ten podle Štefce spočívá v jednoduché strategii – soustředit všechno úsilí, aby královská rodina, její členové, a jejich byznys, přežili aspoň do konce století, nebo tisíc let. A podle Štefce, by se všichni čeští politici měli z této úspěšné strategie britské královské rodiny poučit, a snažit se, aby také Češi, Moravané i Slezané úspěšně přežili příštích tisíc let. 

Bohužel, jak se včera ukázalo, tato jednoduchá strategie zaměřená na úspěšné přežití národa zformulovaná plukovníkem Štefcem, je příliš komplikovaná, aby jí pochopil komplikovaný mozek profesora Fialy.

Fiala včera oznámil, že za státní miliardy a bruselské dotace hodlá v Krušných horách těžit lithium, a v Prunéřově nechat postavit gigafaktory na výrobu lithiových baterií! Podle Fialy, tím bude zajištěna ekonomická budoucnost ČR! Jenže nebude!

Na těžbu a zpracování lithia, a na výrobu baterií z něj, je totiž třeba enormní množství levné elektrické energie! Číňané dodávají svému průmyslu 1kWh elektřiny za 1 CZK. Kanaďané za 1.7 CZK. Němci za 5.1 CZK, a Češi obdobně! Podle šéfů evropského automobilového průmyslu, se díky těmto cenám elektřiny nevyplatí elektroauta, ani baterie do nich, v Evropě vyrábět, a vyjde levněji, je z Číny, a z Kanady, i z USA do Evropy dovážet. Dokud Fiala nevyřeší dostatek levné elektřiny a energií pro český průmysl, je zbytečné tady dolovat lithium, a pokoušet se z něj vyrábět baterie, protože budou příliš drahé, aby si je někdo koupil!

Podle pár dní staré, 23 stránkové, zprávy Německého hospodářského institutu, se vývoz z Německa do Číny propadnul brutálním způsobem, evropské automobilky ztratily schopnost konkurovat asijské produkci, a Evropské i světové trhy začíná zaplavovat levné čínské zboží a automobily! A evropský průmysl tomu nedokáže konkurovat, protože má nejen dražší zaměstnance, ale hlavně, díky sankcím na Rusko, podstatně dražší energie!

Drahými energiemi rozvrácený evropský průmysl už trpí důsledky:

  • Akcie koncernu VW se propadly na polovinu své hodnoty!
  • VW propouští zaměstnance z výroby elektromobilů v Drážďanech i ve Cvikově! Saský parlament svolává naléhavé zasedání, protože je prý ohroženo 100 tisíc pracovních míst! (Zdroj)
  • Ceny čínských elektromobilů klesly v Číně mezi lety 2015 a 2022 o více než 50%, z 67 000 na 32 000 eur. Oproti tomu ceny elektromobilů v Evropě ve stejném období vzrostly o 17%, z necelých 49 000 eur na více než 55 000 eur. Evropské elektromobily jsou příliš drahé, a lidé si je nekupují! Bez státních dotací se elektromobily skoro nikdo nekupuje. (Zdroj)
  • V Německu byla zastavena stavba 60 tisíc bytů! Zdůvodnění – při současných cenách energií a inflaci se byty nevyplatí dostavět, protože holý nájem bez energií a služeb za byt o dvou místnostech by musel být nejméně 20 000 CZK měsíčně, a to si žádný Němec už nemůže dovolit! (Zdroj)
  • Fiala je naprostý blázen. V úterý 19. září nařídil ministerstvu dopravy, aby vymyslelo způsob, jak přesunout miliardy z bruselských dotací, které jsou určené na stavbu dálnic a komunikací, do rozpočtu ministerstva sociálních věcí, protože stát už nemá na sociální služby! Ve středu 20. září na výjezdním zasedání v Kadani zase hejtmanům slibuje masivní státní investice do dálnic, železnic a dalších komunikací!

Existuje jediné řešení, jak zajistit úspěšné přežití občanů ČR i v dalších letech a desetiletích – zajistit levné energie! Bez nich se budou drahota, hlad a nezaměstnanost jen šířit jak novodobý fialový mor! Kdo tuto jednoduchou rovnici nechápe, nesmí mu být voliči dovoleno vykonávat funkci předsedy vlády, nebo zlikviduje nejen český stát, ale i jeho obyvatele!

**

zdroj: MaP 1788 , úvodní grafika zachycuje vývoj ceny akcií koncernu Volkswagen

 

3.9 15 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 7 měsíci

Celá vládní klika ! To jsou nepřátelé na plný úvazek. Pokud jim, národ, prodlouží pracovní smlouvu, zanikne !!!

Karel2002
Karel2002
před 7 měsíci

Propájána, ten Fiala to s námi dobře tak dobře myslí, za pár let se tady díky těžbě lithia v Krušných horách a následné výrobě baterií v Prunéřově budeme mít všichni jako šejkové v Kuvajtu a vy místo toho, abyste plakali dojetím nad takovou dobrotou, chodíte na protestní demonstrace.

cablik
cablik
před 7 měsíci

To je fakt hrozný blábol máme dvě jaderné elektrárny je jen třeba odejít ze zlodějské burzy. Když si skopčáci vypnuli jaderné elektrárny tak ať svítí svíčkami. Čína jim ty slavné elektro auta zlikviduje.

mikkesh
mikkesh
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Nechme stranou, že ty přerostlé děti tomu nerozumí. I kdyby od někud někam chtěly odejít, maminka s tatínkem je nepustí. To je podstata problému. Jsou to slouhové a zemští škůdci, kteří patří před soud. Nic víc, nic míň.

reproduktor
reproduktor
před 7 měsíci

Ale ten kokot Fiala nemusí do Belgie, aby Čechům dokázal jaký je zmrd. Pane Svatoši, ztráta času a melete vodu . Pokud zaprdení Češi nezvednou prdel a neseberou odvahu, treba tím, že zastaví na den metro a vlaky tak k všechny akce jsou o hovně. Ja po x letech vim co jsou Češi zač . .