čuč. gen. Michal Koudelka

Dnes nemohu psát o ničem jiném, než o vystoupení našeho vrchního čučkaře Koudelky, který v hodině dvanácté přispěchal na pomoc naší nejdemokratičtější a evropsky nejhodnotnější politické straně a jejímu šéfovi Vítku Rakušanovi, který byl zrovna tísněn nepříjemnými dotazy ohledně jeho šifrovaného telefonu od Redla a vypadalo to s ním poněkud nahnutě. Vítek totiž navíc i mluvil a jeho výmluvy byly tak prostoduché, že se pod ně nebyli ochotní podepsat ani libtardi.

Daniel Sterzik-Vidlák
Daniel Sterzik-Vidlák
Naštěstí nastoupil hrdinný generál a šéf tajné služby (který není vůbec tajný), aby svým děsivě mumlavým hlasem oznámil, že čučkaři odhalili ruského agenta, který tady rozdával tisíce EUR na úplatcích, aby se lépe a radostněji šířil ruský narativ. Temným hlasem nám oznámil, že jsou v tom namočené i známé osobnosti. Naše pravdomluvná mééédia se pak mohla pominout z toho, jak naši zpravodajci zachytili agenta, co platil za šíření propagandy… považte! Tisíce EUR!

Hele, víte, co je na tom nejlepší? Tady se uvažovalo, že dáme na boj s dezinformacemi nějaké desítky a stovky milionů. Měli jsme zmocněnce pro boj s dezinformacemi… to byl ten pyknik Klíma. Můj oblíbený Honzík Cemper teď na Doniu vybírá peníze na svůj projekt protidezinformačního školení (už vybral asi deset tisíc), Český rozhlas vydal jakýsi dotazník, kde zjistíte, jestli náhodou nepodléháte dezinformacím (já tedy podléhám úplně hrozně), každý správný liberál bojuje do roztrhání těla… a hlavně k tomu využívá prostředky ze státního rozpočtu, ba dokonce i tajné služby bojují proti dezinformacím… a to celé rozvrátí jeden Putinův agent, který rozdává mizerných pár tisíc peněz.

Jeden by řekl, že Rusové cpou do narativu miliardy a oni ne… Stačí rozdávat drobné…

Chápete to? Jeden chlap z Ruska, co rozdává naprostý pakatel, je zřejmě úspěšnější, než všichni ti bojovníci proti dezinformacím. Dokonce ten pakatel stačil k tomu, aby se prý namočily známé osobnosti.

Jak dlouho běží válka na Ukrajině? Rok a půl. Jak dlouho se mluví o ruských hybridních hrozbách? Skoro deset let. Jak dlouho se varuje před sílícím a velmi nebezpečným ruským vlivem u nás? V poslední době nedělají majnstrýmoví intervjuci nic jiného. A Čučkař s velkou slávou oznámí, že odhalili Rusáka s narativem.

Došlo tomu Koudelkovi, že ruská propaganda se tu vůbec nemusí šířit? Že se můžeme všichni kdykoliv podívat na jakýkoliv ruský web? Že půlka této republiky sleduje nejen liberální Twitter, ale i proruský Telegram? Dokonce tu máme celou řadu vojenských serverů, které zpravodajsky pokrývají válku na Ukrajině z ruského i ukrajinského pohledu. Že je tu celá řada komentátorů, blogerů, influencerů, šílenců, bláznů i brouků Pytlíků, kteří dohromady dělají hentu veřejnou diskusi o Rusku i o válce? Došlo Koudelkovi, že už nejsme v roce 1988?

Pochopil tam na BISce někdo, že hodně lidí u nás umí anglicky a nebo umí zacházet s google překladačem a běžně si čtou Seymoura Hershe? Nebo Jefreyho Sachse? Nebo Tuckera Carlsona? Dochází tam někomu, že my nepotřebujeme ruské oficiální informace dostávat pokoutně, ale prostě si je přečteme, protože pořád ještě existuje svoboda projevu? Když Rusové napíšou, jak jim ta válka pěkně jde a jak už brzy zvítězí, tak je to během pár hodin k dispozici po celém světě.

Koudelko! Uvědom si, že my čteme dokonce i turecké zdroje, saúdské zdroje, indické zdroje. Není problém číst Al Jazeeru.

Fakt jako si mám myslet, že nějaký ruský špionžní orgán toto pokrytí ještě vylepšuje rozdáváním almužen? Hodně by mě zajímalo, za co henten ruský špion platil? Přišel za Lucií Bílou a řekl jí, aby se bála třetí světové války a ventilovala to na koncertech? „A tady, paní Bílá, tady máte tisíc EUR, abyste nebyla škodná… “

Co potřebuje Rus vylepšit na šíření svých informací? Vždyť se šíří stejně jako ty západní. Ruský narativ se přetřásá úplně všude. Dokonce i u Bidena v pracovně. Internet je plný zpráv z Ruska i Ukrajiny.

