Skandál s ovacemi ukrajinskému nacistovi v kanadském parlamentu má další pokračování

Článek o skandálním vyznamenání banderovského nacisty v kanadském parlamentu s ovacemi ve stoje jsme uveřejnili 25. září. Kanadská veřejnost se proti tomuto skandálnímu aktu vzbouřila a vyžádala si nápravu… Jestlipak jim dojde, že celý dnešní ukrajinský režim je jen pokračováním genocidního banderovského nacizmu z 2. světové války?

Dnes 98letý Hunka byl za války příslušníkem nacistické divize SS, která se dopouštěla zločinů proti lidskosti. U příležitosti návštěvy Zelenského v Kanadě pozvali Hunku do kanadského parlamentu a dostalo se mu ovací všech poslanců vestoje. Na jeho nacistickou minulost poté upozornily židovské a izraelské nadace, vznikl veliký skandál, a tak Kanaďanům nezbylo, než zařadit zpátečku.

1) Šéf kanadské Dolní sněmovny Anthony Rota, který nacistu Jaroslava Hunku pozval do parlamentu, učinil pokání, omluvil se za nesprávný postup a oznámil svou rezignaci na úřad.

2) Sám Jaroslav Hunka čelí silnému tlaku veřejnosti a tlaku čelí také kanadské orgány justiční, jak se postaví ke kauze válečného zločince. Aby nemusely začít stíhat staříka pro zločiny proti lidskosti (u kterých není promlčecí lhůta), odsouhlasil Hunka, že se obratem vystěhuje z Kanady do některé jihoamerické země, která válečné zločince nestíhá a nevydává, aby se celá kauza zametla pod koberec.

3) Na veřejnost vybublal v té souvislosti další skandál. Ukrajinská kanadská komunita nechala před časem postavit pomník na počest bojovníků za svobodu z UNA – Ukrajinské národní armády, která působila jako součást Wehrmachtu na východní frontě. Památník se nachází v Oakville na ukrajinském hřbitově sv. Volodymyra v soukromém vlastnictví a je věnován 1. ukrajinské divizi, která vznikla po reformaci 14. divize Waffen Grenadier SS. Na hřbitově jsou pohřbeni veteráni divize, ukrajinští kolaboranti s nacistickým Německem, které po válce spojenci přesunuli do Kanady, a také členové jejich rodin. Na pomník už několik roků upozorňují místní aktivisté a požadují jeho odstranění. Nyní využívají nastalé situace a na neadekvátní oslavu nacistické minulosti Ukrajiny znovu upozorňují.

**

, zdroj

4.4 14 hlasy
Hodnocení článku
13 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 7 měsíci

Fašismus na Západě je běžný.

Praded
Praded
před 7 měsíci

Je strašné, že od 2SV mohlo žít a žije v západním světě bez problémů tak velké množství nacistů. To je potvrzením, že se s nimi počítalo na následné využití. Všichni kdo o tom věděly, jsou vlastně vlastizrádci a měly by být souzeni. Jejich potomci zaujímají vysoké politické posty.

Lubez
Lubez
před 7 měsíci
Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 7 měsíci

Pokud chcete vědět, jak to u nás vypadá s fašistickými symboly za Rakušana, tak jsem o tom napsal článek: https://aliancenarodnichsil.cz/kam-cech-nemuze/

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 7 měsíci

já jsem jim napsal na kanadskou ambasádu zde v Praze, canada@canada.cz – je to na konzulární oddělení, že jsou dobytci. My máme také svého ukrajinského hajzla – Nestora Holejka, kterého nasadilo Gestapo do našeho odboje za 2. sv. války a on zodpovídá za smrt mnoha českých odbojářů, USA si ho na konci války odvezlo… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 7 měsíci

Ale pročpak do jihoamerických zemí? Jaroslav by se určitě rád podíval do rodného Polska. Bratr Lech se už o stařečka náležitě postará, jak to umí jen on.

Ludvik
Ludvik
před 7 měsíci

Za skandál lze bezesporu také označit zamítnutí návrhu pana poslance Foldyny na zařazení nového bodu na pořad jednání PS PČR s názvem Oslavování příslušníků jednotek SS je nepřijatelné. Naprostá většina poslanců ODS, Pirátů, KDÚ-ČSL, Stan a TOP09 považuje jejich oslavování zřejmě za přijatelné. Poslancům ANO a dalších stran, kteří se hlasování zdrželi nebo se… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Ludvik

Velmi dobře. Ten “český” ksindl, který podporuje adoraci esesáků je potřeba pořád zveřejňovat.

cablik
cablik
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Ludvik

Co když jejich miláčci z Ukrajiny budou pořádat u nás nějaký ohňový pochod. Je naprosto jasné co představuje liberální „demokracie”.

Karel2002
Karel2002
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Ludvik

Už v roce 2007 oslavoval Topolánek jednotky SS z pobaltských zemí. Místo ostudy naopak sklidil ovace a to zejména od obyvatel Prahy a pražských herců. On to s tím odsuzováním nacismu a esesáků není tak horké, jak by se mohlo na první pohled zdát. V jednom z minulých zaměstnání někteří mí kolegové oceňovali Hitlera za to, že pozabíjel… Číst vice »

Ludvik
Ludvik
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Představy, že nacismu a fašismu bude patřit budoucnost už tu před časem byly (nejen v Německu a mezi lepšími lidmi s vyšším IQ) a zásluhou Rudé armády, ale i milionů prostých lidí na celém světě, se je podařilo na určitý čas “potlačit”. Generace, které hrůzy nacismu a fašismu zažily na vlastní kůži, odešly nebo odcházejí, a nové generace… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Ludvik

Milý Ludvíku, přece vidíte, co se kolem nás děje. Byl bych šťastný, kdyby se mé nejhorší obavy nepotvrdily.

Ludvik
Ludvik
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Obecně se kruh uzavřel. Toto je absolutně slepá pozice. To buď neodráží přítomnost zdravého rozumu v hlavách těch, kteří vedou tuto válku proti Rusku, nebo odráží jejich nenapravitelnou důvěru v to, že porazí Rusko.” (S.Lavrov, 28.9.2023)
https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/1906650/