Hladomor na Ukrajině. Zdrcující fakta z největšího ukrajinského finančního webu

Hladomor na Ukrajině v letech 1932-33 je využíván jako jeden z hlavních “argumentů” k rozeštvávání obyvatl Ukrajiny a Ruska. Činili tak Němci za Hitlera i USA a NATO za panování Clintonovic gangu Demokratické strany

Vlkův úvod:

Začínám být velmi nepozorný. Dnes vám předložím důkaz. Harryp mi poslal opravdu zcela neuvěřitelný článek, týkající se pověstného hladomoru na Ukrajině. A jeho příčiny.

Píše se v něm něco, o čem jsem neměl ani tušení. Prostě něco doslova fascinujícího. A to si dovoluji prohlásit, že mám alespoň průměrné historické znalosti. Alespoň průměrné. To co Harryp kolem toho ukrajinského hladomoru nalezl je v azbuce a přečetl jsem to velmi pečlivě a následně Harrypovi odepsal, že to je sice dílo, ale na Kosu to nepustím. Kvůli původnímu zdroji, že by Kosa mohla být snadno obviněna z proruské demagogické propagandy. Ledva jsem ten mail odpinknul, následovalo ještě jedno čtení. Tentokráte podrobné včetně státní příslušnosti toho webu! A já se divil podruhé.

Nejde totiž o RUSKÝ portál, nýbrž ono je to na stránkách poloofiálního a přitom největšího UKRAJINSK0HO finančního webu a jinak 89. největšího na Ukrajině..: Stať vyšla v roce 2011!!! a Je na tom webu krajinského ministerstva financí k nalezení do teď. Tedy minimálně byla než to vyšlo na Kose. Proto také nedám jen link, ale připojuji za Harrypa screenshoty toho původního textu, aby bylo jasné, co a jak. A nikdo nic nemohl zpochybnit. Třeba tím, že to smaže. Ale dost řečí. Tahle Kosa patří Harrypovi a jeho senzačnímu, ale slovo senzační je na místě – objevu:

Золотая блокада СССР: когда GOLD = GОЛОД!

v překladu

1. června 2011, 16:53

Zlatá blokáda SSSR: když ZLATO = HLAD!

Po pravdě řečeno, za ingerence zlata a šperků se přímo či nepřímo odehrávají ty nejmarkantnější, nejzajímavější a zároveň tragické a důležité historické události lidstva.

Bez ohledu na to, jak divně to může znít v našich myslích, bylo to zlato, co bylo příčinou hladomoru v SSSR ve 30. letech!

Období v historii sovětského Ruska od roku 1925 do roku 1932 je historiky nazýváno „zlatá blokáda“ : od roku 1925 západní země (čti „kolébky demokracie“: USA, Británie a Francie) prodávaly SSSR nejnovější vybavení a technologie. Na počátku jen za dřevo, ropu a obilí a od roku 1930 POUZE za obilí.

Slovo historiků:

„Neexistuje žádný takový zločin, který by kapitál nespáchal kvůli 300% zisku,“ řekl Karel Marx o neúnavných choutkách buržoazie. V dějinách Ruska však můžeme najít fakta, která toto tvrzení zdánlivě zcela vyvracejí. Mluvíme o porevoluční obnově Ruska.

Zničená ekonomika si vyžádala produkty těžkého průmyslu, který byl uvnitř země prakticky zničen. Na oplátku mohla sovětská vláda nabídnout tři věci: obilí, nerosty a zlato.

Tehdy se stalo něco téměř neuvěřitelného. Kapitalisté najednou odmítli přijmout zlato jako platební prostředek v obchodu s Ruskem! Toto úžasné chování kapitalistických mocností vešlo do dějin pod názvem „zlatá blokáda“.

Potřeba přestat být surovinovým přívěskem Západu byla vůdcům Ruska zřejmá dnes i tehdy. Podívejme se na data: na XIV. sjezdu Všesvazové komunistické strany bolševiků v roce 1925 byl stanoven kurz k naléhavému průlomu v průmyslové výrobě – „socialistické industrializaci“. A pak, v roce 1925, Západ začíná „zlatou blokádu“.

Smysl tohoto aktu je jednoduchý – nyní může SSSR nakupovat obráběcí stroje a stroje pouze za své přírodní zdroje. Zlato bude ležet ve sklepích Gokhranu jako mrtvá váha. Ropa, dřevo a obilí, zejména obilí – to chce Západ získat za dodávky svých zařízení. Vedení země je nuceno hrát podle těchto pravidel: vybavení je hrazeno z přírodních zdrojů, protože od nás neberou zlato!

Mýlil se Karel Marx a světoví kapitalisté už neměli zájem ani o zisk, ani o zlato? Ne, Marxova slova o zločinu za účelem zisku byla zcela oprávněná. Připravoval se pouze zločin zvláštního druhu, obludný, a zisk se měl počítat v tisících procentech! Západ se pečlivě připravuje na dobytí sovětského Ruska bez vojenské intervence.