Uvědomuje si ten Koudelka, jak je blbej? Ale už chápu, proč ho Zeman nechtěl povýšit.

Když o tom mluvíme… kdysi se i degradovalo, že? To bychom měli zase zavést. Už rok a půl nám tvrdí, jak se musíme připravit na válku… já bych začal tím, že vyhodíme neschopy, aby začali pěkně od začátku… třeba kopáním latrín.

Vsadím se, že o žádném jménu nikdy neuslyšíme… Stejně jako je ticho po pěšině okolo Vrbětic.

Ten jejich boj proti dezinformacím není totiž nic jiného než boj proti veřejné diskusi.

Oni nechtějí, aby lidi diskutovali a přemýšleli. Oni chtějí, aby jim lidi bezvýhradně věřili. Ovšem to si vybrali špatný stát. Tady je nedůvěra vládám (a čučkařům) zakořeněná v genech.

Koudelko! Tu informační válku prohráváte. Protože z lidí děláte debily. Protože Putin měl jen tři měsíce života, ale žije furt. Protože Rusům měla už dvacetkrát dojít munice a furt nedošla. Protože jim měly dojít rakety a nedošly. Protože se obyvatelstvo mělo vzbouřit a nevzbouřilo. Protože Ukrajina už stokrát prorazila ruskou obranu, ale furt nic. Protože se Rusko mělo zhroutit pod sankcemi, měly mu dojít příjmy z ropy a nic z toho se nestalo. Proto se na Staromáku sešli celí čtyři příznivci Ukrajiny… Proto na muzeu vlaje ta vyšisovaná ukrajinská vlajka. Proto houstnou protiukrajinské nálady. Vy jste prostě lhali až se vám od huby prášilo. Vy byste chtěli, aby lidé sledovali jen to, co se vám líbí a nepřemýšleli.

A zřejmě jste si mysleli, že když lidi nebudou myslet, ale budou vám ty evropské hodnoty věřit, tak to bude fungovat i v realitě…

Smůla!

Ve svém uhuhlaném projevu jsi, Koudelko, mluvil o lžích. Ano, lži jsou všudypřítomné, když se vede válka. Pravda je vždycky první obětí. Ale všechna ta prozápadní média lhala tak okatě, že to lidi už prostě neberou. Říkáte tomu boj s dezinformacemi, ale prostě se jen pokoušíte dělat vlastní propagandu… ale jste v tom tak zoufale neschopní, že vám zbývá už jen mazání a kriminalizování názorů. A stejně to k ničemu není, protože pokud lžete, tak si lidi budou hledat jiné zdroje. Dokonce to ani nemusejí být pravdivé zdroje, stačí, že budou lhát o něco míň. Stačí, že budou mít o fous lepší zpětnou vazbu s realitou.

Koudelko! možná ti to bude připadat divné, ale lidi přemýšlejí a kupodivu si i něco pamatují. Ano, je možné je oblbovat, ale nejde to věčně. Místo aby mééédia hledala pravdu, tak dělají západní narativ. Místo aby sloužila demokracii, tak ji potírají. Takhle nikdy nevyhrajete, i kdybyste našli deset prchajících ruských narativů. I kdybyste stokrát varovali před demonstranty a odpůrci Istambulské úmluvy.

Běžte, vypněte celý internet. Vypněte elektriku… to je tak jediné, co se šířením informací můžete udělat. Připravte nálepky, že koukání na ruské stránky se trestá smrtí. Zablokujte datalinky jako v Číně nebo KLDR. Vyhlašte válečný stav, zrušte ústavu…

A nebo si zvykněte, že žijeme ve světě, kde se informace šíří. Dokonce se šíří i bez ruských agentů. Zvykněte si, že vy nerozhodujete, co je pravda. Pokud se vám nelíbí, co říká Rus, informujte lépe a pravdivěji. Nepomůžete tomu zaručenými zprávami o brzkém dobytí Krymu. Pokud se vám nelíbí ruské argumenty, přijďte s lepšími a přestaňte s těmi zoufalými pohádkami o agentech s eury. Vaše komoušské cenzurní metody jen ukazují, z jakého kadlubu jste vzešli a co hůř, ukazují, že jste hloupí, neschopní, ale zato arogantní.

K čemu je nám taková BISka? Aby chránila Rakušanovy mafiánské praktiky? Další adept na jelito roku.

A ano, ve společnosti je taková poptávka po lepších informacích, než od České televize. Tak velká poptávka, že se alternativní média bez problémů uživí. Narozdíl od těch majnstrýmových. Je to i tvoje vina, Koudelko!

**

Autor: Daniel Sterzik – Vidlák, zdroj: Litterate

4.4 19 hlasy
Hodnocení článku
19 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 7 měsíci

tohoto idiota mohl Babiš odvolat, jenže Babiš je zbabělec a prodejná děvka

oldo
oldo
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

Aby ses z toho Babiše nepoxral,ty chytrolíne.

