Je to v pohybu! NATO se připravuje k útoku na Bělorusko..

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

převzato

Zahájení námořního cvičení NATO s názvem „North coast“ v Baltském moři je přípravou na válku s Ruskem. Uvedl to vojenský expert, kapitán 1. hodnosti v záloze Vladimir Gundarov, podle ruských zpravodajů.
Poznamenává, že oficiální příběh o cvičení se týká „procvičování spolupráce lodí NATO při blokování výstupu ruské flotily z Finského zálivu“.

„Plány aliance počítají s  cílem zablokovat přístup ruské flotily z Finského zálivu do severních moří a přeměnu Baltského moře na vnitřní moře NATO. Mimochodem, v předvečer druhé světové války už podobné cvičení provedlo Estonsko a Finsko za účasti německé flotily. Později během války uvedli svá cvičení do praxe,“ řekl Gundarov.

Expert upozorňuje, že NATO zvažuje možnost vojenských akcí v koridoru Suwalki, který spojuje pobaltské státy se zbytkem Evropy.

„Kdy by tady mohly začít bojové konflikty? To se stane, když Polsko zaútočí na Bělorusko. V oblasti Suwalki jsou již soustředěny tři polské divize. Podle odhadů polského generálního štábu by zde mohla začít polsko-ruská válka, která by se mohla změnit ve světový konflikt,“ poznamenal Gundarov.

Polsko chce uzavřít „Brestský koridor“ na hranici s Běloruskem

Poukazuje na to, že nedávno velitelství německého námořnictva v Rostocku dosáhlo nové operační připravenosti a přesunulo se ze základny v Kielu blíže k Baltskému moři – možnému území vojenských operací.

„ A mimochodem, právě z Rostocku bude velitel německého námořnictva, viceadmirál Jan Christian Kaak, vést cvičení North coast,“ dodal analytik.

Polsko podle něj nepochybuje o tom, že zde začne vojenský konflikt. Loni polský podplukovník Marcin Oczepa, náměstek ministra obrany, otevřeně prohlásil, že „pravděpodobnost války, které se zúčastní, je velmi vysoká“.

Rozsáhlá cvičení NATO se budou konat v Baltském moři

„Cvičení North coast  například vůbec nemají obranný charakter. Viceadmirál Kaak 1. září v rozhovoru pro agenturu Reuters prohlásil, že „účinná obrana proti Rusku by měla zahrnovat schopnost útočit“, upozornil expert.

Podělil se také o informace o potenciálním místě útoku.

„Dvě polské divize útočí na Bělorusko. Třetí v koridoru Suvalki blokuje Kaliningradskou skupinu, aby zabránila ruským jednotkám prorazit k Polákům. Lodě NATO přitom z moře ohrožují Kaliningradskou skupinu. To bude NATO praktikovat během dvou týdnů v Baltském moři,“ uzavřel Gundarov.
 
(rp,prvnizpravy.cz,informer)

3.3 19 hlasy
Hodnocení článku
2 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 7 měsíci

To by zřejmě znamenalo jadernou válku a konec světa. Bělorusko je pod ochranou Ruska.

VlastimilCech
VlastimilCech
před 7 měsíci

Pro Boha živého, co komu ti Bělorusové udělali, že je chce NATO přepadnout? Jsou to milí a schopní lidi, nikoho neohrožují, nikomu nevyhrožují, uzemní nároky nemají. A ten jejich president, to je podle mne spíš dobrácký “baťka”, než krvežíznivý diktátor. Bratři Poláci, neprolévejte slovanskou krev!