Prvním krokem k tomu je odmítnutí přijetí zlata ze SSSR, druhým krokem je embargo (zákaz dovozu) na dodávky sovětského zboží na Západ. Ve skutečnosti je vývoz dřeva a ropných produktů zakázán. Tedy vše, čím se platí za dodávky západních aut pro zničenou ruskou ekonomiku.

První pětiletý plán začíná v roce 1929, v letech 1930-1931 Spojené státy zavedly omezení, podobný dekret byl vydán ve Francii v roce 1930. 17. dubna 1933 vyhlásila britská vláda embargo na hlavní vývozní zboží do SSSR . Pokrývá až 80 % našeho exportu.

Nejprve Západ odmítl přijmout zlato ze SSSR jako platbu, pak vše ostatní kromě obilí. Stalinistické vedení stojí před volbou: buď odmítne obnovit průmysl, tzn. kapitulace před Západem nebo pokračování industrializace vedoucí ke strašlivé vnitřní krizi. Pokud bolševici vezmou rolníkům obilí, je velmi vysoká pravděpodobnost hladovění, což následně s největší pravděpodobností povede k vnitřní explozi a přesunu moci. Ať tak či onak, Západ vítězí.

Stalin se rozhodl pokračovat. V létě 1929 začala kolektivizace zemědělství. Stát sbírá obilí a posílá ho na Západ, nejsou zásoby. Stalinova naděje směřuje  na novou úrodu. Ukazuje se, že je malá – v zemi je sucho. Země nemůže nakupovat potraviny ani za zlato, ani za měnu, protože kvůli embargu nejsou dostupné.

Probíhají pokusy o urychlený dovoz obilí z Persie, kde souhlasí s přijetím zlata. Pokud selžou, dojde ke katastrofě. To, čemu se na Ukrajině nyní říká „Holodomor“. V letech 1932-1933 umírá spousta lidí a až poté, hned poté (!) je Západ opět připraven přijmout ropu, dřevo a drahé kovy od bolševiků. V roce 1934 se vývoz obilí ze SSSR úplně zastavil.

V říjnu letošního roku Evropský parlament uznal hladomor na Ukrajině za zločin proti lidskosti. Na vině je vedení stalinského SSSR. Dokument Evropského parlamentu však neodpovídá na dvě otázky:

Proč se kapitalisté chovali tak „divně“, když odmítli přijmout zlato od Stalina? Proč od nás chtěli jako platbu jen obilí?

*

Tolik Harryp a jeho článek z oficiálního webu ukrajinského ministerstva  financí.

A nyní ty avizované screenshoty originálu tohoto textu z oficiálního portálu ukrajinského  minsterstva financí. Aby nebyla žádná diskuse:

Myslím, že netřeba dodávat  cokoliv  dalšího. Vše by mělo být  jasné.

**

pro Kosu našel a napsal Harryp, úvod Petr Vlk, zdroj Kosa Zostra

3 12 hlasy
Hodnocení článku
16 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vachav
vachav
před 7 měsíci

“Zlatá blokáda ” je pro člověka,který se zajímá o historii 20tého století notoricky známá záležitost.Byl to jen další z mnoha pokusů tzv.západních demokracií,jak zničit cílevědomě Sovětský svaz.Stalin byl v kleštích-nemohl si dovolit zastavit industrializaci země.A bohužel zasáhlo i období sucha, které se ovšem v těch částech Ruska objevuje cyklicky po staletí a tím pádem neúroda a hlad.Dnešní interpretace… Číst vice »

oldo
oldo
před 7 měsíci

Tato informace je v kruzích,které poctivě a pravdivě hodnotí Sovětské dějiny všeobecně známá.
Slova autora,který často hodnotí Rusko,komunizmus nebo SSSR:”Píše se v něm něco, o čem jsem neměl ani tušení. Prostě něco doslova fascinujícího. A to si dovoluji prohlásit, že mám alespoň průměrné historické znalosti.” JSOU ZASE ŠOKEM PRO MĚ,MĚL BY SE STYDĚT !

Primak
Primak
před 7 měsíci

Před pár měsíci byl na Kose článek, jak USA to chytře umí, že vždy ti druzí jsou zlí a oni jsou dobří. Teď jsem si to vyhledal, je to článek od australského spisovatele Johna Pilgera, cituje svého přítele Harolda Pintera (zemřel v roce 2008): Při přebírání Nobelovy ceny za literaturu řekl Pinter… Číst vice »

Primak
Primak
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Primak
mikkesh
mikkesh
před 7 měsíci

Pane Vlku, tady máte historika. To místo té Vaší polopravdy, či spíše položvástů.
https://www.youtube.com/watch?v=lftNumT166I
Měl jsem toho víc – vše smazáno. Tohle jako zázrakem přežilo. Prosím kdo to umí, ať si to stahne a zachová.