Karel2002
Karel2002
před 7 měsíci

Kdyby nebylo Rakušana a Koudelky, už bychom byli dávno zase ruskou kolonií, na západ bychom mohli odcestovat jen s výjezdní doložkou, ženy by si neměly kde koupit menstruační vložky, nikdo z nás by neměl toaletní papír a další tisíce hrůz se mi ani nechce popisovat. Koudelka zachránil Rakušana, falešné starosty, vládu, NATO, Bidena a vlastně… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

A banány, banány byly důležité. Jinak Vám dlužím odpověď, ostatním se omlouvám. Ve věci bojů UPA s Němci se mýlíte. Střet, nikoliv však vojenský byl v Rivne /Rovno/ v roce 1941, kdy Melnik vyhlásil Ukrajinský stát. Bandera si to střihnul o 14 dní později ve Lvově a vyhlásil, pro změnu také Ukrajinský stát. Nějak se klucí… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Tak já vím naprosto určitě, co se na Volyni v roce 1943 dělo a to od očitých svědků…Čechů i Ukrajinců. Vše jsem studoval i na místě. Ty svědectví jsou naprosto neyvvratitelná a navíc můžete si přečíst na internetu i ty další psaná ukrajinsky, rusky a anglicky. Na ukrajinštinu máme překladač od google.

mikkesh
mikkesh
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Ale no ták. Karle. Kde je to místo? To naprosto přesné místo? Ano určitě si to můžu přečíst dokonce i v novém ukrajinském dějepisu pro školáky. Na Volyni i jinde měl totiž od 41. banderovec rozkaz od Dolfiho velení vytvořit mezi ukrajinskými starci, ženami a dětmi takovej teror, aby nepodporovali partizány. Chlapi jak víme byli… Číst vice »

rosmato
rosmato
před 7 měsíci

Vážený pane Vidláku,doufám,že nepotrvá dalších 33let než pochopíte že pokud chcete hanět nedemokratické praktiky měl by jste je definovat jako židovskobolševickofašistovkokomoušskoklerikální a případě si doplníte historická fakta o praktikách těchto ideí….

oldo
oldo
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  rosmato

Ty jsi tedy blb k pohledání.

cablik
cablik
před 7 měsíci

To jsem četl že prý za 5000 Euro si kupovali známe osobnosti tomu opravdu nelze věřit. Divím se že jsou tak blbí v západním absurdistánu je každá lež povolena.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Ze strany Koudelky už naprostý akt zoufalství. Proboha ať řekne jména těch celebrit. Když řekl A, měl by říci taky Bé…

Ludvik
Ludvik
před 7 měsíci

„Když se dívám na českou politickou scénu, tak mám pocit, že sleduji divadelní hru, kterou napsal idiot a kterou režíruje kretén,“ (Miloš Zeman)

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Napsal-id-ot-reziruje-kr-ten-Milos-Zeman-o-divadle-ve-kterem-ma-Fiala-hlavni-roli-743528

Karel2002
Karel2002
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Ludvik

Milš Zeman se trochu oklepal a už i kouše.

danny
danny
před 7 měsíci

Kdysi byl nějaký “etalon pravdy”. Co tvrdil, bralo se jako skutečnost. Za svět to byli námořníci. Proto ty obrázky mořských nestvůr a jednonohých divochů apod. Doma krajánci. S rozvojem vzdělanosti to byly noviny (cca od začátku 19. stol.). “V novinách psali, že…”. Cenzura vybílila stránky. Od 20. let min. století to bylo rádio. “V rádiu hlásili,… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 7 měsíci

Pane Sterziku, obávám se, že i přibržděnému Koudelkovi se podařilo, aby jste jim skočil na špek. Né snad že by to vymyslel on, tomu nevěřím jen když se na toho moulu podívám. Ale kdosi mu dal noty s nějakým telefonem. Proč by ho proboha nemohl mít?! Ale jaksi se pozapomnělo na napojení… Číst vice »

adam
adam
před 7 měsíci

Vidlák popsal situaci výstižně a vtipně, ostatně jako vždy… Prolhaným “koudelkům” může sice věřit jen naprostý idiot, ale nutno dodat, že se jich ve veřejném prostoru nachází až nezdravé množství. Soudě alespoň dle mnohých diskuzních příspěvků třeba na Novinkách či podobných “informačních zdrojích”.

Lubez
Lubez
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  adam

Nejen tam ale i zde.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 7 měsíci

Pan Koudelka by měl před národem ukázat prstem na známé osobnosti co zrazují Ukrajinu. O tu přece hlavně jde, ne? A toho ruského agenta taky! Ruští novičokáři Pat a Mat nám byli taky představení. Jistě byl hned po odhalení zajištěn s taškou plnou eur. Určitě mají jeho foto a iniciály. Generale

kutnohorsky
kutnohorsky
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Generále nebo to je od vás snad dezinformace? Jinak s Ruskem je ve válce naše vláda a pár přiblblíků, ale celý národ určitě ne! To si dovolím tvrdit!. ..