Naposledy upraveno před 7 měsíci uživatelem mikkesh
JK
JK
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

To není “Vlkovo” tvrzení, on to pouze převzal z ukrajinského zdroje, přičemž ani tam to není nic převratného. Také netvrdí, že vývoz obilí byl jediným důvodem hladomoru. A že ten vývoz obilí probíhal, je zdokumentovaná skutečnost. Ve světě byla hospodářská krize, v SSSR byla v běhu industrializace, stavěly se výrobní podniky, přehrady, elektrárny, rozvody,… Číst vice »

Naposledy upraveno před 7 měsíci uživatelem JK
mikkesh
mikkesh
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  JK

Ten historik v onom rozhovoru hladomor nepopírá. Byl jak říká i v Evropě. On jen popírá ten rozsah. Ostatně v jiném dokumentu, který z youtube zmizel (určitě to někdo má stažené) jsou jednoduché důkazy. Nejen statistické a demografické údaje, ale hlavně, hlavně stejně tak jako Solženicinovi v lágrech chybí kosti, tak na ukrajinských hřbitovech hroby. V obou případech… Číst vice »

JK
JK
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Ano, koukal jsem na ten rozhovor a není mi to neznámé. Vlkův článek se však nezaobírá počty obětí, ale jedním z faktorů hladomoru, který se moc nezmiňuje.

spartak
spartak
před 7 měsíci

Ano ,vyplouvají souvislosti v kolektivním západu proti SSSR a výsledek je v tom ,že Rusko zkoušelo západní politiku otevřenosti. V současnosti je západ na stejné politické úrovni jak po roce 1917.Pro Rusko se otvírá nová cesta ,podle Čínského vzoru.

skeptik
skeptik
před 7 měsíci

Za to, že Stalin porazil nacistické Německo podporované Západem proti SSSR, se mu kolektivní Západní fašismus pomstil tím, že z něho udělal zločince, který prý úmyslně vyvolal hladomor.
Přitom jediným úmyslně vyvolaným hladomorem byl hladomor v USA za velké hospodářské krize.

cablik
cablik
před 7 měsíci

To je jasné pro ně je největší strašák socialismus tak proti tomu použili vše dostupné včetně US vojenské intervence po revoluci. Je to to samé jako dnešní sankce proti kapitalistické velmoci co konkuruje USA. A teď se jim hodí házet špínu na Rusko.

JK
JK
před 7 měsíci

Kdyby si pan “Vlk” poslechl někdy Skálu, nebo sledoval ruská média, tak by se dnes nedivil a už vůbec by nebyl fascinován. Ovšem pokud si někdo autocenzorsky zakáže “nepřátelské zdroje” a své vědomosti si nedovolí stavět na jiných zdrojích, než “přátelských,” tj. mocensky posvěcených, západních, zejména britských, amerických, německých, je tlumočících českých a momentálně… Číst vice »

Plebej
Plebej
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  JK

Autora P. Vlka bych nepodezíral z toho, že okolnosti dobového hladomoru v bývalém SSSR, o kterých ve svém článku píše, neznal. Nebo že by neznal jiné zdroje. Chápu jej tak, že byl mile překvapen tím, že o těch příčinách dokázali cos uveřejnit i na ukrajinském webu. To je v mediálním prostředí, kde kvete povinný antirusismus a antisovětismus.… Číst vice »

JK
JK
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Plebej

To není věcí podezření, on to napsal zcela otevřeně již ve větě “Píše se v něm(v článku) něco, o čem jsem neměl ani tušení. Prostě něco doslova fascinujícího. Pana “Vlka” jsem zaznamenal již před asi 15 lety a od té doby si od něj a jeho přispěvatelů často a rád něco přečtu. Za tu dobu… Číst vice »

Plebej
Plebej
před 7 měsíci

Síly, které uvalily tzv. zlatou blokádu, byly těmi samými, které odnepaměti usilovaly o mocenské ovládnutí Ruska. Těmi, kdo zpoza_buka roznítily 1. světovou a poté i tu druhou. Blokáda nebyla jedinou příčinou hladomoru v býv. SSSR. Tou další byl řetězec dějů, které byly motivovány snahou politického vedení SSSR o zvýšení efektivnosti jejich zemědělství cestou scelování a kolektivizace, aby z něj… Číst vice »

Plebej
Plebej
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Plebej

Ti, kteří v nechtěném(!) hladomoru zahynuli, a to jak na Ukrajině, tak i v dalších zemědělských oblastech sovětského Ruska (Kubáň aj.), se tak stali jedněmi z prvních obětí 2. světové. Hladomor nelze ztotožňovat s genocidou, jak to dnes s oblibou činí rusofobi. Jeho oběti totiž nebyly cílem či programem, pro SSSR se staly nezamýšlenou a tragickou ztrátou. Byla by to… Číst vice »

Naposledy upraveno před 7 měsíci uživatelem Plebej